U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Goochelaar

Goochelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een goochelaar? Lees de functieomschrijving.

Een goochelaar is iemand die goochelt.

Een goochelaar is iemand die op een bijzondere manier goocheltrucs kan uitvoeren. Voorbeelden van goocheltrucs zijn een konijn uit een hoed laten verschijnen, kaartentrucs uithalen of mensen laten verdwijnen en verschijnen. De goochelaar geeft goochelshows op kinderfeestjes, partijtjes, bruiloften, festivals of evenementen. Ook kan het voorkomen dat de goochelaar een eigen theatervoorstelling heeft ontwikkelt. De goochelaar gaat dan met zijn eigen theatershow op tournee langs de Nederlandse theaters. Een voorbeeld van een bekende Nederlandse goochelaar is Hans Kazan. Daarnaast kan de goochelaar ook werkzaam zijn als illusionist. Ook kan de goochelaar werkzaam zijn binnen een circus of op een kermis.

Een goochelaar is uiterlijk representatief, heeft verstand van goochelen, kan zijn eigen trucs ontwikkelen en uitvoeren en weet ook hoe hij een bestaande truc op een leuke unieke manier kan uitvoeren. De goochelaar werkt over het algemeen als freelancer of heeft een eigen bedrijf. Opdrachtgevers (bijvoorbeeld ouders die een goochelaar zoeken voor een kinderfeestje) kunnen de goochelaar boeken zodat de goochelaar dan op het feestje bijvoorbeeld een optreden van rond de twintig minuten geeft. Daarnaast zijn sommige goochelaars ook werkzaam als clown.

Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen. Daarom is het voor de goochelaar belangrijk dat hij zo uniek mogelijk is en zo uniek mogelijke trucs ontwikkelt en zich in de kijker speelt. Zo kan de goochelaar veel opdrachten krijgen en aan het werk zijn.

Mensen vonden ons op: Job Goochelaar, Baan Goochelaar, Goochelaar Worden, Functie-eisen Goochelaar, Verantwoordelijkheden Goochelaar, Functieprofiel Goochelaar, Wat doet een Goochelaar, Werken als Goochelaar.

Goochelaar worden: Opleiding tot goochelaar

Alhoewel er in België in Aalst een opleiding tot goochelaar te volgen is zijn er verder geen echte goochelopleidingen. Wel kan de goochelaar een cursus of workshops goochelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Goochelaar, Goochelaar Worden, Opleidingsniveau Goochelaar, Scholing Goochelaar, Studie Goochelaar, Bijscholing Goochelaar, Omscholing Goochelaar.

Organisaties waar een goochelaar doorgaans werkzaam is

Een goochelaar werkt zowel profit als non-profit als freelancer op bijvoorbeeld feestjes, partijtjes of evenementen, kan workshops en cursussen goochelen geven, kan werkzaam zijn voor een circus of kermis of kan op tournee gaan met een eigen goochelshow.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Goochelaar, Goochelaar Worden, Opleidingsniveau Goochelaar, Scholing Goochelaar, Studie Goochelaar, Bijscholing Goochelaar, Omscholing Goochelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden goochelaar

Het gemiddeld bruto maandloon van een goochelaar in vaste dienst ligt tussen de €1600,- en €2000,- bruto per uur. Het salaris van een freelance goochelaar hangt af van het aantal opdrachten dat hij krijgt en de extra werkzaamheden die hij daarnaast uitvoert (bijvoorbeeld het geven van goochelworkshops).

 

Mensen vonden ons op: Salaris Goochelaar, Loon Goochelaar, Wat verdien je als Goochelaar, Salarisschaal Goochelaar, Salarisindicatie Goochelaar, Bonus Goochelaar, CAO Goochelaar, Brutoloon Goochelaar, Nettoloon Goochelaar, Vakantiedagen Goochelaar, Pensioen Goochelaar.

Competenties, skills & vaardigheden goochelaar

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Goed kunnen goochelen
Mensen vonden ons op: Kennis Goochelaar, Vaardigheden Goochelaar, Attitude Goochelaar, Kwalificaties Goochelaar, Competentieprofiel Goochelaar.

Boeken voor het beroep goochelaar

Wil je meer weten over het beroep goochelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je goochelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken goochelaar te komen.

Nicholas | Nicholas Arnst

geheimen van een goochelaar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492626219 | 160 pagina's

In het razend populaire tv-programma Nicholas trekt illusionist Nicholas Arnst de straat op om argeloze voorbijgangers op straat en Bekende Vlamingen te verbazen met zijn street magic. Mysterieuze verdwijningen, coole kaarttrucs en andere vingervlugge clo...

De goochelaar, de geit en ik | Dirk Weber

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789045123110 | 152 pagina's

April 1927. Camiel werkt in de schoenmakerij van zijn opa en droomt ervan om, net als zijn vader, goochelaar te worden. Maar dan wordt zijn vader gearresteerd, verdacht van verduistering. En als opa besluit dat zijn kleinzoon dan maar voor het geld moet z...

De goochelaar, de geit en ik | Dirk Weber

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045116143 | 160 pagina's

April 1927. Camiel werkt in de schoenmakerij van zijn opa en droomt ervan om, net als zijn vader, goochelaar te worden. Maar dan wordt zijn vader gearresteerd, verdacht van verduistering. En als opa besluit dat zijn kleinzoon dan maar voor het geld moet z...

Mensen vonden ons op: boeken voor Goochelaar, Goochelaar ebooks, boek Goochelaar.

Persoonstypen goochelaar

Voor het beroep van goochelaar is het belangrijk dat de goochelaar een echte perfectionist is. Hij moet zijn trucs en zijn presentatie perfect hebben geoefend en onder de knie hebben omdat de kleinste fout zijn trucs kan verpesten en zijn geloofwaardigheid als goochelaar negatief kan beïnvloeden.

Daarnaast is de goochelaar een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met goochelen en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Goochelaar, Karakter Goochelaar.

Netwerk goochelaar

Het netwerk van de goochelaar bestaat uit zijn opdrachtgevers en zijn publiek. Daarnaast kan het netwerk van de goochelaar die in vaste dienst is ook bestaan uit bijvoorbeeld een circusdirecteur of theaterdirecteuren en dergelijke.

Mensen vonden ons op: Collega’s Goochelaar, Medewerkers Goochelaar.

Is het beroep goochelaar iets voor jou?

Zou je graag goochelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als goochelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Goochelaar, beroepskeuzetest Goochelaar, beroep Goochelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden goochelaar

Het arbeidsmarktperspectief voor de goochelaar is vrij laag. Het is moeilijk om van het beroep van goochelaar rond te kunnen komen en daarom is het belangrijk dat de goochelaar echt iets unieks te bieden heeft waarmee hij zichzelf in de kijker kan spelen of ergens in vaste dienst kan komen. Daarnaast kan de goochelaar zelf ook workshops en cursussen gaan geven om extra bij te verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score goochelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep goochelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Goochelaar, Promotie mogelijkheden Goochelaar, Carriere Goochelaar.

Solliciteren op de functie goochelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als goochelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor goochelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als goochelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Goochelaar, CV Goochelaar, sollicitatie Goochelaar.

Interviews met goochelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen goochelaar

Vacatures goochelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Goochelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Goochelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een goochelaar is iemand die goochelt. Een goochelaar is iemand die op een bijzondere manier goocheltrucs kan uitvoeren. Voorbeelden van goocheltrucs zijn een konijn uit een hoed laten verschijnen, kaartentrucs uithalen of mensen laten verdwijnen en verschijnen.

Beoordeling Goochelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Goochelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Goochelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik las: "Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen.". In Nederland is er niet heel veel concurrentie onder professionele goochelaars, dus dat valt wel mee hoor. Er zijn er niet zoveel, dus vraag en aanbod komen goed samen, zie bijvoorbeeld: http://www.goochelaar-vinden.nl

Door: Goochelaar

Er zit ook veel kaf tussen het koren en die hebben het moeilijk.

Door: Eugene

Ik ben het met beide schrijvers eens.Gr.

Door: artiest

Grappig om dit stuk te lezen! Tijdens mijn studie communicatie heb ik langzaamaan ontdekt dat ik het goochelen in de vingers heb zitten. Daarom ben ik na mijn studie gaan proberen om een jaar ervan te leven, en ik moet zeggen dat is uitstekend gelukt. Na die jaren heb ik niets anders gedaan dan optreden op feesten, evenementen, beurzen, congressen noem maar op...in binnen- en in buitenland! Het kan dus wel :) https://www.marcwoods.nl

Door: Goochelaar Marc Woods

Reageer op dit beroep