U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gospelzanger

Gospelzanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gospelzanger? Lees de functieomschrijving.

De gospelzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van gospelnummers.

De gospelzanger zingt op professioneel niveau gospelnummers. Voorbeelden van bekende professionele gospelzangers zijn Matt Redman en Michelle David. De gospelzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band, in een koor of in een groepsformatie)optreden. De gospelzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de gospelzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters en kerken.

De gospelzanger zingt over het algemeen bestaande religieuze nummers en psalmen. Omdat het onzeker is of de gospelzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de gospelzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De gospelzanger die op commerciële gebied gospel zingt is representatief, weet zichzelf (en zijn band/koor) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Ook heeft de gospelzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Mensen vonden ons op: Job Gospelzanger, Baan Gospelzanger, Gospelzanger Worden, Functie-eisen Gospelzanger, Verantwoordelijkheden Gospelzanger, Functieprofiel Gospelzanger, Wat doet een Gospelzanger, Werken als Gospelzanger.

Gospelzanger worden: Opleiding tot gospelzanger

Voor het beroep van gospelzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de gospelzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige gospelzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gospelzanger, Gospelzanger Worden, Opleidingsniveau Gospelzanger, Scholing Gospelzanger, Studie Gospelzanger, Bijscholing Gospelzanger, Omscholing Gospelzanger.

Organisaties waar een gospelzanger doorgaans werkzaam is

De gospelzanger werkt zelfstandig of in een band of koor.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gospelzanger, Gospelzanger Worden, Opleidingsniveau Gospelzanger, Scholing Gospelzanger, Studie Gospelzanger, Bijscholing Gospelzanger, Omscholing Gospelzanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gospelzanger

Voor het beroep van gospelzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per gospelzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Gospelzanger, Loon Gospelzanger, Wat verdien je als Gospelzanger, Salarisschaal Gospelzanger, Salarisindicatie Gospelzanger, Bonus Gospelzanger, CAO Gospelzanger, Brutoloon Gospelzanger, Nettoloon Gospelzanger, Vakantiedagen Gospelzanger, Pensioen Gospelzanger.

Competenties, skills & vaardigheden gospelzanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Presenteren
 • Durf
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Gospelzanger, Vaardigheden Gospelzanger, Attitude Gospelzanger, Kwalificaties Gospelzanger, Competentieprofiel Gospelzanger.

Boeken voor het beroep gospelzanger

Wil je meer weten over het beroep gospelzanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gospelzanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gospelzanger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gospelzanger, Gospelzanger ebooks, boek Gospelzanger.

Persoonstypen gospelzanger

De gospelzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de gospelzanger ook een romanticus en een perfectionist; hij wil het beste in zichzelf naar boven halen en zo goed mogelijk zingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gospelzanger, Karakter Gospelzanger.

Netwerk gospelzanger

Het netwerk van de gospelzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden (of medezangers uit het koor), eventuele muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gospelzanger, Medewerkers Gospelzanger.

Is het beroep gospelzanger iets voor jou?

Zou je graag gospelzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gospelzanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gospelzanger, beroepskeuzetest Gospelzanger, beroep Gospelzanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gospelzanger

Het arbeidsmarktperspectief voor de gospelzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De gospelzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de gospelzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score gospelzanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gospelzanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gospelzanger, Promotie mogelijkheden Gospelzanger, Carriere Gospelzanger.

Solliciteren op de functie gospelzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gospelzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gospelzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gospelzanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gospelzanger, CV Gospelzanger, sollicitatie Gospelzanger.

Interviews met gospelzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gospelzanger

Vacatures gospelzanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Gospelzanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gospelzanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De gospelzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van gospelnummers. De gospelzanger zingt op professioneel niveau gospelnummers. Voorbeelden van bekende professionele gospelzangers zijn Matt Redman en Michelle David.

Beoordeling Gospelzanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gospelzanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gospelzanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep