U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Grafdelver

Grafdelver worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een grafdelver? Lees de functieomschrijving.

Een grafdelver is iemand die een graf graaft voor een overleden persoon. Na de begrafenisceremonie maakt de grafdelver het gegraven gat ook weer dicht. Veel graven worden voor enkele jaren gehuurd en verlopen na deze tijd. De overledene die in het graf lag wordt dan uit het graf gehaald en vervolgens wordt het graf voor iemand anders gebruikt. Het overblijfsel van de persoon die eerst in het graf lag worden naar de vuilverbrandingen gebracht of ze gaan naar de knekelput, indien deze op het kerkhof aanwezig is. Als het overblijfsel erg diep ligt, laat de grafdelver het liggen.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Grafdelver, Baan Grafdelver, Grafdelver Worden, Functie-eisen Grafdelver, Verantwoordelijkheden Grafdelver, Functieprofiel Grafdelver, Wat doet een Grafdelver, Werken als Grafdelver.

Grafdelver worden: Opleiding tot grafdelver

Er is geen specifiek opleiding die leidt tot het beroep van grafdelver. De Arbo-voorschriften voor begraafplaatsen stellen wel de eis dat mensen die het beroep van grafdelver uitoefenen veilig en verantwoord werken. Als grafdelver moet je dus kennis hebben van je veilig een bekisting plaatst en je moet niet zomaar beginnen te graven waarbij het risico bestaat dat monumenten op buurgraven beginnen te glijden etc.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Grafdelver, Grafdelver Worden, Opleidingsniveau Grafdelver, Scholing Grafdelver, Studie Grafdelver, Bijscholing Grafdelver, Omscholing Grafdelver.

Organisaties waar een grafdelver doorgaans werkzaam is

Als grafdelver werk je vaak voor een parochiegemeenschap.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Grafdelver, Grafdelver Worden, Opleidingsniveau Grafdelver, Scholing Grafdelver, Studie Grafdelver, Bijscholing Grafdelver, Omscholing Grafdelver.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden grafdelver

Als grafdelver verdien je ongeveer 1400 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Grafdelver, Loon Grafdelver, Wat verdien je als Grafdelver, Salarisschaal Grafdelver, Salarisindicatie Grafdelver, Bonus Grafdelver, CAO Grafdelver, Brutoloon Grafdelver, Nettoloon Grafdelver, Vakantiedagen Grafdelver, Pensioen Grafdelver.

Competenties, skills & vaardigheden grafdelver

 • Integriteit
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
Mensen vonden ons op: Kennis Grafdelver, Vaardigheden Grafdelver, Attitude Grafdelver, Kwalificaties Grafdelver, Competentieprofiel Grafdelver.

Boeken voor het beroep grafdelver

Wil je meer weten over het beroep grafdelver? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je grafdelver bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken grafdelver te komen.

De grafdelvers | Rüdiger Barth

De laatste winter van de Weimarrepubliek - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789048846726 | 432 pagina's

Winter 1932-1933. De Duitse economie ligt in puin en de Weimarrepubliek wankelt - in de straten maken ritselaars, avonturiers, extremisten en vechtersbazen van allerlei pluimage de dienst uit. In deze cruciale weken bepaalt een handvol mannen het lot van ...

De grafdelvers | Rüdiger Barth

De laatste winter van de Weimarrepubliek - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789048846733 | 410 pagina's

Winter 1932-1933. De Duitse economie ligt in puin en de Weimarrepubliek wankelt - in de straten maken ritselaars, avonturiers, extremisten en vechtersbazen van allerlei pluimage de dienst uit. In deze cruciale weken bepaalt een handvol mannen het lot van ...

Vasco: 013 De grafdelvers van Beëlzebub | Gilles Chaillet

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055810086 | 48 pagina's

Terwijl de Engelse troepen zich in Chatellerault bevinden en het leger van de Franse koning optrekt naar Poitiers, brengen de maarschalk van Bourgondië en zijn edelen in een stadje de nacht door. De volgende morgen wordt een van hen dood in Vasco´s kamer ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Grafdelver, Grafdelver ebooks, boek Grafdelver.

Persoonstypen grafdelver

Als grafdelver kom je vaak mensen tegen die in de rouw zijn. Het tonen van berouw en het warm en betrokken omgaan met deze mensen is een belangrijk onderdeel van het werk van een grafdelver. Als grafdelver moet je dus gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen (Gever).

Verder is het voor een grafdelver van belang dat je betrouwbaar en loyaal te werk gaat. Je moet goed weten wanneer mensen je nodig hebben en moet vertrouwen uitstralen op de mensen. Mensen vertrouwen jou erop dat je goed zorg draagt voor het in het graf leggen van de overledene (Loyalist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Grafdelver, Karakter Grafdelver.

Netwerk grafdelver

Als grafdelver sta je voornamelijk in contact met parochiemedewerkers en bugers. Met de parochiemedewerkers heb je contact in verband met het onderhouden van het kerkhof en het uitvoeren van andere taken binnen de kerkgemeenschap. Verder sta je in contact met de burgers die een dierbare hebben verloren en die deze persoon gaan begraven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Grafdelver, Medewerkers Grafdelver.

Is het beroep grafdelver iets voor jou?

Zou je graag grafdelver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als grafdelver bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Grafdelver, beroepskeuzetest Grafdelver, beroep Grafdelver kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden grafdelver

Als grafdelver heb je relatief gezien geen goed arbeidsperspectief en zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn beperkt aangezien voor dit beroep geen opleiding nodig is.

Arbeidsmarktperspectief score grafdelver

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep grafdelver. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Grafdelver, Promotie mogelijkheden Grafdelver, Carriere Grafdelver.

Solliciteren op de functie grafdelver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als grafdelver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor grafdelver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als grafdelver. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Grafdelver, CV Grafdelver, sollicitatie Grafdelver.

Interviews met grafdelver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen grafdelver

Vacatures grafdelver

Op zoek naar een nieuwe baan als Grafdelver? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grafdelver. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een grafdelver is iemand die een graf graaft voor een overleden persoon. Na de begrafenisceremonie maakt de grafdelver het gegraven gat ook weer dicht. Veel graven worden voor enkele jaren gehuurd en verlopen na deze tijd.

Beoordeling Grafdelver

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Grafdelver' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Grafdelver

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Naast het delven van een graf en na de ceremonie het graf wederom dichten is de grafdelver ook verantoowrdelijk voor de dagelijkse groenvoorziening. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het ruimen van opgezegde grafmonumenten.

 

 

Door: Sandor

Ik ben erg geintereseerd in de functie grafdelver. Mocht iemand een openvacaturen weten voor de functie grafdelver rond of in Amsterdam. Zou u dan zo vriendelijk zijn om mij dat te laten weten zo dat ik meteen kan solliciteren. Met vriendelijke groet R.Borsboom@live.nl

Door: R.Borsboom

Vraag het eens aan de mensen die de begraafplaats onderhouden.Zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Door: grafdelver

Wat ik hier lees vind ik echt belachelijk 1400€bruto in de maand want het is zwaar werk en daar mag best een normaal goed loon tegen over staan Ik ben zelf ook grafdelver maar doe het naast mijn gewone werk en het is een dankbaar beroep

Door: erik olde nord kamp

Ik lees alleen maar goede en correcte informatie.En Erik,zwaar werk wordt niet goed betaald.Gr.

Door: grafdelver

Reageer op dit beroep