U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Greenkeeper

Greenkeeper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een greenkeeper? Lees de functieomschrijving.

Als Greenkeeper ben je in dienst van een golfbaanhouder of van een golfclub. Je functie bestaat vooral uit de planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden op de golfbaan. Je bent Greenkeeper en zorgt dus voor het groen. Dat wil zeggen de beplantingen en de baan zelf, maar ook de verhardingen. Ook sneeuwruimen in de winter is onderdeel van je taak.

Begin je zelf een golfbaan of ben je aanwezig bij de start dan zul je als Greenkeeper ook invloed hebben op de aanleg van de baan en de gebruikte planten en grassen, de paden die er lopen, de pleinen en andere onderdelen. Je bent dan als Greenkeeper tevens verantwoordelijk voor het aanleveren van de materialen en de andere benodigde producten.

Naast het eventuele aanleggen van en onderhoudswerk aan de baan ben je ook gastheer. Je moet dus als Greenkeeper niet alleen van de baan en de beplanting afweten, maar ook van de sport.

Mensen vonden ons op: Job Greenkeeper, Baan Greenkeeper, Greenkeeper Worden, Functie-eisen Greenkeeper, Verantwoordelijkheden Greenkeeper, Functieprofiel Greenkeeper, Wat doet een Greenkeeper, Werken als Greenkeeper.

Greenkeeper worden: Opleiding tot greenkeeper

Op MBO niveau kun je een opleiding volgen in de richting van Hovenier, Groenbeheerder, Greenkeeper en Parkbeheerder. Deze opleiding is op niveau 3 en 4 te volgen.

Niveau 3 leidt op tot vakbekwaam medewerker en richt zich behalve op het coördineren van werkzaamheden vooral ook op het zelf uitvoeren ervan.

Niveau 4 richt zich meer op organiseren en adviseren en besteedt ook meer aandacht aan het binnen halen van opdrachten, bewaken van het budget en opstellen van plannen voor inrichting en onderhoud.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Greenkeeper, Greenkeeper Worden, Opleidingsniveau Greenkeeper, Scholing Greenkeeper, Studie Greenkeeper, Bijscholing Greenkeeper, Omscholing Greenkeeper.

Organisaties waar een greenkeeper doorgaans werkzaam is

In de meeste gevallen is de golfbaan in handen van een particulier of club die het doel heeft winst te maken. In dat geval werkt de Greenkeeper dus ook in de profit sector. Sommige openbare golfbanen zijn echter in handen van de overheid. Gezien het feit dat de overheid er niet op uit is winst te maken zou de golfbaan en daarmee ook de Greenkeeper vallen onder de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Greenkeeper, Greenkeeper Worden, Opleidingsniveau Greenkeeper, Scholing Greenkeeper, Studie Greenkeeper, Bijscholing Greenkeeper, Omscholing Greenkeeper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden greenkeeper

Wanneer je start als baanmedewerker dan bedraagt het salaris ongeveer €1750 per maand. Sommige Greenkeepers ontstijgen deze salariscategorie maar moeilijk, maar wanneer je eenmaal werkt als Hoofdgreenkeeper kan het salaris oplopen tot €4000 per maand. Een Course Manager verdient rond de €3000 per maand. Dit salaris is mede afhankelijk van leeftijd, ervaring en sector. Een openbare baan of vereniging betalen niet hetzelfde salaris.

Bij de meeste greens mag de Greenkeeper gratis en onbeperkt gebruik maken van de eigen golfbanen. Dit wordt meestal als extra beloning gezien en mede daarom zijn er niet altijd andere extra voorwaarden voor deze sector. Soms komen dertiende maand en auto van de zaak nog voor als extra's.

Mensen vonden ons op: Salaris Greenkeeper, Loon Greenkeeper, Wat verdien je als Greenkeeper, Salarisschaal Greenkeeper, Salarisindicatie Greenkeeper, Bonus Greenkeeper, CAO Greenkeeper, Brutoloon Greenkeeper, Nettoloon Greenkeeper, Vakantiedagen Greenkeeper, Pensioen Greenkeeper.

Competenties, skills & vaardigheden greenkeeper

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Financieel bewustzijn
 • Inzicht in omgeving
 • Omgaan met details
 • Organiseren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Greenkeeper, Vaardigheden Greenkeeper, Attitude Greenkeeper, Kwalificaties Greenkeeper, Competentieprofiel Greenkeeper.

Boeken voor het beroep greenkeeper

Wil je meer weten over het beroep greenkeeper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je greenkeeper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken greenkeeper te komen.

Yahtzee Score Game | Narika Publishing

Games Record Scoresheet Keeper and Write in the Player Name and Record Dice Thrown, Green Cover - Engels | Paperback | 9781792084409 | 102 pagina's

...

Golfplatzpflege - Pflanzenschutz-Ratgeber Fur Greenkeeper | Ehler Meyer

Duitstalig | Druk: 3 | Paperback | 9783734749667 | 150 pagina's

Dieser Pflanzenschutz-Ratgeber für Greenkeeper soll als aktueller Helfer zur Erkennung, Vermeidung und Bekämpfung von Krankheiten, Schädlingen und Unkräutern auf Golfrasenflächen beitragen. Er enthält alle notwendigen Informationen zum vorbeugenden Pflanz...

Keeper of the Greens | Larry Runyon

Engels | Druk: New title | Paperback | 9780595183883 | 141 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Greenkeeper, Greenkeeper ebooks, boek Greenkeeper.

Persoonstypen greenkeeper

Voor het onderhoudswerk dat een Greenkeeper verricht heb je voldoende energie nodig. Immers bedenk je niet alleen wat er gebeuren moet, je verricht ook daadwerkelijk de maai, snoei en plantwerkzaamheden. Weten waar je het over hebt en zelfverzekerd zijn gaan hand in hand en leiden ertoe dat je als greenkeeper invloed kunt uitoefenen op hoe de uiteindelijke golfbaan er uit zal zien. Je werkt doelgericht en houdt altijd de praktische kant van zaken in de gaten (Succesvolle werker).

Voor de taak van gastheer of gastvrouw moet de Greenkeeper betrokken en vriendelijk zijn naar de mensen die op de green komen. Daarnaast kan hij inspelen op de behoeftes van gebruikers door het aanpassen van een green. Zo leer je zelf bij en houd je de klanten tevreden (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Greenkeeper, Karakter Greenkeeper.

Netwerk greenkeeper

Als Greenkeeper kun je als eigen baas of freelancer aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Maar de meesten werken toch voor een vereniging of exploitant. In een dergelijk geval moet je verantwoording afleggen aan een leidinggevende. Soms kan dat het directe bestuur van de vereniging zijn en soms staat er nog een Hoofdgreenkeeper boven je.

Afhankelijk van de grootte van de green zul je misschien ook met andere Greenkeepers samenwerken en eventueel leiding geven aan baanmedewerkers.

Tot slot zul je in de rol van gastheer of gastvrouw als Greenkeeper ook te maken krijgen met de mensen die van de golfbaan gebruik maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Greenkeeper, Medewerkers Greenkeeper.

Is het beroep greenkeeper iets voor jou?

Zou je graag greenkeeper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als greenkeeper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Greenkeeper, beroepskeuzetest Greenkeeper, beroep Greenkeeper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden greenkeeper

Er zijn redelijk wat vacatures te vinden voor de functie van Greenkeeper en het betreft ook functies verspreid over het hele land.

De meeste Greenkeepers gaan uiteindelijk fulltime aan de slag onder een contract voor onbepaalde tijd. Over het geheel genomen zijn de mensen die al werkzaam zijn als Greenkeeper tevreden over hun functie en de inhoud van de baan en ze blijven dan ook vaak voor hun eerste werkgever werken.

Je zult vaak beginnen in de functie van baanmedewerker of als beginnend Greenkeeper. Daarna kun je nog groeien door, afhankelijk van de grootte van de club, verder te stromen naar de functie van aankomend Hoofdgreenkeeper, Hoofdgreenkeeper en eventueel Course Manager. Daarnaast is groei naar een grotere golfbaan mogelijk dan wel een toename van salaris bij toename van expertise en werkervaring. 

Arbeidsmarktperspectief score greenkeeper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep greenkeeper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Greenkeeper, Promotie mogelijkheden Greenkeeper, Carriere Greenkeeper.

Solliciteren op de functie greenkeeper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als greenkeeper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor greenkeeper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als greenkeeper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Greenkeeper, CV Greenkeeper, sollicitatie Greenkeeper.

Interviews met greenkeeper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen greenkeeper

 • Course Manager
 • Hoofdgreenkeeper

Vacatures greenkeeper

Op zoek naar een nieuwe baan als Greenkeeper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Greenkeeper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Greenkeeper ben je in dienst van een golfbaanhouder of van een golfclub. Je functie bestaat vooral uit de planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden op de golfbaan. Je bent Greenkeeper en zorgt dus voor het groen.

Beoordeling Greenkeeper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Greenkeeper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Greenkeeper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep