U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Grondwerktuigkundige

Grondwerktuigkundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een grondwerktuigkundige? Lees de functieomschrijving.

Een Grondwerktuigkundige werkt meestal bij een bedrijf dat vliegtuigen bouwt. Hij test en meet hydraulische, mechanische en pneumatische vliegtuigonderdelen en vliegtuigsystemen (denk bijvoorbeeld aan het landingsgestel). Zo stelt hij onderdelen nauwkeurig af en vervangt hij defecte onderdelen. Bij problemen met de systemen of onderdelen voert hij overleg met zijn leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Job Grondwerktuigkundige, Baan Grondwerktuigkundige, Grondwerktuigkundige Worden, Functie-eisen Grondwerktuigkundige, Verantwoordelijkheden Grondwerktuigkundige, Functieprofiel Grondwerktuigkundige, Wat doet een Grondwerktuigkundige, Werken als Grondwerktuigkundige.

Grondwerktuigkundige worden: Opleiding tot grondwerktuigkundige

Om in aanmerking te komen voor een functie als Grondwerktuigkundige dient men te beschikken over een diploma Grondwerktuigkundige. Deze opleiding kan gevolgd worden aan het Nederlands Luchtvaart College. Naast veel technische vakken krijg je ook (technisch) Engels. Engels is namelijk de voertaal in de luchtvaart. Ook handleidingen en instructies zijn in het Engels. Kennis van deze taal is dus essentieel.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Grondwerktuigkundige, Grondwerktuigkundige Worden, Opleidingsniveau Grondwerktuigkundige, Scholing Grondwerktuigkundige, Studie Grondwerktuigkundige, Bijscholing Grondwerktuigkundige, Omscholing Grondwerktuigkundige.

Organisaties waar een grondwerktuigkundige doorgaans werkzaam is

Na aanstelling komt de Grondwerktuigkundige te werken bij een profit-organisatie in de luchtvaartsector. Het bedrijf beoogt de functionaliteit van vliegtuigen te garanderen. Aangezien er bij defecten grote aantallen mensenlevens en eveneens grote hoeveelheden economische waarde in gevaar zijn, dient er niet alleen zorg gedragen te worden voor een tevreden klant, maar moet er gewerkt worden volgens stricte veiligheidseisen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Grondwerktuigkundige, Grondwerktuigkundige Worden, Opleidingsniveau Grondwerktuigkundige, Scholing Grondwerktuigkundige, Studie Grondwerktuigkundige, Bijscholing Grondwerktuigkundige, Omscholing Grondwerktuigkundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden grondwerktuigkundige

Een Grondwerktuigkundige verdient zo tussen de €2200,- en €3200,- bruto per maand. Het salaris hangt uiteraard af van zijn leeftijd, verantwoordelijkheden en ervaring.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit een werktelefoon, een dertiende maand, doorbetaling bij ziekte en scholingsmogelijkheden. Ook krijgt een Grondwerktuigkundige soms een ploegendiensttoeslag en/of een leeftijdstoeslag en vakantieuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Grondwerktuigkundige, Loon Grondwerktuigkundige, Wat verdien je als Grondwerktuigkundige, Salarisschaal Grondwerktuigkundige, Salarisindicatie Grondwerktuigkundige, Bonus Grondwerktuigkundige, CAO Grondwerktuigkundige, Brutoloon Grondwerktuigkundige, Nettoloon Grondwerktuigkundige, Vakantiedagen Grondwerktuigkundige, Pensioen Grondwerktuigkundige.

Competenties, skills & vaardigheden grondwerktuigkundige

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Feeling hebben voor techniek.
 • Zowel kunnen 'denken' als kunnen 'doen'.
Mensen vonden ons op: Kennis Grondwerktuigkundige, Vaardigheden Grondwerktuigkundige, Attitude Grondwerktuigkundige, Kwalificaties Grondwerktuigkundige, Competentieprofiel Grondwerktuigkundige.

Boeken voor het beroep grondwerktuigkundige

Wil je meer weten over het beroep grondwerktuigkundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je grondwerktuigkundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken grondwerktuigkundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Grondwerktuigkundige, Grondwerktuigkundige ebooks, boek Grondwerktuigkundige.

Persoonstypen grondwerktuigkundige

De Grondwerktuigkundige is een Waarnemer en een Succesvolle werker.

Hij is analytisch en denkt voordat hij doet. Ook is hij ijverig en objectief (Waarnemer). 

Tevens is hij hardwerkend en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Grondwerktuigkundige, Karakter Grondwerktuigkundige.

Netwerk grondwerktuigkundige

Intern: De Grondwerktuigkundige werkt alleen of in kleine groepen. Wel is het mogelijk dat er in grotere eenheden, bestaande uit verschillende kleinere groepen, gewerkt wordt. De werkzaamheden worden aangestuurd door leidinggevenden. Gedurende deze werkzaamheden kan er contact zijn met vliegtuigbouwers- en monteurs, aangezien zij aanvullende installaties en reparaties uitvoeren.

Extern: Er kan sprake zijn van contact met (toekomstige) klanten en met passagiers. Dit contact zal echter meer uitzondering dan regel zijn, aangezien de Grondwerktuigkundige doorgaans slechts interne contacten onderhoudt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Grondwerktuigkundige, Medewerkers Grondwerktuigkundige.

Is het beroep grondwerktuigkundige iets voor jou?

Zou je graag grondwerktuigkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als grondwerktuigkundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Grondwerktuigkundige, beroepskeuzetest Grondwerktuigkundige, beroep Grondwerktuigkundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden grondwerktuigkundige

De Grondwerktuigkundige heeft de mogelijkheid om in dezelfde functie aangesteld te blijven gedurende de looptijd bij het bedrijf waarvoor hij/zij werkt. Tevens is het mogelijk om bij te leren, zodat de Grondwerktuigkundige een leidinggevende functie over enkele werktuigkundigen kan gaan bekleden.

Buiten de luchtvaartinstallatie- en reparatiesector zou de werktuigkundige werkzaam kunnen worden bij een adviserend orgaan m.b.t. deze sector. Hij kan ook als werktuigkundige in de Industriële sector kunnen gaan werken.

Aangezien vliegtuigen altijd worden gebruikt en aangezien deze verplicht dienen te voldoen aan strenge eisen, blijft er ook de komende jaren werk voor de Grondwerktuigkundige.
 

Arbeidsmarktperspectief score grondwerktuigkundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep grondwerktuigkundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Grondwerktuigkundige, Promotie mogelijkheden Grondwerktuigkundige, Carriere Grondwerktuigkundige.

Solliciteren op de functie grondwerktuigkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als grondwerktuigkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor grondwerktuigkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als grondwerktuigkundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Grondwerktuigkundige, CV Grondwerktuigkundige, sollicitatie Grondwerktuigkundige.

Interviews met grondwerktuigkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen grondwerktuigkundige

Vacatures grondwerktuigkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Grondwerktuigkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grondwerktuigkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Grondwerktuigkundige werkt meestal bij een bedrijf dat vliegtuigen bouwt. Hij test en meet hydraulische, mechanische en pneumatische vliegtuigonderdelen en vliegtuigsystemen (denk bijvoorbeeld aan het landingsgestel). Zo stelt hij onderdelen nauwkeurig af en vervangt hij defecte onderdelen.

Beoordeling Grondwerktuigkundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Grondwerktuigkundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Grondwerktuigkundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep