U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HBO docent muziekwetenschap

HBO docent muziekwetenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een HBO docent muziekwetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekwetenschap geeft les in het vak muziekwetenschap.

De docent muziekwetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, muziekwetenschap, de popacademie, het conservatorium of een andere soortgelijke opleiding. De docent muziekwetenschap geeft les in alle facetten van het vak muziekwetenschap en geeft les over de onderzoekskant en wetenschappelijke kant van de muziek. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les over de oorsprong van muziek, de ontwikkeling van het muziek door de jaren heen en leert hij ze alle facetten van het wetenschappelijk muziekonderzoek (onderzoek, analyse, evaluatie e.d.). De voornaamste taak van de docent muziekwetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekwetenschap overbrengen op zijn studenten en ze daarbij voorbereiden op hun toekomstige beroep.

De docent muziekwetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten en de inzet van de studenten in de les kan de docent muziekwetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen bieden.

De docent muziekwetenschap heeft verstand van het vak muziekwetenschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zijn werk niet goed doet.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent muziekwetenschap ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school).

Mensen vonden ons op: Job HBO docent muziekwetenschap, Baan HBO docent muziekwetenschap, HBO docent muziekwetenschap Worden, Functie-eisen HBO docent muziekwetenschap, Verantwoordelijkheden HBO docent muziekwetenschap, Functieprofiel HBO docent muziekwetenschap, Wat doet een HBO docent muziekwetenschap, Werken als HBO docent muziekwetenschap.

HBO docent muziekwetenschap worden: Opleiding tot HBO docent muziekwetenschap

De docent muziekwetenschap heeft een opleiding ''Muziekwetenschap'', ''Docent Muziek'' of een opleiding aan het conservatorium gevolgd (HBO of WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HBO docent muziekwetenschap, HBO docent muziekwetenschap Worden, Opleidingsniveau HBO docent muziekwetenschap, Scholing HBO docent muziekwetenschap, Studie HBO docent muziekwetenschap, Bijscholing HBO docent muziekwetenschap, Omscholing HBO docent muziekwetenschap.

Organisaties waar een HBO docent muziekwetenschap doorgaans werkzaam is

De docent muziekwetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HBO docent muziekwetenschap, HBO docent muziekwetenschap Worden, Opleidingsniveau HBO docent muziekwetenschap, Scholing HBO docent muziekwetenschap, Studie HBO docent muziekwetenschap, Bijscholing HBO docent muziekwetenschap, Omscholing HBO docent muziekwetenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden HBO docent muziekwetenschap

De docent muziekwetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris HBO docent muziekwetenschap, Loon HBO docent muziekwetenschap, Wat verdien je als HBO docent muziekwetenschap, Salarisschaal HBO docent muziekwetenschap, Salarisindicatie HBO docent muziekwetenschap, Bonus HBO docent muziekwetenschap, CAO HBO docent muziekwetenschap, Brutoloon HBO docent muziekwetenschap, Nettoloon HBO docent muziekwetenschap, Vakantiedagen HBO docent muziekwetenschap, Pensioen HBO docent muziekwetenschap.

Competenties, skills & vaardigheden hbo docent muziekwetenschap

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Verstand van muziekwetenschap
Mensen vonden ons op: Kennis HBO docent muziekwetenschap, Vaardigheden HBO docent muziekwetenschap, Attitude HBO docent muziekwetenschap, Kwalificaties HBO docent muziekwetenschap, Competentieprofiel HBO docent muziekwetenschap.

Boeken voor het beroep hbo docent muziekwetenschap

Wil je meer weten over het beroep hbo docent muziekwetenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hbo docent muziekwetenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hbo docent muziekwetenschap te komen.

Projectonderwijs in het hbo | Maria van Holten

de docent als projectontwikkelaar en projectbegeleider - Nederlands | Druk: 2009 ed. | Hardcover | 9789031362066 | 148 pagina's

Projectonderwijs in het hbo 1e druk is een boek van Maria van Holten uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031362066 In de beroepspraktijk komen professionals geregeld voor vraagstukken te staan waar niet n-twee-drie een antwoord op te geven is...

Linoleumkoorts | Asis Aynan

Aantekeningen van een HBO-docent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491921704 | 160 pagina's

In 'Linoleumkoorts. Aantekeningen van een docent' schrijft Asis Aynan over het leven op een hogeschool in een grote stad. Hij doet verslag van de slag om de gebedsruimte en schrijft over de lippen van studentes die net als de taal veranderden. Hij verhaal...

De hbo-docent en zijn identiteit | Rudy Vandamme

jezelf boetseren in je beroepsrol - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789490384067

Hoe blijven hbo-docenten staande te midden van maatschappelijke, technologische en bestuurlijke invloeden? Hoe zijn ze zichzelf in hun werk? Dit boek is geschreven voor hbo-docenten, lerarenopleiders, loopbaancoaches en onderwijsontwikkelaars. In dit boek...

Mensen vonden ons op: boeken voor HBO docent muziekwetenschap, HBO docent muziekwetenschap ebooks, boek HBO docent muziekwetenschap.

Persoonstypen HBO docent muziekwetenschap

De docent muziekwetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten zodat hij ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en advies kan bieden. Dit maakt de docent muziekwetenschap ook een gever. Hij geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen en brengt zijn kennis en visie op het vak muziekwetenschap over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HBO docent muziekwetenschap, Karakter HBO docent muziekwetenschap.

Netwerk HBO docent muziekwetenschap

Het netwerk van de docent muziekwetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s HBO docent muziekwetenschap, Medewerkers HBO docent muziekwetenschap.

Is het beroep HBO docent muziekwetenschap iets voor jou?

Zou je graag HBO docent muziekwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HBO docent muziekwetenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze HBO docent muziekwetenschap, beroepskeuzetest HBO docent muziekwetenschap, beroep HBO docent muziekwetenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HBO docent muziekwetenschap

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekwetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid, dit omdat het vak muziekwetenschap over het algemeen voornamelijk op WO opleidingen wordt gegeven; er zijn maar enkele HBO opleidingen waar het vak muziekwetenschap wordt gegeven en meestal zijn het dan mensen uit het vak die in één blok op school komen spreken. Wel kan de docent muziekwetenschap na specialisatie ook les in het vak muziekwetenschap of muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muziekwetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score HBO docent muziekwetenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep HBO docent muziekwetenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HBO docent muziekwetenschap, Promotie mogelijkheden HBO docent muziekwetenschap, Carriere HBO docent muziekwetenschap.

Solliciteren op de functie HBO docent muziekwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HBO docent muziekwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HBO docent muziekwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HBO docent muziekwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als HBO docent muziekwetenschap, CV HBO docent muziekwetenschap, sollicitatie HBO docent muziekwetenschap.

Interviews met HBO docent muziekwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HBO docent muziekwetenschap

Vacatures hbo docent muziekwetenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als HBO docent muziekwetenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HBO docent muziekwetenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent muziekwetenschap geeft les in het vak muziekwetenschap. De docent muziekwetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, muziekwetenschap, de popacademie, het conservatorium of een andere soortgelijke opleiding. De docent muziekwetenschap geeft les in alle facetten van het vak muziekwetenschap en geeft les over de onderzoekskant en wetenschappelijke kant van de muziek.

Beoordeling HBO docent muziekwetenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HBO docent muziekwetenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HBO docent muziekwetenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep