U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HBO docent politicologie

HBO docent politicologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een HBO docent politicologie? Lees de functieomschrijving.

De docent politicologie geeft les in het vak politicologie.

De docent politicologie geeft les op een HBO opleiding in de richting bestuurskunde, sociale wetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent politicologie is zijn kennis op het gebied van het vak politicologie overbrengen op zijn studenten. De docent politicologie geeft les in onder andere de inhoud en het functioneren van politieke instellingen, het huidige politieke klimaat, politieke sensitiviteit, politieke filosofie en de geschiedenis van politicologie.

De docent politicologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten, projecten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al dit werk en de inzet in de les kan de docent politicologie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om met de studenten over hun studieontwikkeling te spreken en te kijken wat er beter moet en hoe hij daarbij kan helpen (door bijvoorbeeld extra tips, adviezen of individuele begeleiding te bieden).

De docent politicologie heeft verstand van het vak politicologie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich niet goed genoeg inzet tijdens de les of wanneer iemand zich vervelend gedraagt.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent politicologie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job HBO docent politicologie, Baan HBO docent politicologie, HBO docent politicologie Worden, Functie-eisen HBO docent politicologie, Verantwoordelijkheden HBO docent politicologie, Functieprofiel HBO docent politicologie, Wat doet een HBO docent politicologie, Werken als HBO docent politicologie.

HBO docent politicologie worden: Opleiding tot HBO docent politicologie

De docent politicologie heeft een opleiding ''Politicologie'', ''Political Science'', ''European Studies'', Internationale Betrekkingen'', Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie'', ''European Union Studies'' of een andere soortgelijke opleiding gevolgd. (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HBO docent politicologie, HBO docent politicologie Worden, Opleidingsniveau HBO docent politicologie, Scholing HBO docent politicologie, Studie HBO docent politicologie, Bijscholing HBO docent politicologie, Omscholing HBO docent politicologie.

Organisaties waar een HBO docent politicologie doorgaans werkzaam is

De docent politicologie werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HBO docent politicologie, HBO docent politicologie Worden, Opleidingsniveau HBO docent politicologie, Scholing HBO docent politicologie, Studie HBO docent politicologie, Bijscholing HBO docent politicologie, Omscholing HBO docent politicologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden HBO docent politicologie

De docent politicologie verdient tussen de €1600,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris HBO docent politicologie, Loon HBO docent politicologie, Wat verdien je als HBO docent politicologie, Salarisschaal HBO docent politicologie, Salarisindicatie HBO docent politicologie, Bonus HBO docent politicologie, CAO HBO docent politicologie, Brutoloon HBO docent politicologie, Nettoloon HBO docent politicologie, Vakantiedagen HBO docent politicologie, Pensioen HBO docent politicologie.

Competenties, skills & vaardigheden hbo docent politicologie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van politicologie
Mensen vonden ons op: Kennis HBO docent politicologie, Vaardigheden HBO docent politicologie, Attitude HBO docent politicologie, Kwalificaties HBO docent politicologie, Competentieprofiel HBO docent politicologie.

Boeken voor het beroep hbo docent politicologie

Wil je meer weten over het beroep hbo docent politicologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hbo docent politicologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hbo docent politicologie te komen.

Projectonderwijs in het hbo | Maria van Holten

de docent als projectontwikkelaar en projectbegeleider - Nederlands | Druk: 2009 ed. | Hardcover | 9789031362066 | 148 pagina's

Projectonderwijs in het hbo 1e druk is een boek van Maria van Holten uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031362066 In de beroepspraktijk komen professionals geregeld voor vraagstukken te staan waar niet n-twee-drie een antwoord op te geven is...

Klassewerk | H. Meijer

voor docenten VO en HBO die samen willen werken aan hun kwaliteit - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001584306 | 116 pagina's

Docenten in het vo en hbo worden over het algemeen volledig in beslag genomen door de uitvoering van hun (les)taken. Er blijft nauwelijks of geen tijd over om de eigen kennis en kunde eens rustig onder de loep te nemen. Daardoor gaan er misschien kansen v...

Linoleumkoorts | Asis Aynan

Aantekeningen van een HBO-docent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491921704 | 160 pagina's

In 'Linoleumkoorts. Aantekeningen van een docent' schrijft Asis Aynan over het leven op een hogeschool in een grote stad. Hij doet verslag van de slag om de gebedsruimte en schrijft over de lippen van studentes die net als de taal veranderden. Hij verhaal...

Mensen vonden ons op: boeken voor HBO docent politicologie, HBO docent politicologie ebooks, boek HBO docent politicologie.

Persoonstypen HBO docent politicologie

De docent politicologie is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten na aanleiding van hun ingeleverde werk en hun inzet in de les en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Dit maakt de docent politicologie ook tot een gever. Naast het eventueel geven van individuele begeleiding geeft de docent politicologie zijn kennis en visie op het gebied van het vak politicologie over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HBO docent politicologie, Karakter HBO docent politicologie.

Netwerk HBO docent politicologie

Het netwerk van de docent politicologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s HBO docent politicologie, Medewerkers HBO docent politicologie.

Is het beroep HBO docent politicologie iets voor jou?

Zou je graag HBO docent politicologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HBO docent politicologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze HBO docent politicologie, beroepskeuzetest HBO docent politicologie, beroep HBO docent politicologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HBO docent politicologie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent politicologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent politicologie ook als hoogleraar politicologie aan de slag.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent politicologie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score HBO docent politicologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep HBO docent politicologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HBO docent politicologie, Promotie mogelijkheden HBO docent politicologie, Carriere HBO docent politicologie.

Solliciteren op de functie HBO docent politicologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HBO docent politicologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HBO docent politicologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HBO docent politicologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als HBO docent politicologie, CV HBO docent politicologie, sollicitatie HBO docent politicologie.

Interviews met HBO docent politicologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HBO docent politicologie

Vacatures hbo docent politicologie

Op zoek naar een nieuwe baan als HBO docent politicologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HBO docent politicologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent politicologie geeft les in het vak politicologie. De docent politicologie geeft les op een HBO opleiding in de richting bestuurskunde, sociale wetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent politicologie is zijn kennis op het gebied van het vak politicologie overbrengen op zijn studenten.

Beoordeling HBO docent politicologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HBO docent politicologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HBO docent politicologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep