U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HR Assistent

HR Assistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een HR Assistent? Lees de functieomschrijving.

Als HR Assistent word je ingezet op diverse deelgebieden van Human Resources in het bedrijf waar je werkt. De taken die je als HR Assistent uitvoert zijn voornamelijk administratief en operationeel van aard.

Zoals de functienaam al doet vermoeden assisteer je anderenbij hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld op gebied van beleidsontwikkeling, verzuimbeleid, werving en selectie of communicatie met de arbeidsmarkt.

Administratieve werkzaamheden zijn onder andere het opmaken van arbeidsovereenkomsten, vergaderingen notuleren en meer algemene rapportage.

Daarnaast kun je nog andere taken uitvoeren binnen de functie van HR Assistent. Zo komt het voor dat je de verdere ontwikkeling van werknemers faciliteert door trainingen te organiseren of dat je veiligheid, welzijn en ziekte in de gaten houdt en de werknemersdossiers up-to-date. Vaak vorm je ook de schakel met het personeel en fungeer je als contactpersoon van HR voor de medewerkers van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job HR Assistent, Baan HR Assistent, HR Assistent Worden, Functie-eisen HR Assistent, Verantwoordelijkheden HR Assistent, Functieprofiel HR Assistent, Wat doet een HR Assistent, Werken als HR Assistent.

HR Assistent worden: Opleiding tot HR Assistent

Om als HR Assistent aan de slag te kunnen heb je minimaal een MBO opleiding nodig. Op MBO niveau kun je denken aan Schoevers of Personeel & Arbeid dan wel Personeel & Organisatie. 

Je kunt voor de functie van HR Assistent ook een Bachelor volgen richting HRM of Personeel & Arbeid.

Vaak wordt kennis van het Officepakket op prijs gesteld evenals kennis van de Engelse taal.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Assistent, HR Assistent Worden, Opleidingsniveau HR Assistent, Scholing HR Assistent, Studie HR Assistent, Bijscholing HR Assistent, Omscholing HR Assistent.

Organisaties waar een HR Assistent doorgaans werkzaam is

In beide sectoren, zowel profit als non-profit, hebben organisaties te maken met personeel en dus met Human Resources. Dat betekent dat je als HR Assistent ook in beide sectoren aan de slag kunt gaan.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Assistent, HR Assistent Worden, Opleidingsniveau HR Assistent, Scholing HR Assistent, Studie HR Assistent, Bijscholing HR Assistent, Omscholing HR Assistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Assistent

De gemiddelde verdiensten voor een functie als HR Assistent liggen ergens tussen de €1400 en de €2800 bruto per maand. De verdere arbeidsvoorwaarden verschillen sterk per bedrijf en vooral ook heel sterk per sector.

Mensen vonden ons op: Salaris HR Assistent, Loon HR Assistent, Wat verdien je als HR Assistent, Salarisschaal HR Assistent, Salarisindicatie HR Assistent, Bonus HR Assistent, CAO HR Assistent, Brutoloon HR Assistent, Nettoloon HR Assistent, Vakantiedagen HR Assistent, Pensioen HR Assistent.

Competenties, skills & vaardigheden hr assistent

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis HR Assistent, Vaardigheden HR Assistent, Attitude HR Assistent, Kwalificaties HR Assistent, Competentieprofiel HR Assistent.

Boeken voor het beroep hr assistent

Wil je meer weten over het beroep hr assistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hr assistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hr assistent te komen.

Secretaresse Assistent Wijzer - Productiever werken met meer energie | Karen Visser-Conradi

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462154742

Secretaresse Assistent Wijzer - Productiever werken met meer energie 1e druk is een boek van Karen Visser-Conradi uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462154742 In een sterk wisselende werkomgeving vol prikkels - al dan niet van digitale aard - is het voo...

Management support - HR-taken voor managementondersteuners | Doreen Ijlst

secretaresse assistent wijzer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462150706

Management support - HR-taken voor managementondersteuners 1e druk is een boek van Doreen Ijlst uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462150706 Management support - HR-taken voor managementondersteuners...

Mensen vonden ons op: boeken voor HR Assistent, HR Assistent ebooks, boek HR Assistent.

Persoonstypen HR Assistent

Als HR Assistent ben je altijd in een helpende functie. Je ondersteunt anderen bij hun werk en bent aan de andere kant aanspreekpunt voor medewerkers. Het willen helpen en ondersteunen moet in je zitten om deze functie te vervullen (Gever).

Omdat mensen in hun projecten van jouw hulp en administratie afhankelijk zijn moet een HR Assistent ordelijk en betrouwbaar werk afleveren. Gedisciplineerd werken en eerlijk bijhouden van personeelsgerelateerde administratie moet beide kanten tevrenden stellen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HR Assistent, Karakter HR Assistent.

Netwerk HR Assistent

Een HR assistent heeft een leidinggevende op gebied van HR. Er is dus altijd een HR Manager of Directeur aan wie de HR Assistent verantwoording af moet leggen en voor wie de ondersteunende taken worden uitgevoerd.

Daarnaast onderhoudt de HR assistent contacten met het personeel op de werkvloer voor wie hij een aanspreekpunt is. Je vormt in je werk dus een schakel tussen het management en de werknemers.

Mensen vonden ons op: Collega’s HR Assistent, Medewerkers HR Assistent.

Is het beroep HR Assistent iets voor jou?

Zou je graag HR Assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Assistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze HR Assistent, beroepskeuzetest HR Assistent, beroep HR Assistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HR Assistent

Er zijn ruim voldoende vacatures aanwezig voor wie aan de slag wil als HR assistent. Ieder bedrijf heeft immers te maken met HRM en heeft daarvoor een HR manager en vaak ook een HR Assistent voor in dienst.

HR Assistent is vaak een startersfunctie waarna doorgroei mogelijk is. Afhankelijk van je opleiding en eigen interesses kun je doorstromen naar de functie van HR adviseur. In eerste instantie zul je dan nog redelijk wat administratie voor je rekening nemen. Pas wanneer je senior HR adviseur wordt krijg je ook meer verantwoordelijkheden.

Uiteindelijk kun je tevens HR manager of directeur worden en geef je dus ook leiding aan meer mensen op de HRM afdeling.

Arbeidsmarktperspectief score HR Assistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep HR Assistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HR Assistent, Promotie mogelijkheden HR Assistent, Carriere HR Assistent.

Solliciteren op de functie HR Assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Assistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als HR Assistent, CV HR Assistent, sollicitatie HR Assistent.

Interviews met HR Assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HR Assistent

Vacatures hr assistent

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Assistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Assistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als HR Assistent word je ingezet op diverse deelgebieden van Human Resources in het bedrijf waar je werkt. De taken die je als HR Assistent uitvoert zijn voornamelijk administratief en operationeel van aard. Zoals de functienaam al doet vermoeden assisteer je anderenbij hun werkzaamheden.

Beoordeling HR Assistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HR Assistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HR Assistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep