U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HR Manager/Directeur

HR Manager/Directeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een HR Manager/Directeur? Lees de functieomschrijving.

Als HR Manager ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de Human Resources bij een bepaald bedrijf. Je geeft leiding aan de HR afdeling en hebt vaak direct contact met het ander of hoger management.

De ontwikkeling van strategieën, beleid en procedures ligt in handen van de HR Manager. Na ontwikkeling ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering ervan. Je begeleidt het personeel hierin en verzorgt de taakverdeling. Bij veranderingen in het beleid of  procedures moet de HR Manager het personeel op de hoogte brengen. Ook nieuw personeel krijgt informatie op dit gebied direct van de HR Manager.

Hiernaast is de huidige trend dat de HR Directeur of Manager een rol heeft als 'partner in business', wat wil zeggen dat hij meedenkt over de strategie van de organisatie en niet alleen op het gebied van HRM.

Verdere taken zijn het leidinggeven aan en het begeleiden van assistenten en adviseurs aan de ene kant, en het toezicht houden aan de andere kant.

Mensen vonden ons op: Job HR Manager/Directeur, Baan HR Manager/Directeur, HR Manager/Directeur Worden, Functie-eisen HR Manager/Directeur, Verantwoordelijkheden HR Manager/Directeur, Functieprofiel HR Manager/Directeur, Wat doet een HR Manager/Directeur, Werken als HR Manager/Directeur.

HR Manager/Directeur worden: Opleiding tot HR Manager/Directeur

Wanneer je als HR Manager aan de slag wilt zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je een HBO opleiding volgen of een Post-Bachelor. De te kiezen richting is Personeelsmanagement, Strategisch HR Management of Bedrijfsorganisatie en Personeelsmanagement.

Een Post-Bachelor kun je alleen volgen wanneer je reeds een Bachelor hebt voltooid. Dat zal in het meest gunstige geval een Management of Personeel en Organisatie gerelateerde Bachelor zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Manager/Directeur, HR Manager/Directeur Worden, Opleidingsniveau HR Manager/Directeur, Scholing HR Manager/Directeur, Studie HR Manager/Directeur, Bijscholing HR Manager/Directeur, Omscholing HR Manager/Directeur.

Organisaties waar een HR Manager/Directeur doorgaans werkzaam is

Binnen beide sectoren, zowel profit als non-profit, zal iets gedaan moeten worden aan personeelszaken. Echter lang niet altijd is hierin een grote rol weggelegd voor een HR Directeur. Het gros van de banen is te vinden in de profit sector bij de grotere bedrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Manager/Directeur, HR Manager/Directeur Worden, Opleidingsniveau HR Manager/Directeur, Scholing HR Manager/Directeur, Studie HR Manager/Directeur, Bijscholing HR Manager/Directeur, Omscholing HR Manager/Directeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Manager/Directeur

Wat je als HR Directeur gaat verdienen hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de HR afdeling, de sector waarin het bedrijf valt, je eigen ervaring en leeftijd, etcetera. Gemiddeld verdienen HR Directeuren zo rond de €9500 per maand, maar lopen bruto maandsalarissen uiteen van €6700 tot €11.700, met ook hier nog uitschieters naar boven of beneden.

Deze salarissen zijn wel inclusief bonussen, want het bonussysteem maakt een belangrijk deel uit van de arbeidsvoorwaarden voor een HR Directeur.

Mensen vonden ons op: Salaris HR Manager/Directeur, Loon HR Manager/Directeur, Wat verdien je als HR Manager/Directeur, Salarisschaal HR Manager/Directeur, Salarisindicatie HR Manager/Directeur, Bonus HR Manager/Directeur, CAO HR Manager/Directeur, Brutoloon HR Manager/Directeur, Nettoloon HR Manager/Directeur, Vakantiedagen HR Manager/Directeur, Pensioen HR Manager/Directeur.

Competenties, skills & vaardigheden hr manager/directeur

 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Conflicten beheersen
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
Mensen vonden ons op: Kennis HR Manager/Directeur, Vaardigheden HR Manager/Directeur, Attitude HR Manager/Directeur, Kwalificaties HR Manager/Directeur, Competentieprofiel HR Manager/Directeur.

Boeken voor het beroep hr manager/directeur

Wil je meer weten over het beroep hr manager/directeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hr manager/directeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hr manager/directeur te komen.

Waarderend veranderen | Saskia Tjepkema

Appreciative Inquiry in de dagelijkse praktijk van managers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462201019 | 192 pagina's

Waarderend veranderen 1e druk is een boek van Saskia Tjepkema uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789462201019 Of het nu gaat om vernieuwingen die je vanuit je eigen visie aanzwengelt, verbeterideeën die uit je team op komen of processen die organisati...

It's The Manager | Jim Clifton

Gallup finds the quality of managers and team leaders is the single biggest factor in your organization's long-term success. - Engels | Hardcover | 9781595622242 | 448 pagina's

Packed with 52 discoveries from Gallup's largest study on the future of work, It's the Manager shows leaders how to adapt their organizations to rapid change, ranging from new workplace demands to managing remote employees, a diverse workforce, the rise o...

The Manager's Path | Camille Fournier

A Guide for Tech Leaders Navigating Growth and Change - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781491973899 | 244 pagina's

Managing people is difficult wherever you work. But in the tech industry, where management is also a technical discipline, the learning curve can be brutal-especially when there are few tools, texts, and frameworks to help you. In this practical guide, au...

Mensen vonden ons op: boeken voor HR Manager/Directeur, HR Manager/Directeur ebooks, boek HR Manager/Directeur.

Persoonstypen HR Manager/Directeur

Als HR Directeur heb je leiding over de HR afdeling. Dat betekent dat je leiderschapskwaliteiten moet hebben. Je moet stevig in de schoenen staan, mensen moeten je als baas accepteren en je bent in staat een werksfeer te creëren waarin mensen bij je aan durven kloppen wanneer dat nodig is (Baas).

Een gevoel van verantwoordelijkheid wanneer je een afdeling met mensen onder je hebt is belangrijk voor het wederzijds vertrouwen. Betrouwbaar zijn in je afspraken met medewerkers en management draagt daar ook aan bij (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HR Manager/Directeur, Karakter HR Manager/Directeur.

Netwerk HR Manager/Directeur

Als HR Manager heb je de leiding over een HR afdeling. Dat wil zeggen dat je in je dagelijks werk te maken krijgt met de medewerkers van deze afdeling aangezien zij verantwoording aan je af moeten leggen. Op jouw beurt leg je verantwoording af aan het hoger, algemeen management binnen het bedrijf.

Andere medewerkers van het bedrijf zullen vaak aankloppen bij de HR assistent. Dat betekent dat je als HR Directeur met hen minder te maken zult krijgen. Je bent wel verantwoordelijk voor het managen van Human Resources en je beslissingen hebben dan ook veel invloed op deze mensen.

Mensen vonden ons op: Collega’s HR Manager/Directeur, Medewerkers HR Manager/Directeur.

Is het beroep HR Manager/Directeur iets voor jou?

Zou je graag HR Manager/Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Manager/Directeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze HR Manager/Directeur, beroepskeuzetest HR Manager/Directeur, beroep HR Manager/Directeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HR Manager/Directeur

Er zijn veel functies te vinden in Ruman Resources en ook voldoende vacatures voor HR Managers. In sommige gevallen zijn het interim functies. Ieder bedrijf heeft te maken met personeelszaken en veel bedrijven zullen een afdeling richting HRM hebben en dus een HR Directeur. Het vinden van een passende vacature moet te doen zijn.

Wanneer je als HR Directeur aan de slag gaat binnen een groot bedrijf zit je wel al vrij hoog op de ladder. De groeimogelijkheden zijn niet eindeloos, maar je kunt behalve binnen het bedrijf ook daarbuiten verder groeien. Opties zijn een grotere HRM-afdeling om leiding aan te geven, een bedrijf met een groter personeelsbestand of doorgoeien naar een meer algemene leidinggevende functie in het hogere algemeen management van het betreffende bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score HR Manager/Directeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep HR Manager/Directeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HR Manager/Directeur, Promotie mogelijkheden HR Manager/Directeur, Carriere HR Manager/Directeur.

Solliciteren op de functie HR Manager/Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Manager/Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Manager/Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Manager/Directeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als HR Manager/Directeur, CV HR Manager/Directeur, sollicitatie HR Manager/Directeur.

Interviews met HR Manager/Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HR Manager/Directeur

Vacatures hr manager/directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Manager/Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Manager/Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als HR Manager ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de Human Resources bij een bepaald bedrijf. Je geeft leiding aan de HR afdeling en hebt vaak direct contact met het ander of hoger management. De ontwikkeling van strategieën, beleid en procedures ligt in handen van de HR Manager.

Beoordeling HR Manager/Directeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HR Manager/Directeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HR Manager/Directeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep