U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HR Secretaresse

HR Secretaresse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een HR Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

 Als HR Secretaresse zorg je er vooral voor dat het HR proces van een bedrijf soepel en goed verloopt. Je bent onder andere bezig met het plannen en organiseren van de opleidingen en beoordelingsrondes, maar ook met het inplannen van sollicitatiegesprekken en het voorbereiden van testen en cases voor sollicitanten. Verder hoort het (mede) organiseren van personeels-en wervingevents tot je takenpakket en ben je verantwoordelijk voor het handboek met de arbeidsvoorwaarden. Ook verleen je als HR Secretaresse ondersteuning aan de HR Manager en de afdeling en ben je bezig op het gebied van interne communicatie en personeelsadministratie.

 

Daarnaast houden je secretariële taken ook agendabeheer, correspondentie, notuleren van vergaderingen, vertalen van documenten in het Engels, verwerking van email en telefoontjes en het ontvangen van bezoekers in.

 

Bij het afhandelen van de interne communicatie moet je denken aan het up to date houden van het personeelshandboek en de HR pagina's op internet. Je bent als HR Secretaresse ook bezig met de coördinatie van facilitaire zaken en het assiteren bij verzuimbegeleiding, in samenwerking met de HR Manager. Soms ben je ook bezig met het organiseren van diverse bedrijfsfestiviteiten zoals pensioneringen.

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job HR Secretaresse, Baan HR Secretaresse, HR Secretaresse Worden, Functie-eisen HR Secretaresse, Verantwoordelijkheden HR Secretaresse, Functieprofiel HR Secretaresse, Wat doet een HR Secretaresse, Werken als HR Secretaresse.

HR Secretaresse worden: Opleiding tot HR Secretaresse

Om HR Secretaresse te kunnen worden is het belangrijk dat je een opleiding in de richting van Zakelijke Dienstverlening hebt gevolgd (MBO of HBO).

 

Er zijn ook cursussen waarin aandacht wordt besteed aan de werkzaamheden van specifiek de Human Resource Secretaresse en soms bieden werkgevers een interne opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Secretaresse, HR Secretaresse Worden, Opleidingsniveau HR Secretaresse, Scholing HR Secretaresse, Studie HR Secretaresse, Bijscholing HR Secretaresse, Omscholing HR Secretaresse.

Organisaties waar een HR Secretaresse doorgaans werkzaam is

Alle bedrijven met (veel) personeel hebben te maken met werkzaamheden in HR.  Je kunt werkzaam zijn bij bedrijven of organisaties zowel in de profit als de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Secretaresse, HR Secretaresse Worden, Opleidingsniveau HR Secretaresse, Scholing HR Secretaresse, Studie HR Secretaresse, Bijscholing HR Secretaresse, Omscholing HR Secretaresse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Secretaresse

Als HR secretaresse verdien je zo tussen de €1666 en €3800 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris HR Secretaresse, Loon HR Secretaresse, Wat verdien je als HR Secretaresse, Salarisschaal HR Secretaresse, Salarisindicatie HR Secretaresse, Bonus HR Secretaresse, CAO HR Secretaresse, Brutoloon HR Secretaresse, Nettoloon HR Secretaresse, Vakantiedagen HR Secretaresse, Pensioen HR Secretaresse.

Competenties, skills & vaardigheden hr secretaresse

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Accuratesse
 • Uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands en Engels)
 • Omgaan met details
 • Organiseren
 • Samenwerken
Mensen vonden ons op: Kennis HR Secretaresse, Vaardigheden HR Secretaresse, Attitude HR Secretaresse, Kwalificaties HR Secretaresse, Competentieprofiel HR Secretaresse.

Boeken voor het beroep hr secretaresse

Wil je meer weten over het beroep hr secretaresse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hr secretaresse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hr secretaresse te komen.

Secretaresse Assistent Wijzer - Productiever werken met meer energie | Karen Visser-Conradi

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462154742

Secretaresse Assistent Wijzer - Productiever werken met meer energie 1e druk is een boek van Karen Visser-Conradi uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462154742 In een sterk wisselende werkomgeving vol prikkels - al dan niet van digitale aard - is het voo...

Management support - HR-taken voor managementondersteuners | Doreen Ijlst

secretaresse assistent wijzer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462150706

Management support - HR-taken voor managementondersteuners 1e druk is een boek van Doreen Ijlst uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462150706 Management support - HR-taken voor managementondersteuners...

Mensen vonden ons op: boeken voor HR Secretaresse, HR Secretaresse ebooks, boek HR Secretaresse.

Persoonstypen HR Secretaresse

Als HR Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk in staat zijn om mensen bij allerlei vraagstukken bij te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HR Secretaresse, Karakter HR Secretaresse.

Netwerk HR Secretaresse

In je werk als HR Secretaresse kom je vooral veel in aanraking met de personeelsleden van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Je moet veel dingen over hen bijhouden en zij zullen soms ook met vragen naar jou toe komen. Verder sta je ook veel in contact met de HR Manager. Dit is degene voor wie jij veel werkzaamheden uitvoert en die je ondersteunt.

Mensen vonden ons op: Collega’s HR Secretaresse, Medewerkers HR Secretaresse.

Is het beroep HR Secretaresse iets voor jou?

Zou je graag HR Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Secretaresse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze HR Secretaresse, beroepskeuzetest HR Secretaresse, beroep HR Secretaresse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HR Secretaresse

Over het arbeidsmarktperspectief van een HR Secretaresse is weinig bekend. Over het algemeen zal dit gemiddeld zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de HR Secretaresse alleen door extra scholing.

Arbeidsmarktperspectief score HR Secretaresse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep HR Secretaresse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HR Secretaresse, Promotie mogelijkheden HR Secretaresse, Carriere HR Secretaresse.

Solliciteren op de functie HR Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als HR Secretaresse, CV HR Secretaresse, sollicitatie HR Secretaresse.

Interviews met HR Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HR Secretaresse

Vacatures hr secretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Secretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Secretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.  Als HR Secretaresse zorg je er vooral voor dat het HR proces van een bedrijf soepel en goed verloopt. Je bent onder andere bezig met het plannen en organiseren van de opleidingen en beoordelingsrondes, maar ook met het inplannen van sollicitatiegesprekken en het voorbereiden van testen en cases voor sollicitanten. Verder hoort het (mede) organiseren van personeels-en wervingevents tot je takenpakket en ben je verantwoordelijk voor het handboek met de arbeidsvoorwaarden.

Beoordeling HR Secretaresse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HR Secretaresse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HR Secretaresse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep