U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hacker

Hacker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hacker? Lees de functieomschrijving.

De Hacker is iemand die zonder toestemming de beveiliging van een computernetwerk kraakt en zo het netwerk probeert binnen te dringen. Het doel hiervan is om aan te tonen dat de beveiliging van het netwerk niet goed genoeg is of om illegale informatie te bemachtigen. Dit laatste valt vaak samen met criminaliteit en vindt het minst vaak plaats. Veelal vinden Hackers het een sport om beveiligde netwerken te kraken om zo aan te tonen dat deze niet goed beveiligd zijn en een eventuele oplossing te kunnen bieden.

 

Constructief of negatief

Hackers worden vaak als iets negatiefs gezien, maar het zijn vaak goede programmeurs die het als een intellectuele uitdaging zien om aan technische beperkingen te kunnen ontsnappen. Het zijn veelal mensen die het programmeren zo goed beheersen dat zij zonder moeite een programma kunnen schrijven, met behulp van de beschikbare middelen oplossingen kunnen bedenken tegen fouten, het lekken van informatie en andere problemen en beveiligingslekken kunnen laten zien en deze kunnen verhelpen. In dit opzicht is de taak van de hacker erg belangrijk, maar doordat sommigen hier misbruik van maken en illegaal informatie vergaren, krijgt de functie van Hacker een negatieve bijklank.

 

Crackers

Hackers worden ook wel krakers of crackers genoemd. Binnen de gemeenschap van Hackers is er een onderscheid tussen Hackers en crackers. Hackers hebben vaak goedbedoelde handelingen en zetten hun kennis constructief in. Crackers handelen vanuit crimineel of ideologisch oogpunt. Crackers proberen hun activiteiten soms te verbergen door zich als Hacker voor te doen.

Mensen vonden ons op: Job Hacker, Baan Hacker, Hacker Worden, Functie-eisen Hacker, Verantwoordelijkheden Hacker, Functieprofiel Hacker, Wat doet een Hacker, Werken als Hacker.

Hacker worden: Opleiding tot hacker

De Hacker heeft vaak een HBO of WO opleiding gevolgd op het gebied van computertechniek en programmeren. Deze opleidingen duren meestal twee tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hacker, Hacker Worden, Opleidingsniveau Hacker, Scholing Hacker, Studie Hacker, Bijscholing Hacker, Omscholing Hacker.

Organisaties waar een hacker doorgaans werkzaam is

De Hackers werkt meestal als zelfstandige en wordt soms door organisaties ingehuurd. Organisaties kunnen een Hacker vragen om hun computernetwerken proberen te kraken om zo eventuele beveiligingslekken te ontdekken en te verhelpen. De Hacker werkt dan in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hacker, Hacker Worden, Opleidingsniveau Hacker, Scholing Hacker, Studie Hacker, Bijscholing Hacker, Omscholing Hacker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hacker

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Hacker is weinig bekend. Sommige Hackers werken hobbymatig, maar soms worden Hackers ook door bedrijven ingehuurd en verrichten betaalde diensten.

Mensen vonden ons op: Salaris Hacker, Loon Hacker, Wat verdien je als Hacker, Salarisschaal Hacker, Salarisindicatie Hacker, Bonus Hacker, CAO Hacker, Brutoloon Hacker, Nettoloon Hacker, Vakantiedagen Hacker, Pensioen Hacker.

Competenties, skills & vaardigheden hacker

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Hacker, Vaardigheden Hacker, Attitude Hacker, Kwalificaties Hacker, Competentieprofiel Hacker.

Boeken voor het beroep hacker

Wil je meer weten over het beroep hacker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hacker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hacker te komen.

True Crime - Komt een vrouw bij de hacker | Maria Genova

hoe je identiteit gestolen kan worden - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789089752925 | 224 pagina's

'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso...

CEH v10 Certified Ethical Hacker Study Guide | Ric Messier

Engels | Paperback | 9781119533191 | 600 pagina's

As protecting information becomes a rapidly growing concern for today's businesses, certifications in IT security have become highly desirable, even as the number of certifications has grown. Now you can set yourself apart with the Certified Ethical Hacke...

Ghost in the Wires | Kevin D. Mitnick

My Adventures as the World's Most Wanted Hacker - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780316212182 | 560 pagina's

Kevin Mitnick, the world's most wanted computer hacker, managed to hack into some of the country's most powerful - and seemingly impenetrable - agencies and companies. By conning employees into giving him private information and maneuvering through layers...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hacker, Hacker ebooks, boek Hacker.

Persoonstypen hacker

De Hacker heeft veel kennis van programmeren en is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. De Hacker kent computernetwerken en beveiligingssystemen van binnen en buiten en weet deze te doorgronden en problemen op te lossen (Waarnemer). De Hacker werkt vaak zelfstandig en is een harde werker (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hacker, Karakter Hacker.

Netwerk hacker

Hackers werken soms samen met andere hackers om zo  beveiligingslekken op te sporen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hacker, Medewerkers Hacker.

Is het beroep hacker iets voor jou?

Zou je graag hacker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hacker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hacker, beroepskeuzetest Hacker, beroep Hacker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hacker

Er is een beperkte vraag naar Hackers. De functie heeft vaak een negatieve bijklank maar wordt ook steeds meer op een constructieve manier ingezet. Door hard te werken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kan de Hacker doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score hacker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hacker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hacker, Promotie mogelijkheden Hacker, Carriere Hacker.

Solliciteren op de functie hacker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hacker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hacker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hacker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hacker, CV Hacker, sollicitatie Hacker.

Interviews met hacker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hacker

Vacatures hacker

Op zoek naar een nieuwe baan als Hacker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hacker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Hacker is iemand die zonder toestemming de beveiliging van een computernetwerk kraakt en zo het netwerk probeert binnen te dringen. Het doel hiervan is om aan te tonen dat de beveiliging van het netwerk niet goed genoeg is of om illegale informatie te bemachtigen. Dit laatste valt vaak samen met criminaliteit en vindt het minst vaak plaats.

Beoordeling Hacker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hacker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hacker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep