U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Handelaar

Handelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een handelaar? Lees de functieomschrijving.

Één van de oudste beroepen ter wereld is die van de Handelaar. De Handelaar koopt waren op om ze vervolgens weer te koop aan te bieden. Het doel van de Handelaar is om hiermee winst te behalen. De Handelaar koopt de waren tegen een zo laag mogelijke prijs op en probeert deze vervolgens voor een hogere prijs weer te verkopen. De Handelaar is hierbij niet gericht op het actief verkopen van de waren zoals een winkelier.

Voor veel Handelaren is het handelen hun dagelijkse beroep. Maar sommige mensen doen dit ook in hun vrije tijd naast hun dagelijkse werkzaamheden. De te verhandelen waren zijn zeer uiteenlopend. De waren variëren van meubilair tot etenswaar, maar bijvoorbeeld ook dieren komen vaak voor. Vaak heeft de Handelaar wel een specifiek werkgebied en een specifiek waren waarin de Handelaar werkt en waar de Handelaar kennis van en ervaring mee heeft.

De Handelaar moet beschikken over een goede ondernemersgeest en moet durven ondernemen. De Handelaar moet soms risicovolle keuzes maken om tot een goede winstgevende handel te kunnen komen. Daarnaast moet de Handelaar beschikken over doorzettingsvermogen, creativiteit en klantgerichtheid. De Handelaar moet weten wat de klant wil en aan de behoeften van de klant willen voldoen om de waren zo goed mogelijk te kunnen verkopen.

Mensen vonden ons op: Job Handelaar, Baan Handelaar, Handelaar Worden, Functie-eisen Handelaar, Verantwoordelijkheden Handelaar, Functieprofiel Handelaar, Wat doet een Handelaar, Werken als Handelaar.

Handelaar worden: Opleiding tot handelaar

Om Handelaar te kunnen worden, hoeft er niet per se een specifieke opleiding gevolgd te worden. Het is vooral belangrijk dat de Handelaar een goede ondernemersmentaliteit heeft en beschikt over kennis van de te verhandelen waar.

Toch zijn er wel opleidingen gericht op de handel. Er zijn meerdere handelsopleidingen die gericht zijn op een bepaald werkgebied, denk bijvoorbeeld aan de detailhandel of de groothandel. Handel wordt hierbij in de breedste zin van het woord gebruikt. Deze opleidingen worden op diverse niveaus aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelaar, Handelaar Worden, Opleidingsniveau Handelaar, Scholing Handelaar, Studie Handelaar, Bijscholing Handelaar, Omscholing Handelaar.

Organisaties waar een handelaar doorgaans werkzaam is

De Handelaar werkt vaak zelfstandig. De Handelaar koopt zijn eigen waar in en verkoopt deze voor een hogere prijs. Ook kan de Handelaar werkzaam zijn voor iemand anders of voor een organisatie. De Handelaar werkt wel altijd voor een profit organisatie. Het doel van de Handelaar is namelijk altijd het behalen van winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelaar, Handelaar Worden, Opleidingsniveau Handelaar, Scholing Handelaar, Studie Handelaar, Bijscholing Handelaar, Omscholing Handelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden handelaar

Het salaris van de Handelaar is sterk afhankelijk van de branche waar de Handelaar in werkt. Een indicatie van het Handelaar is daarom lastig te geven. De overige arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de branche en het type organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Handelaar, Loon Handelaar, Wat verdien je als Handelaar, Salarisschaal Handelaar, Salarisindicatie Handelaar, Bonus Handelaar, CAO Handelaar, Brutoloon Handelaar, Nettoloon Handelaar, Vakantiedagen Handelaar, Pensioen Handelaar.

Competenties, skills & vaardigheden handelaar

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Initiatief ontplooien
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Handelaar, Vaardigheden Handelaar, Attitude Handelaar, Kwalificaties Handelaar, Competentieprofiel Handelaar.

Boeken voor het beroep handelaar

Wil je meer weten over het beroep handelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je handelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken handelaar te komen.

Reflecteren: de basis | Mirjam Groen

op weg naar bewust en bekwaam handelen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789001846176 | 228 pagina's

Reflecteren: de basis 3e druk is een boek van Mirjam Groen uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001846176 Reflecteren betekent kritisch kijken naar je eigen handelen. Als professional moet je hier toe in staat zijn. Dit boek leert je hoe je ...

Traject V&V - Verpleegtechnische handelingen niveau 4 Theorieboek | C.A. Abrahamse

traject V&V - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006910353 | 308 pagina's

Traject V&V - Verpleegtechnische handelingen niveau 4 Theorieboek 2e druk is een boek van C.A. Abrahamse uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006910353 Traject V&V - Verpleegtechnische handelingen niveau 4 Theorieboek is een boek van C.A. Abrahams...

Verpleegtechnische handelingen voor het MBO | Asaf Gafni

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043036313 | 592 pagina's

Als verpleegkundige of verzorgende kun je terechtkomen in diverse branches binnen de gezondheidszorg: je kunt in een algemeen of psychiatrisch ziekenhuis komen te werken, in een verpleeghuis, de gehandicaptenzorg, of verpleegkundige hulp verlenen in de th...

Mensen vonden ons op: boeken voor Handelaar, Handelaar ebooks, boek Handelaar.

Persoonstypen handelaar

De Handelaar moet weten wat de klant wil en aan deze behoeften voldoen. Hiervoor moet de Handelaar zelfverzekerd zijn en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Handelaar moet de klant kunnen overtuigen van de koop en de klant aan zich weten te binden.

Daarnaast moet de Handelaar ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Hierdoor blijft de Handelaar op de hoogte van wat de klant wil en waar de meeste winst te behalen is (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Handelaar, Karakter Handelaar.

Netwerk handelaar

De Handelaar heeft veel en vaak intensief contact met de klant. De Handelaar heeft de klant ook nodig om zijn waar te kunnen verkopen. De relatie met de klant is daarom van groot belang en de Handelaar moet deze goed onderhouden. Daarnaast heeft de Handelaar soms ook contact met andere professionals in zijn branche om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Handelaar, Medewerkers Handelaar.

Is het beroep handelaar iets voor jou?

Zou je graag handelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als handelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Handelaar, beroepskeuzetest Handelaar, beroep Handelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden handelaar

De Handelaar is één van de oudste beroepen te wereld en nog altijd is er voldoende handel. De invulling van handelen verandert weliswaar, maar handelen zal waarschijnlijk nog lang blijven bestaan. Als Handelaar is er dan ook altijd wel werk te vinden. Door een goede naam op te bouwen kan de Handelaar zijn klantenkring en daarmee ook zijn werkzaamheden uitbreiden.

Arbeidsmarktperspectief score handelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep handelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Handelaar, Promotie mogelijkheden Handelaar, Carriere Handelaar.

Solliciteren op de functie handelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als handelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor handelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als handelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Handelaar, CV Handelaar, sollicitatie Handelaar.

Interviews met handelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen handelaar

Vacatures handelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Handelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Één van de oudste beroepen ter wereld is die van de Handelaar. De Handelaar koopt waren op om ze vervolgens weer te koop aan te bieden. Het doel van de Handelaar is om hiermee winst te behalen.

Beoordeling Handelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Handelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Handelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep