U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Handelscorrespondent

Handelscorrespondent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een handelscorrespondent? Lees de functieomschrijving.

De Handelscorrespondent is een beroep wat tegenwoordig nagenoeg niet meer bestaat en is opgegaan in andere beroepen. Vroeger was de Handelscorrespondent iemand die de zakelijke contacten voor een bedrijf onderhield.

De Handelscorrespondent verzorgde, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, alle correspondentie met betrekking tot de handel. De Handelscorrespondent was hiermee een soort van contactpersoon die het contact met de klant onderhield. De Handelscorrespondent moest hiervoor vooral goed kunnen schrijven en goed kunnen communiceren.

Tegenwoordig bestaat het beroep Handelscorrespondent nagenoeg niet meer. Bedrijven hebben tegenwoordig bijvoorbeeld secretaressen en administratieve medewerkers in dienst die de werkzaamheden van de Handelscorrespondent veelal verrichten.

Mensen vonden ons op: Job Handelscorrespondent, Baan Handelscorrespondent, Handelscorrespondent Worden, Functie-eisen Handelscorrespondent, Verantwoordelijkheden Handelscorrespondent, Functieprofiel Handelscorrespondent, Wat doet een Handelscorrespondent, Werken als Handelscorrespondent.

Handelscorrespondent worden: Opleiding tot handelscorrespondent

Omdat het beroep van de Handelscorrespondent eigenlijk niet meer bestaat, is er ook geen gepaste opleiding meer voor te volgen. Administratieve opleidingen komen nog het beste in de buurt van de werkzaamheden van de Handelscorrespondent. Wel bestaat er nog de opleiding International Business and Languages. Deze HBO opleiding behandelt de zakelijke contacten en het internationale bedrijfsleven en komt daarbij in de buurt van de werkzaamheden van de Handelscorrespondent.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelscorrespondent, Handelscorrespondent Worden, Opleidingsniveau Handelscorrespondent, Scholing Handelscorrespondent, Studie Handelscorrespondent, Bijscholing Handelscorrespondent, Omscholing Handelscorrespondent.

Organisaties waar een handelscorrespondent doorgaans werkzaam is

De Handelscorrespondent werkte voor een organisatie die handelde en waarbij contact met andere bedrijven en personen belangrijk was. Vaak werkte de Handelscorrespondent voor grote organisaties. De Handelscorrespondent werkte altijd in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelscorrespondent, Handelscorrespondent Worden, Opleidingsniveau Handelscorrespondent, Scholing Handelscorrespondent, Studie Handelscorrespondent, Bijscholing Handelscorrespondent, Omscholing Handelscorrespondent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden handelscorrespondent

Omdat de functie van Handelscorrespondent eigenlijk niet meer bestaat, kan er geen salarisindicatie gegeven worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Handelscorrespondent, Loon Handelscorrespondent, Wat verdien je als Handelscorrespondent, Salarisschaal Handelscorrespondent, Salarisindicatie Handelscorrespondent, Bonus Handelscorrespondent, CAO Handelscorrespondent, Brutoloon Handelscorrespondent, Nettoloon Handelscorrespondent, Vakantiedagen Handelscorrespondent, Pensioen Handelscorrespondent.

Competenties, skills & vaardigheden handelscorrespondent

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Handelscorrespondent, Vaardigheden Handelscorrespondent, Attitude Handelscorrespondent, Kwalificaties Handelscorrespondent, Competentieprofiel Handelscorrespondent.

Boeken voor het beroep handelscorrespondent

Wil je meer weten over het beroep handelscorrespondent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je handelscorrespondent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken handelscorrespondent te komen.

Dans L' Attente De Vous Lire 2. Arbeitsheft | Frank Bosenick

Einführung In Wortschatz Und Grammatik Der Französischen Handelskorrespondenz - Duitstalig | Druk: 3 | Paperback | 9783882643251 | 131 pagina's

Dans L' Attente De Vous Lire 2. Arbeitsheft is een boek van Frank Bosenick...

Deutsch-Polnische Handelskorrespondenz | Fred Schulz

Niemiecko-polska korrespondencja handlowa - Duitstalig | Druk: Reprint 2014 ed. | Hardcover | 9783486232455 | 318 pagina's

Deutsch-Polnische Handelskorrespondenz is een boek van Fred Schulz...

Italienische Handelskorrespondenz | Albert Beaux

Italiaanstalig | Druk: Reprint 2015 ed. | Hardcover | 9783111008349 | 122 pagina's

Italienische Handelskorrespondenz is een boek van Albert Beaux...

Mensen vonden ons op: boeken voor Handelscorrespondent, Handelscorrespondent ebooks, boek Handelscorrespondent.

Persoonstypen handelscorrespondent

De Handelscorrespondent moet beschikken over goede contactuele eigenschappen en goed kunnen communiceren. Ook moet de Handelscorrespondent loyaal zijn en verantwoordelijk (Loyalist). Ook moet de Handelscorrespondent een goed inzicht hebben en in verschillende situaties juist kunnen reageren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Handelscorrespondent, Karakter Handelscorrespondent.

Netwerk handelscorrespondent

De Handelscorrespondent was verantwoordelijk voor de zakelijke contacten en had hierdoor veel contact met (potentiële) klanten en ook met de organisatie waar de Handelscorrespondent voor werkte. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Handelscorrespondent, Medewerkers Handelscorrespondent.

Is het beroep handelscorrespondent iets voor jou?

Zou je graag handelscorrespondent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als handelscorrespondent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Handelscorrespondent, beroepskeuzetest Handelscorrespondent, beroep Handelscorrespondent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden handelscorrespondent

De Handelscorrespondent bestaat tegenwoordig eigenlijk niet meer.

Arbeidsmarktperspectief score handelscorrespondent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep handelscorrespondent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Handelscorrespondent, Promotie mogelijkheden Handelscorrespondent, Carriere Handelscorrespondent.

Solliciteren op de functie handelscorrespondent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als handelscorrespondent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor handelscorrespondent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als handelscorrespondent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Handelscorrespondent, CV Handelscorrespondent, sollicitatie Handelscorrespondent.

Interviews met handelscorrespondent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen handelscorrespondent

Vacatures handelscorrespondent

Op zoek naar een nieuwe baan als Handelscorrespondent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handelscorrespondent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Handelscorrespondent is een beroep wat tegenwoordig nagenoeg niet meer bestaat en is opgegaan in andere beroepen. Vroeger was de Handelscorrespondent iemand die de zakelijke contacten voor een bedrijf onderhield. De Handelscorrespondent verzorgde, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, alle correspondentie met betrekking tot de handel.

Beoordeling Handelscorrespondent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Handelscorrespondent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Handelscorrespondent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep