U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Health Coach

Health Coach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een health Coach? Lees de functieomschrijving.

De Health Coach is een expert en adviseur op het gebied van een gezonde levensstijl. Sporten, gezonde voeding en mentale gezondheid zijn belangrijk punten voor de Health Coach. De Health Coach geeft andere mensen advies over hun levensstijl en hoe ze deze kunnen verbeteren en omzetten in een gezondere levenstijl. De Health Coach kan zich hierbij richten op enkel voeding, maar ook andere aspecten van een gezonde levensstijl meenemen.

 

Als iemand een afspraak met de Health Coach boekt, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hierin geeft de klant aan wat zijn of haar wensen zijn. Aan de hand hiervan stelt de Health Coach doelen op en een stappenplan om deze doelen te kunnen behalen. Deze  persoonlijk doelen en het persoonlijke stappenplan zullen in de komende periode centraal staan. Hierin staan bijvoorbeeld richtlijnen over voeding, gezonde recepten, advies over beweging en sporten en verder advies over levensgewoonten.

 

De Health Coach kan het complete pakket voor iemand aanbieden of zicht richten op bijvoorbeeld voeding. De Health Coach ondersteunt de klant en in het uitvoeren van het stappenplan en is de steun en toeverlaat. De Health Coach geeft doorlopend advies en steunt de klant bij problemen en in moeilijke tijden. Het is daarom belangrijk dat de Health Coach inzicht heeft in de wensen en behoeften van mensen.

Mensen vonden ons op: Job Health Coach, Baan Health Coach, Health Coach Worden, Functie-eisen Health Coach, Verantwoordelijkheden Health Coach, Functieprofiel Health Coach, Wat doet een Health Coach, Werken als Health Coach.

Health Coach worden: Opleiding tot health Coach

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die gevolgd kunnen worden om Health Coach te kunnen worden. Zo zijn er specifieke opleidingen tot Health Coach, maar ook vergelijkbare opleidingen zoals voedingsadviseur en diëtist. Deze opleidingen en cursussen worden zowel op MBO- als op HBO-niveau gegeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Health Coach, Health Coach Worden, Opleidingsniveau Health Coach, Scholing Health Coach, Studie Health Coach, Bijscholing Health Coach, Omscholing Health Coach.

Organisaties waar een health Coach doorgaans werkzaam is

De Health Coach kan voor een gezondheidscentrum werken of als zelfstandige. De Health Coach kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Health Coach, Health Coach Worden, Opleidingsniveau Health Coach, Scholing Health Coach, Studie Health Coach, Bijscholing Health Coach, Omscholing Health Coach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden health Coach

Er is weinig informatie bekend over het salaris van de Health Coach. Het maakt hierbij ook uit of de Health Coach als zelfstandige werkt of in dienst is bij bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De Health Coach die bij een gezondheidscentrum werk heeft vaak secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Health Coach, Loon Health Coach, Wat verdien je als Health Coach, Salarisschaal Health Coach, Salarisindicatie Health Coach, Bonus Health Coach, CAO Health Coach, Brutoloon Health Coach, Nettoloon Health Coach, Vakantiedagen Health Coach, Pensioen Health Coach.

Competenties, skills & vaardigheden health coach

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Health Coach, Vaardigheden Health Coach, Attitude Health Coach, Kwalificaties Health Coach, Competentieprofiel Health Coach.

Boeken voor het beroep health coach

Wil je meer weten over het beroep health coach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je health coach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken health coach te komen.

Qualitative Methods for Health Research | Judith Green

Engels | Druk: 4 | Paperback | 9781473997110 | 440 pagina's

To download an e-inspection copy click here or for more information contact your local sales representative. Packed with practical advice and research quick tips, this book is the perfect companion to your health research project. It not only explains the...

Jouw Personal Health Coach | Yneke Vocking

Maak Je Eigen Complete Plan Voor Een Gezonde Leefstijl - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021581224 | 187 pagina's

Het gewicht dat bij je past en een gezonder leefpatroon Maak een succesvol en persoonlijk plan dat past bij jouw unieke leefstijl Afvallen moet je zelf doen, maar met een coach gaat het gemakkelijker en beter! Dit boek is jouw personal health coach. Niet ...

Qualitative Methods for Health Research | Judith Green

Engels | Druk: 3rd Revised edition | Paperback | 9781446253090 | 360 pagina's

The Third Edition of this bestselling title is packed full of real-world advice for researchers and students. It is an invaluable introduction to the theoretical and practical essentials needed to design, conduct and appraise qualitative research in healt...

Mensen vonden ons op: boeken voor Health Coach, Health Coach ebooks, boek Health Coach.

Persoonstypen health Coach

De Health Coach moet openstaan voor de wensen en behoeften van de klanten (Gever). De Health Coach moet de klant helpen met het opstellen van doelen en een stappenplan en de klant tijdens het traject ondersteunen. Ook moet de Health Coach goed kunnen observeren en kunnen analyseren hoe iemand een gezondere levensstijl aan kan nemen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Health Coach, Karakter Health Coach.

Netwerk health Coach

De Health Coach heeft vaak een groot netwerk met diverse voedingsdeskundigen en andere mensen die bezig zijn met een gezonde levensstijl. Daarnaast moet de Health Coach ook een goede klantenkring opbouwen om zo voldoende klanten te krijgen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Health Coach, Medewerkers Health Coach.

Is het beroep health Coach iets voor jou?

Zou je graag health Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als health Coach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Health Coach, beroepskeuzetest Health Coach, beroep Health Coach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden health Coach

Er is voldoende vraag naar Health Coaches, maar doorzettingsvermogen is wel belangrijk  Door een goed netwerk op te bouwen en op de hoogte te blijven van de laatste trends kan de Health Coach doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score health Coach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep health Coach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Health Coach, Promotie mogelijkheden Health Coach, Carriere Health Coach.

Solliciteren op de functie health Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als health Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor health Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als health Coach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Health Coach, CV Health Coach, sollicitatie Health Coach.

Interviews met health Coach

Vivian Reijs (39) is Health Coach en spreker. Ze heeft jaren voor de televisie gewerkt en heeft nu haar eigen healthplatform, www.vivonline.nl. 
 
                                      
 
Waarom ben jij Health Coach geworden? 
“Na jaren lang gekampt te hebben met buikklachten en net even wat kilootjes te veel, was ik het zat en ben zelf op onderzoek uitgegaan. Ben gaan lezen over voeding. Kreeg de boeken ‘Een leven lang fit in handen’ en ‘Het bloedgroepdieet’ en merkte binnen twee weken dat mijn buikklachten als sneeuw voor de zon verdwenen en zo ook die kilootjes. En ik voelde me zo goed. Toen is
mijn passie voor gezond leven ontstaan. En later besloot ik daar ...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen health Coach

Vacatures health coach

Op zoek naar een nieuwe baan als Health Coach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Health Coach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Health Coach is een expert en adviseur op het gebied van een gezonde levensstijl. Sporten, gezonde voeding en mentale gezondheid zijn belangrijk punten voor de Health Coach. De Health Coach geeft andere mensen advies over hun levensstijl en hoe ze deze kunnen verbeteren en omzetten in een gezondere levenstijl.

Beoordeling Health Coach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Health Coach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Health Coach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep