U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Heftruckchauffeur

Heftruckchauffeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een heftruckchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Een Heftruckchauffeur gebruikt een heftruck om zware goederen van de ene naar de andere plek te krijgen. Het gaat hier om verplaatsingen over een korte afstand, waarbij het doel vaak het in- of uitladen van een voertuig is. De Heftruckchauffeur laadt de goederen veilig op de heftruck en rijdt ermee naar het magazijn.

Vaak zijn er in een magazijn meerdere werknemers bezig met het laden of lossen van een voertuig. De Heftruckchauffeur zal dan goed samen moeten werken en voorzichtig rijden. Ook helpt de Heftruckchauffeur bij het inpakken van goederen en het uitsorteren van defecte exemplaren.

De Heftruckchauffeur werkt vaak met procedures en instructies die nauwkeurig gevolgd moeten worden om de verplaatsing of het in- en uitladen van de juiste goederen te verzekeren. 

Bij het besturen van een heftruck moet rekening gehouden met de veiligheid van anderen, maar ook het eigen welzijn. Het werk van de Heftruckchauffeur kan fysiek zwaar zijn.

Mensen vonden ons op: Job Heftruckchauffeur, Baan Heftruckchauffeur, Heftruckchauffeur Worden, Functie-eisen Heftruckchauffeur, Verantwoordelijkheden Heftruckchauffeur, Functieprofiel Heftruckchauffeur, Wat doet een Heftruckchauffeur, Werken als Heftruckchauffeur.

Heftruckchauffeur worden: Opleiding tot heftruckchauffeur

Om als Heftruckchauffeur aan het werk te kunnen, zal men een Heftruck- en/of Reachtruckcertificaat moeten hebben, als bewijs van de benodigde rijvaardigheid. Om dit certificaat te kunnen halen moet je minimaal 18 jaar zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Heftruckchauffeur, Heftruckchauffeur Worden, Opleidingsniveau Heftruckchauffeur, Scholing Heftruckchauffeur, Studie Heftruckchauffeur, Bijscholing Heftruckchauffeur, Omscholing Heftruckchauffeur.

Organisaties waar een heftruckchauffeur doorgaans werkzaam is

De Heftruckchauffeur werkt in een magazijn of op een bedrijfsterrein, ofwel direct bij de werkgever of via een uitzendbureau.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Heftruckchauffeur, Heftruckchauffeur Worden, Opleidingsniveau Heftruckchauffeur, Scholing Heftruckchauffeur, Studie Heftruckchauffeur, Bijscholing Heftruckchauffeur, Omscholing Heftruckchauffeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden heftruckchauffeur

Een Heftruckchauffeur zonder ervaring maar met de minimale diploma's kan op een salaris van rond de €1400 per maand rekenen. Dit bedrag kan oplopen tot €2100 voor een Heftruckchauffeur die verschillende vervoersbewijzen bezit en voldoende ervaring heeft. Omdat de Heftruckchauffeur doorgaans op onregelmatige tijden werkt, is een onregelmatigheidstoeslag waarschijnlijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Heftruckchauffeur, Loon Heftruckchauffeur, Wat verdien je als Heftruckchauffeur, Salarisschaal Heftruckchauffeur, Salarisindicatie Heftruckchauffeur, Bonus Heftruckchauffeur, CAO Heftruckchauffeur, Brutoloon Heftruckchauffeur, Nettoloon Heftruckchauffeur, Vakantiedagen Heftruckchauffeur, Pensioen Heftruckchauffeur.

Competenties, skills & vaardigheden heftruckchauffeur

 • Flexibiliteit
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Heftruckchauffeur, Vaardigheden Heftruckchauffeur, Attitude Heftruckchauffeur, Kwalificaties Heftruckchauffeur, Competentieprofiel Heftruckchauffeur.

Boeken voor het beroep heftruckchauffeur

Wil je meer weten over het beroep heftruckchauffeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je heftruckchauffeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken heftruckchauffeur te komen.

De heftruckchauffeur | Louis Laurent

een kort homo-erotische verhaal - Nederlands | E-book | 1230000529594

Erik is planner bij een transportbedrijf. Hij heeft de stoere heftruckchauffeur Ted ingeroosterd om een container te laden. De laatste van die dag en het zal nog even duren voor Bram, de donkere vrachtwagenchauffeur, die container zal komen ophalen.......

Mensen vonden ons op: boeken voor Heftruckchauffeur, Heftruckchauffeur ebooks, boek Heftruckchauffeur.

Persoonstypen heftruckchauffeur

De Heftruckchauffeur heeft als doel goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen, zonder daarbij vracht te verliezen. Efficiëntie staat hierbij voor de Heftruckchauffeur voorop (Succesvolle werker). Om een goede werkwijze te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat de Heftruckchauffeur zich bewust is van zijn omgeving en bedenkt in welke volgorde hij het beste kan werken, vooral ook in samenwerking met andere Heftruckchauffeurs en magazijnmewerkers. Hierbij kan het zijn dat bepaalde procedures gevolgd moeten worden die de Heftruckchauffeur goed moet kunnen implementeren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Heftruckchauffeur, Karakter Heftruckchauffeur.

Netwerk heftruckchauffeur

De Heftruckchauffeur brengt bijna al zijn tijd door in het magazijn en zal dus vooral contact hebben met de andere magazijnmedewerkers en Heftruckchauffeurs. Daarnaast kan de Heftruckchauffeur opdrachten en het werkschema van een werkgever verwachten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Heftruckchauffeur, Medewerkers Heftruckchauffeur.

Is het beroep heftruckchauffeur iets voor jou?

Zou je graag heftruckchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als heftruckchauffeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Heftruckchauffeur, beroepskeuzetest Heftruckchauffeur, beroep Heftruckchauffeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden heftruckchauffeur

Er is veel werk te vinden voor een Heftruckchauffeur.

Daarnaast krijgt men soms vanuit het werk de mogelijkheid  cursussen of een verdere opleiding te volgen en zo meerdere certificaten te halen. Naast het bedienen van andere voertuigen bestaan er geen directe doorgroeimogelijkheden voor een Heftruckchauffeur.

Arbeidsmarktperspectief score heftruckchauffeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep heftruckchauffeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Heftruckchauffeur, Promotie mogelijkheden Heftruckchauffeur, Carriere Heftruckchauffeur.

Solliciteren op de functie heftruckchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als heftruckchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor heftruckchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als heftruckchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Heftruckchauffeur, CV Heftruckchauffeur, sollicitatie Heftruckchauffeur.

Interviews met heftruckchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen heftruckchauffeur

Vacatures heftruckchauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Heftruckchauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heftruckchauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Heftruckchauffeur gebruikt een heftruck om zware goederen van de ene naar de andere plek te krijgen. Het gaat hier om verplaatsingen over een korte afstand, waarbij het doel vaak het in- of uitladen van een voertuig is. De Heftruckchauffeur laadt de goederen veilig op de heftruck en rijdt ermee naar het magazijn.

Beoordeling Heftruckchauffeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Heftruckchauffeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Heftruckchauffeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Vindt het een unieke baan ,waar mijn ambitie voor gaat.

Maar voor een startende heftruckchauffeur met nog geen ervaring kom jij moeilijk aan een baan.

Er moet een begin zijn om verdere ervaring op te kunnen steken.

Door: Harvey Corte

Hallo Harvey,heb jij al een cursus gevolgd voor heftruckchaauffeur?Deze worden o.a.verzorgd door Springest(zie opl.op deze side).Als je eenmaal dit papiertje op zak hebt zal het niet moeilijk zijn om aan een baan te komen.Zie NationaleVacaturebank.Je moet wel minimaal 18 jr.zijn.

Door: Siem,een tevreden H.C.

Reageer op dit beroep