U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Heftruckmonteur

Heftruckmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een heftruckmonteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een heftruckmonteur voert zelfstandig reparaties, onderhoudswerkzaamheden en inspecties van diesel-, LPG- en/of electroheftrucks uit. Een heftruckmonteur voert reparaties uit op mechanisch, hydraulisch en elektrisch gebied. Tevens houdt hij zich bezig met het oplossen van storingen aan de machines.

Een heftruckmonteur verhelpt bijvoorbeeld slijtages en laadt de accu’s van de machines op. Als een heftruck een storing heeft, bekijkt de monteur eerst de technische tekening van de machine, bepaalt daarna met behulp van meetapparaten waar de storing zit en gaat vervolgens aan het defecte onderdeel sleutelen.

Vaak werkt een heftruckmonteur niet alleen in binnendienst, maar ook in buitendienst. Hij voert dan periodieke veiligheidskeuringen uit bij klanten en geeft hen advies. Hij controleert dan bijvoorbeeld het oliepeil van de heftrucks en kan de heftruck precies afstellen op de wensen van de klant.

Soms houdt een heftruckmonteur zich niet alleen bezig met heftrucks, maar ook met andere machines, zoals magazijntrucks en trekkers. Afhankelijk van het bedrijf waar een heftruckchauffeur werkzaam is, kan het zijn dat hij zich tevens bezighoudt met het in elkaar zetten van nieuwe machines. Ook kan hij ingezet worden om goederen te vervoeren met de heftrucks.

Mensen vonden ons op: Job Heftruckmonteur, Baan Heftruckmonteur, Heftruckmonteur Worden, Functie-eisen Heftruckmonteur, Verantwoordelijkheden Heftruckmonteur, Functieprofiel Heftruckmonteur, Wat doet een Heftruckmonteur, Werken als Heftruckmonteur.

Heftruckmonteur worden: Opleiding tot heftruckmonteur

 

Er kunnen diverse opleidingen tot heftruckmonteur gevolgd worden. De meest bekende zijn de MBO-opleidingen Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 2 en Monteur Mobiel Intern Transport. De opleidingen zijn erg praktijkgericht. Er kan gekozen worden voor een stage of voor een combinatie van leren en een betaalde baan. De opleidingen duren ongeveer twee jaar. Als je echter al ouder bent en ervaring hebt, kun je sneller een diploma halen. Je kunt daarna doorstromen naar de opleiding Allround Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 3. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Heftruckmonteur, Heftruckmonteur Worden, Opleidingsniveau Heftruckmonteur, Scholing Heftruckmonteur, Studie Heftruckmonteur, Bijscholing Heftruckmonteur, Omscholing Heftruckmonteur.

Organisaties waar een heftruckmonteur doorgaans werkzaam is

 

Als heftruckmonteur kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in een magazijn of bij een (internationaal) bedrijf dat transportmiddelen maakt. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Heftruckmonteur, Heftruckmonteur Worden, Opleidingsniveau Heftruckmonteur, Scholing Heftruckmonteur, Studie Heftruckmonteur, Bijscholing Heftruckmonteur, Omscholing Heftruckmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden heftruckmonteur

 

Het salaris van een heftruckmonteur hangt af van zijn ervaring en precieze functie, maar ligt zo tussen de € 1500 en € 2500 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden van een heftruckmonteur hangen af van het bedrijf waar hij werkt. Vaak  is er sprake van 25 vakantiedagen en een onregelmatigheidstoeslag. Meestal ontvangt een heftruckmonteur geen dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Heftruckmonteur, Loon Heftruckmonteur, Wat verdien je als Heftruckmonteur, Salarisschaal Heftruckmonteur, Salarisindicatie Heftruckmonteur, Bonus Heftruckmonteur, CAO Heftruckmonteur, Brutoloon Heftruckmonteur, Nettoloon Heftruckmonteur, Vakantiedagen Heftruckmonteur, Pensioen Heftruckmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden heftruckmonteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Heftruckmonteur, Vaardigheden Heftruckmonteur, Attitude Heftruckmonteur, Kwalificaties Heftruckmonteur, Competentieprofiel Heftruckmonteur.

Boeken voor het beroep heftruckmonteur

Wil je meer weten over het beroep heftruckmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je heftruckmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken heftruckmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Heftruckmonteur, Heftruckmonteur ebooks, boek Heftruckmonteur.

Persoonstypen heftruckmonteur

 

Persoonstypen die passen bij een heftruckmonteur zijn succesvolle werker en waarnemer. Een heftruckmonteur is energiek, zelfverzekerd en doelgericht (succesvolle werker). Hij werkt op een efficiënte manier naar zijn doel. Ook is hij analytisch en heeft hij een goed technisch inzicht (waarnemer). Goede technische vaardigheden zijn vanzelfsprekend heel erg belangrijk bij dit beroep.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Heftruckmonteur, Karakter Heftruckmonteur.

Netwerk heftruckmonteur

Afhankelijk van het bedrijf waar hij werkzaam is, werkt een heftruckmonteur veel samen met andere heftruckmonteurs en magazijnmedewerkers. Als een heftruckmonteur ook in de buitendienst werkt, komt hij ook in aanraking met klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Heftruckmonteur, Medewerkers Heftruckmonteur.

Is het beroep heftruckmonteur iets voor jou?

Zou je graag heftruckmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als heftruckmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Heftruckmonteur, beroepskeuzetest Heftruckmonteur, beroep Heftruckmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden heftruckmonteur

 

Als heftruckmonteur kom je doorgaans goed aan een baan. Je kunt je kansen verbeteren door bijvoorbeeld na je opleiding Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 2 verder te gaan met de opleiding Allround Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 3. Hoe meer kennis en ervaring een heftruckmonteur heeft, hoe groter de kans dat hij wordt aangenomen en wellicht de leiding krijgt over andere monteurs en medewerkers.

Arbeidsmarktperspectief score heftruckmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep heftruckmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Heftruckmonteur, Promotie mogelijkheden Heftruckmonteur, Carriere Heftruckmonteur.

Solliciteren op de functie heftruckmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als heftruckmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor heftruckmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als heftruckmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Heftruckmonteur, CV Heftruckmonteur, sollicitatie Heftruckmonteur.

Interviews met heftruckmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen heftruckmonteur

Vacatures heftruckmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Heftruckmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heftruckmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een heftruckmonteur voert zelfstandig reparaties, onderhoudswerkzaamheden en inspecties van diesel-, LPG- en/of electroheftrucks uit. Een heftruckmonteur voert reparaties uit op mechanisch, hydraulisch en elektrisch gebied. Tevens houdt hij zich bezig met het oplossen van storingen aan de machines.

Beoordeling Heftruckmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Heftruckmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Heftruckmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep