U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Heibaas

Heibaas worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een heibaas? Lees de functieomschrijving.

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Ook werkt de Heibaas vaak mee met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden omvatten het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook bij en onder de heistelling verricht de Heibaas samen met de heiers diverse werkzaamheden.

Heien is het in de grond zetten van een betonnen, stalen of houten damwand of heipaal. De Heier brengt dus funderingselementen van hout, staal of beton aan. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok of hydraulische impact hamer op de kop van de paal te slaan of door een valblok of trilblok in de paal te laten vallen de damwand of heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd.

Naast de uitvoerende werkzaamheden heeft de Heibaas ook diverse leidinggevende werkzaamheden. De Heibaas motiveert en stimuleert het team van heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie bij de werkzaamheden en zorgt dat deze zo goed mogelijk worden uitgevoerd. De Heibaas draagt hiermee dus een grote verantwoordelijkheid.             

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas verricht zowel staand als lopend werk. Het heien brengt voor de Heier ook een aantal beroepsrisico’s met zich mee zoals lawaai, trillingen, lichamelijke klachten en werkdruk.

Mensen vonden ons op: Job Heibaas, Baan Heibaas, Heibaas Worden, Functie-eisen Heibaas, Verantwoordelijkheden Heibaas, Functieprofiel Heibaas, Wat doet een Heibaas, Werken als Heibaas.

Heibaas worden: Opleiding tot heibaas

De Heibaas begint vaak als heier of machinist hei- of funderingsinstallatie. Door ervaring en eventuele aanvullende opleidingen en cursussen groeit de heier of machinist hei- of funderingsinstallatie door naar de functie van Heibaas. Om Heibaas te kunnen worden is dus geen specifieke opleiding nodig. Vaak wordt er om MBO niveau gevraagd en moet de heibaas de cursus Basisveiligheid behaald hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Heibaas, Heibaas Worden, Opleidingsniveau Heibaas, Scholing Heibaas, Studie Heibaas, Bijscholing Heibaas, Omscholing Heibaas.

Organisaties waar een heibaas doorgaans werkzaam is

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas geeft hier leiding aan een ploeg heiers en een machinist hei- of funderingsinstallatie. De Heibaas is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Heibaas, Heibaas Worden, Opleidingsniveau Heibaas, Scholing Heibaas, Studie Heibaas, Bijscholing Heibaas, Omscholing Heibaas.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden heibaas

Het salaris van de Heibaas varieert van ongeveer 2000 euro tot 2800 euro. Gemiddeld verdient de Heibaas rond de 2400 euro. Het salaris is daarbij wel afhankelijk van ervaring. Ook zijn er altijd secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering. 

Mensen vonden ons op: Salaris Heibaas, Loon Heibaas, Wat verdien je als Heibaas, Salarisschaal Heibaas, Salarisindicatie Heibaas, Bonus Heibaas, CAO Heibaas, Brutoloon Heibaas, Nettoloon Heibaas, Vakantiedagen Heibaas, Pensioen Heibaas.

Competenties, skills & vaardigheden heibaas

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Heibaas, Vaardigheden Heibaas, Attitude Heibaas, Kwalificaties Heibaas, Competentieprofiel Heibaas.

Boeken voor het beroep heibaas

Wil je meer weten over het beroep heibaas? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je heibaas bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken heibaas te komen.

Skink | Carl Hiaasen

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781780622194 | 240 pagina's

A New York Times bestseller and laugh out loud thriller from Carl Hiaasen about a missing cousin, a half-crazy governor, giant gators and justice -- swamp justice, that is. Typical Malley - to avoid being shipped off to boarding school, she takes off with...

Sick Puppy | Carl Hiaasen

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780446604666 | 513 pagina's

Eco-terrorists, evil politicians, a millionaire obsessed with Barbie, and an ex-governor named Skink are just a few of the characters who populate this comic novel of politics as unusual in Florida. Reissue....

Honds | Carl Hiaasen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024540921 | 399 pagina's

Twilly Spree is een zéér opvliegende miljonair die de laatste wildernissen in Florida wil redden. Zijn middel: politieke signalen die de slachtoffers geschokt maar wijzer achterlaten. Banken opblazen en jetski's in brand steken, van die dingen. Een chauff...

Mensen vonden ons op: boeken voor Heibaas, Heibaas ebooks, boek Heibaas.

Persoonstypen heibaas

De Heibaas moet een harde werker zijn die van doorzetten en aanpakken weet. De Heibaas moet energiek doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Heibaas beschikken over leidinggevende kwaliteiten. De Heibaas moet daarom zelfverzekerd en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Heibaas, Karakter Heibaas.

Netwerk heibaas

De Heibaas werkt in een ploeg waarin de Heibaas leiding geeft aan een groep Heiers en een machinist van de hei- of funderingsinstallatie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Heibaas, Medewerkers Heibaas.

Is het beroep heibaas iets voor jou?

Zou je graag heibaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als heibaas bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Heibaas, beroepskeuzetest Heibaas, beroep Heibaas kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden heibaas

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg met een aantal heiers en een machinist hei- en funderingsinstallatie. Er zijn in Nederland rond de duizend heiers die verdeeld zijn in diverse ploegen. Al deze ploegen worden geleid door een Heibaas.

De Heibaas begint vaak als heier of als machinist hei- of funderingsinstallatie. Vanuit één van deze functie wordt doorgestroomd naar de functie van Heibaas. Binnen de bouw zijn vaak nog andere doorgroeimogelijkheden voor de Heibaas.

Arbeidsmarktperspectief score heibaas

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep heibaas. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Heibaas, Promotie mogelijkheden Heibaas, Carriere Heibaas.

Solliciteren op de functie heibaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als heibaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor heibaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als heibaas. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Heibaas, CV Heibaas, sollicitatie Heibaas.

Interviews met heibaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen heibaas

Vacatures heibaas

Op zoek naar een nieuwe baan als Heibaas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heibaas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Heibaas geeft leiding aan een ploeg heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Ook werkt de Heibaas vaak mee met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden omvatten het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling.

Beoordeling Heibaas

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Heibaas' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Heibaas

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep