U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Heier

Heier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een heier? Lees de functieomschrijving.

De Heier houdt zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden omtrent het heien. De Heier helpt bij het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook verricht de Heier diverse werkzaamheden bij en onder de heistelling.

Heien is het in de grond zetten van een betonnen, stalen of houten damwand of heipaal. De Heier brengt dus funderingselementen van hout, staal of beton aan. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok of hydraulische impact hamer op de kop van de paal te slaan of door een valblok of trilblok in de paal te laten vallen de damwand of heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd.

De Heier is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heier werkt in dezelfde ploeg als de heibaas en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Onder de verzamelnaam van de Heier vallen onder andere funderingsspecialist, funderingswerker, boormeester palen, palenboorder, machinist kleine hei-installatie en machinist mobiele hei-installatie.

De Heier verricht zowel staand als lopend werk. Het heien brengt voor de Heier ook een aantal beroepsrisico’s met zich mee zoals lawaai, trillingen, lichamelijke klachten en werkdruk.

Mensen vonden ons op: Job Heier, Baan Heier, Heier Worden, Functie-eisen Heier, Verantwoordelijkheden Heier, Functieprofiel Heier, Wat doet een Heier, Werken als Heier.

Heier worden: Opleiding tot heier

Om aan de slag te kunnen gaan als Heier komt een MBO opleiding in de bouwsector van pas. Ook worden er cursussen aangeboden om veilig als Heier te kunnen werken. Een cursus Basisveiligheid wordt ook vaak als vereiste gesteld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Heier, Heier Worden, Opleidingsniveau Heier, Scholing Heier, Studie Heier, Bijscholing Heier, Omscholing Heier.

Organisaties waar een heier doorgaans werkzaam is

De Heier is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heier werkt hierbij in een ploeg met andere Heiers, een heibaas en een machinist hei- of funderingsinstallatie. De Heier is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Heier, Heier Worden, Opleidingsniveau Heier, Scholing Heier, Studie Heier, Bijscholing Heier, Omscholing Heier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden heier

Over het salaris van de Heier is weinig informatie bekend, evenals over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Heier, Loon Heier, Wat verdien je als Heier, Salarisschaal Heier, Salarisindicatie Heier, Bonus Heier, CAO Heier, Brutoloon Heier, Nettoloon Heier, Vakantiedagen Heier, Pensioen Heier.

Competenties, skills & vaardigheden heier

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Heier, Vaardigheden Heier, Attitude Heier, Kwalificaties Heier, Competentieprofiel Heier.

Boeken voor het beroep heier

Wil je meer weten over het beroep heier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je heier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken heier te komen.

Grid Integration of Wind Energy | Siegfried Heier

Onshore and Offshore Conversion Systems - Engels | Druk: 3 | Hardcover | 9781119962946 | 520 pagina's

This popular reference describes the integration of wind-generated power into electrical power systems and, with the use of advanced control systems, illustrates how wind farms can be made to operate like conventional power plants. Fully revised, the thir...

Praxis der Achtsamkeit | Andries Baart

Schlüsselbegriffe der Care-Ethik - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783593506333 | 506 pagina's

Der Spruch ''yes, we care'' zeigt: Gesellschaftlich gibt es ein großes Interesse an Achtsamkeit, Sorge und Verantwortung. Dennoch lässt die philosophische Ethik diese scheinbar privaten Themen meist unberücksichtigt. Das Buch eröffnet neue Perspektiven, i...

Religious Schism in the Russian Aristocracy 1860–1900 Radstockism and Pashkovism | Edmund Heier

Radstockism and Pashkovism - Engels | E-book | 9789401032285

My research in the intellectual and spiritual sphere of nineteenth century Russia revealed that ever since the penetration of the fashion able anti-ecclesiastical views of the Encyclopedists into Russia, the aristocrats had grown indifferent to religion. ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Heier, Heier ebooks, boek Heier.

Persoonstypen heier

De Heier moet een harde werker zijn die van doorzetten en aanpakken weet. De Heier moet doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).  Ook moet de Heier energiek zijn en productief zijn (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Heier, Karakter Heier.

Netwerk heier

De Heier werkt in een ploeg met andere Heiers, een heibaas en met een machinist van de hei- of funderingsinstallatie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Heier, Medewerkers Heier.

Is het beroep heier iets voor jou?

Zou je graag heier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als heier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Heier, beroepskeuzetest Heier, beroep Heier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden heier

Er zijn zo ongeveer duizend Heiers werkzaam in Nederland. Deze Heiers zijn werkzaam onder diverse benamingen zoals de Heier maar ook de funderingsspecialist, funderingswerker, boormeester palen, palenboorder, machinist kleine hei-installatie en machinist mobiele hei-installatie.

Voor de Heier zijn er binnen de ploeg doorgroeimogelijkheden naar de functie van heibaas. Andere doorgroeimogelijkheden binnen de bouw zijn ook denkbaar.

Arbeidsmarktperspectief score heier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep heier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Heier, Promotie mogelijkheden Heier, Carriere Heier.

Solliciteren op de functie heier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als heier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor heier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als heier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Heier, CV Heier, sollicitatie Heier.

Interviews met heier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen heier

Vacatures heier

Op zoek naar een nieuwe baan als Heier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Heier houdt zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden omtrent het heien. De Heier helpt bij het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook verricht de Heier diverse werkzaamheden bij en onder de heistelling.

Beoordeling Heier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Heier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Heier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb 37 jaar als heier gewerk voor al in het aan brengen van damwanden en veel ervaren met een drukstelling namelijk een aby stelling wie heeft er werk voor mij. Veel inzet

Door: theo beekhuis

Probeer de Nationale Vacaturebank.Sucses

Door: Dirk

Reageer op dit beroep