U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Herbergier

Herbergier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een herbergier? Lees de functieomschrijving.

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een Herbergier wordt ook wel een waard genoemd. Een herberg is een plaats waar men tegen betaling kan overnachten, eten en drinken. Een herberg is hiermee een bedrijf dat deze diensten aanbiedt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een hotel of een pension. De term herberg wordt tegenwoordig weinig meer gebruikt. Vroeger werd de term herberg gebruikt voor de wat eenvoudigere hotels.

Het woord herberg is een samenstelling van her (heer, leger) en berg (bergplaats). Een herberg was meestal gevestigd op een plaats waar veel reizigers langskwamen. Een herberg beschikte vaak ook over stallen voor de paarden. In de gelagkamer kunnen de gasten eten en drinken nuttigen. Ook was er een slaapruimte waar de gasten konden overnachten. Dit zijn bij een herberg meestal geen aparte kamers, maar vaak een gemeenschappelijke kamer waar iedereen bij elkaar slaapt.

De Herbergier draagt zorg voor de gasten. De Herbergier zorgt dat de gasten een slaapplaats hebben en dat zij eten en drinken kunnen krijgen. De taken van de Herbergier zijn hierbij zeer uiteenlopend en kunnen alle voorkomende werkzaamheden in een herberg omvatten. De Herbergier draagt ook zorg voor de herberg en doet ook de administratie.

Mensen vonden ons op: Job Herbergier, Baan Herbergier, Herbergier Worden, Functie-eisen Herbergier, Verantwoordelijkheden Herbergier, Functieprofiel Herbergier, Wat doet een Herbergier, Werken als Herbergier.

Herbergier worden: Opleiding tot herbergier

Tegenwoordig bestaan er nog maar weinig herbergen. Voor de herbergier kan eenzelfde opleiding pas komen als voor de hotelier. Een opleiding zoals de Hogere Hotelschool bereid de Herbergier voor op alle voorkomende werkzaamheden. Ook andere opleidingen binnen het toerisme zijn aan te raden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Herbergier, Herbergier Worden, Opleidingsniveau Herbergier, Scholing Herbergier, Studie Herbergier, Bijscholing Herbergier, Omscholing Herbergier.

Organisaties waar een herbergier doorgaans werkzaam is

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een herberg is een bedrijf waar tegen betaling overnacht kan worden. Ook kan er in een herberg gegeten en gedronken worden. De Herbergier probeert de herberg winstgevend te maken en werkt hierdoor in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Herbergier, Herbergier Worden, Opleidingsniveau Herbergier, Scholing Herbergier, Studie Herbergier, Bijscholing Herbergier, Omscholing Herbergier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden herbergier

De Herbergier is de beheerder van de herberg. Meestal is de Herbergier dan ook de eigenaar en is hierdoor ondernemer. Het salaris van de Herbergier is hierdoor dus lastig in te schatten en afhankelijk van het succes van de herberg.

Mensen vonden ons op: Salaris Herbergier, Loon Herbergier, Wat verdien je als Herbergier, Salarisschaal Herbergier, Salarisindicatie Herbergier, Bonus Herbergier, CAO Herbergier, Brutoloon Herbergier, Nettoloon Herbergier, Vakantiedagen Herbergier, Pensioen Herbergier.

Competenties, skills & vaardigheden herbergier

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Initiatief ontplooien
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Herbergier, Vaardigheden Herbergier, Attitude Herbergier, Kwalificaties Herbergier, Competentieprofiel Herbergier.

Boeken voor het beroep herbergier

Wil je meer weten over het beroep herbergier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je herbergier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken herbergier te komen.

De herbergierster van Arcen | Han Berghs

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463422246 | 69 pagina's

De Herbergierster van Arcen is een op historische feiten gebaseerd romantisch verhaal over een typisch Limburgs verschijnsel dat het familieleven in elke grote familie zich rond één sterke vrouw afspeelt. Tegen de achtergrond van de geschiedenis van Arcen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Herbergier, Herbergier ebooks, boek Herbergier.

Persoonstypen herbergier

Omdat de Herbergier de beheerder van de herberg is en daarmee zeer uiteenlopende werkzaamheden heeft en eindverantwoordelijk is, moet de Herbergier optimistisch en zelfverzekerd te werk gaan. Ook moet de Herbergier doelgericht werken (Succesvolle werker). Daarnaast moet de klant centraal staan. De klant moet in zijn behoeften voorzien worden en de Herbergier moet dan ook goed aan kunnen voelen wat de klant wil (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Herbergier, Karakter Herbergier.

Netwerk herbergier

De Herbergier heeft veel te maken met de gasten in de herberg. Daarnaast heeft de Herbergier vaak medewerkers in dienst die ook voor de gasten zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmakers, koks en obers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Herbergier, Medewerkers Herbergier.

Is het beroep herbergier iets voor jou?

Zou je graag herbergier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als herbergier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Herbergier, beroepskeuzetest Herbergier, beroep Herbergier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden herbergier

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig herbergen. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Herbergier bijvoorbeeld door een tweede herberg te openen of de bestaande diensten uit te breiden.

Arbeidsmarktperspectief score herbergier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep herbergier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Herbergier, Promotie mogelijkheden Herbergier, Carriere Herbergier.

Solliciteren op de functie herbergier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als herbergier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor herbergier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als herbergier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Herbergier, CV Herbergier, sollicitatie Herbergier.

Interviews met herbergier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen herbergier

Vacatures herbergier

Op zoek naar een nieuwe baan als Herbergier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Herbergier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een Herbergier wordt ook wel een waard genoemd. Een herberg is een plaats waar men tegen betaling kan overnachten, eten en drinken.

Beoordeling Herbergier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Herbergier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Herbergier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep