U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hockeytrainer

Hockeytrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hockeytrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Hockeytrainer  train je een of meerdere groepen in Hockey . De Hockeytrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Hockeytrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Hockeytrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Hockeytrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Hockeytrainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Hockeytrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Hockeytrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Hockeytrainer het niveau weet te verbeteren.

 

Mensen vonden ons op: Job Hockeytrainer, Baan Hockeytrainer, Hockeytrainer Worden, Functie-eisen Hockeytrainer, Verantwoordelijkheden Hockeytrainer, Functieprofiel Hockeytrainer, Wat doet een Hockeytrainer, Werken als Hockeytrainer.

Hockeytrainer worden: Opleiding tot hockeytrainer

 

De Hockeytrainer kan in principe les geven in Hockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Hockeytrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Hockeytrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Hockeytrainer, hoe hoger het niveau van de  Hockeytrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Hockeytrainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Hockeytrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Hockeytrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Hockeytrainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hockeytrainer, Hockeytrainer Worden, Opleidingsniveau Hockeytrainer, Scholing Hockeytrainer, Studie Hockeytrainer, Bijscholing Hockeytrainer, Omscholing Hockeytrainer.

Organisaties waar een hockeytrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Hockeytrainer  werkzaam is. Als de Hockeytrainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Hockeyteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Hockeytrainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub

 

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hockeytrainer, Hockeytrainer Worden, Opleidingsniveau Hockeytrainer, Scholing Hockeytrainer, Studie Hockeytrainer, Bijscholing Hockeytrainer, Omscholing Hockeytrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hockeytrainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Hockeytrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Hockeytrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Hockeytrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Hockeytrainer. Als de Hockeytrainer al jaren lesgeeft in Hockey  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Hockeytrainers. Dan zal de Hockeytrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hockeytrainer, Loon Hockeytrainer, Wat verdien je als Hockeytrainer, Salarisschaal Hockeytrainer, Salarisindicatie Hockeytrainer, Bonus Hockeytrainer, CAO Hockeytrainer, Brutoloon Hockeytrainer, Nettoloon Hockeytrainer, Vakantiedagen Hockeytrainer, Pensioen Hockeytrainer.

Competenties, skills & vaardigheden hockeytrainer

 • Analytisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hockeytrainer, Vaardigheden Hockeytrainer, Attitude Hockeytrainer, Kwalificaties Hockeytrainer, Competentieprofiel Hockeytrainer.

Boeken voor het beroep hockeytrainer

Wil je meer weten over het beroep hockeytrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hockeytrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hockeytrainer te komen.

Field Hockey 2 in 1 Tacticboard and Training Workbook | Theo Von Taane

The sports training notebook comprises preprints of playing fields and space for notes to sketch coaching instructions/game plans and tactics on all levels of sport. Notebook and dry erase panel (whiteboard pen needed) contained in one book. No bulky clip - Engels | Druk: 2 | Paperback | 9783734749810 | 62 pagina's

The 2 in 1 Tacticboard & Training Workbook for fast creation of coaching instructions/game tactics and schemes, doesn't only offer sport specific preprints (playing field and space for notes), but also a cover, usable as a dry erase panel (whiteboard pen ...

3D Ice Hockey 2 in 1 Tacticboard and Training Book | Theo Von Taane

Tactics/strategies/drills for trainer/coaches, notebook, training, exercise, exercises, drills, practice, exercise course, tutorial, winning strategy, technique, sport club, play moves, coaching instruction, learn, learning, instructions, tactic, competit - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9783739233284 | 62 pagina's

The 2 in 1 Tacticboard & Training Workbook for fast creation of coaching instructions/game tactics and schemes, doesn't only offer sport specific preprints (playing field and space for notes), but also a cover, usable as a dry erase panel (whiteboard pen ...

Total Hockey Training | Sean C. Skahan

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781492507093 | 304 pagina's

Achieve the best physical condition year-round with Total Hockey Training and be ready to dominate on the ice. In Total Hockey Training, Boston University strength and conditioning coach Sean Skahan brings you the exercises and drills that have been used ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hockeytrainer, Hockeytrainer ebooks, boek Hockeytrainer.

Persoonstypen hockeytrainer

 

Als Hockeytrainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Hockeytrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Hockeytrainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Hockeytrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Hockeytrainer  een goede waarnemer is. De Hockeytrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Hockeytrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hockeytrainer, Karakter Hockeytrainer.

Netwerk hockeytrainer

 


De Hockeytrainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Hockeytrainer. Zeker als de Hockeytrainer  werkzaam is op een Hockeyclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Hockeytrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Hockeytrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Hockeytrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hockeytrainer, Medewerkers Hockeytrainer.

Is het beroep hockeytrainer iets voor jou?

Zou je graag hockeytrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hockeytrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hockeytrainer, beroepskeuzetest Hockeytrainer, beroep Hockeytrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hockeytrainer

 

Voor de Hockeytrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Hockeytrainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Hockeytrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Hockeytrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Hockeytrainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Hockeytrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score hockeytrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hockeytrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hockeytrainer, Promotie mogelijkheden Hockeytrainer, Carriere Hockeytrainer.

Solliciteren op de functie hockeytrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hockeytrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hockeytrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hockeytrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hockeytrainer, CV Hockeytrainer, sollicitatie Hockeytrainer.

Interviews met hockeytrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hockeytrainer

Overzicht

Vacatures hockeytrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Hockeytrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hockeytrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Hockeytrainer  train je een of meerdere groepen in Hockey . De Hockeytrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Hockeytrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Hockeytrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hockeytrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hockeytrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep