U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoekman

Hoekman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoekman? Lees de functieomschrijving.

Op een beurs worden effecten zoals aandelen en obligaties verhandeld. De Hoekman is een fysieke of bedrijfsmatige tussenpersoon die op een beurs zorgt voor het samenbrengen van vraag en aanbod in aan hem toegewezen beursfondsen. Voorheen was er op de beursvloer een fysieke aandelenhandel en bood de Hoekman hier ondersteuning. Door het verdwijnen van de fysieke aandelenhandel is ook het werk van de Hoekman in Nederland verdwenen.

De Hoekman heeft de verantwoordelijk om te zorgen voor een ordelijk koersverloop. Dit betekent dat de Hoekman moet proberen om de koers te zoeken waar vraag en aanbod zoveel mogelijk in evenwicht zijn. Dit kan inhouden dat de Hoekman zelf positie in fondsen in kan nemen om grote schommelingen op te vangen. De Hoekman zorgt hiermee voor een zo goed mogelijk verloop van de handel.

De Hoekman kan een fysiek persoon zijn of een zogenaamd hoekmansbedrijf. Bekende hoekmansbedrijven waren AOT en Van der Moolen. Zoals eerder genoemd bestaat de Hoekman en de hoekmansbedrijven niet meer in Nederland. In New York bestaat dit beroep nog wel, hier worden Hoekmannen specialists genoemd.

Mensen vonden ons op: Job Hoekman, Baan Hoekman, Hoekman Worden, Functie-eisen Hoekman, Verantwoordelijkheden Hoekman, Functieprofiel Hoekman, Wat doet een Hoekman, Werken als Hoekman.

Hoekman worden: Opleiding tot hoekman

De functie van Hoekman bestaat niet meer, maar om voorheen Hoekman te kunnen worden, moest de Hoekman een goede kennis hebben van de handel in aandelen en de verhouding tussen vraag en aanbod. Een economische opleiding past hierdoor het beste bij de functie van Hoekman.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoekman, Hoekman Worden, Opleidingsniveau Hoekman, Scholing Hoekman, Studie Hoekman, Bijscholing Hoekman, Omscholing Hoekman.

Organisaties waar een hoekman doorgaans werkzaam is

De Hoekman is werkzaam op de beurs. Op de beurs worden effecten zoals aandelen en obligaties verhandeld. In Amsterdam wordt niet meer fysiek in aandelen gehandeld en is de functie van Hoekman komen te vervallen. Op bijvoorbeeld de beurs in New York bestaat deze functie nog wel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoekman, Hoekman Worden, Opleidingsniveau Hoekman, Scholing Hoekman, Studie Hoekman, Bijscholing Hoekman, Omscholing Hoekman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoekman

Omdat de functie van Hoekman niet meer bestaat, kan er geen inschatting van het salaris en de arbeidsvoorwaarden gemaakt worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoekman, Loon Hoekman, Wat verdien je als Hoekman, Salarisschaal Hoekman, Salarisindicatie Hoekman, Bonus Hoekman, CAO Hoekman, Brutoloon Hoekman, Nettoloon Hoekman, Vakantiedagen Hoekman, Pensioen Hoekman.

Competenties, skills & vaardigheden hoekman

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Oordeelsvorming
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoekman, Vaardigheden Hoekman, Attitude Hoekman, Kwalificaties Hoekman, Competentieprofiel Hoekman.

Boeken voor het beroep hoekman

Wil je meer weten over het beroep hoekman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoekman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoekman te komen.

The Build | Robert Hoekman

Insights from the Masters of Custom Motorcycle Design - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781937747572 | 192 pagina's

The urge has found you daydreaming more than once. The urge to define, bend, shape, fabricate, invent, shove, break. To slide your leg over the seat you finally got back from the leather shop. To twist back the throttle grip you wrapped yourself. To lunge...

Vrij gehecht | Jeroen Hoekman

Een praktische handleiding over hechting & relaties - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789082801316 | 264 pagina's

We kennen allemaal de termen bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter de vaak oppervlakkige slogans van deze etiketten verscholen? En hoe zorgen we ervoor dat we ons - als we ze blijken te hebben - van die labels ontdoen? Wat is jouw hecht...

Onderzoek in de (sociaal-) juridische beroepspraktijk | Piet Hoekman

Van opzet tot rapport - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001879112 | 230 pagina's

- Sluit optimaal aan op de actuele (sociaal-)juridische beroepspraktijk; - ontwikkeld door hogeschooldocenten van HBO-Rechten en SJD; - tot stand gekomen in samenspraak met vele experts uit het werkveld. Van professionals in het (sociaal-)juridische werkv...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoekman, Hoekman ebooks, boek Hoekman.

Persoonstypen hoekman

De Hoekman moet zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. De Hoekman moet succes en goede resultaten willen behalen (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Hoekman een goed inzicht hebben en op tijd tot actie overgaan (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoekman, Karakter Hoekman.

Netwerk hoekman

De Hoekman heeft met diverse mensen op de beursvloer te maken. Om een zo goed mogelijk beeld te houden van de handel en de vraag en aanbod, is het van belang dat de Hoekman goed op de hoogte blijft. Hierdoor is er contact met bedrijven en personen op de beursvloer.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoekman, Medewerkers Hoekman.

Is het beroep hoekman iets voor jou?

Zou je graag hoekman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoekman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoekman, beroepskeuzetest Hoekman, beroep Hoekman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoekman

De functie van Hoekman bestaat in Nederland niet meer.

Arbeidsmarktperspectief score hoekman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoekman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoekman, Promotie mogelijkheden Hoekman, Carriere Hoekman.

Solliciteren op de functie hoekman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoekman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoekman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoekman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoekman, CV Hoekman, sollicitatie Hoekman.

Interviews met hoekman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoekman

Vacatures hoekman

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoekman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoekman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Op een beurs worden effecten zoals aandelen en obligaties verhandeld. De Hoekman is een fysieke of bedrijfsmatige tussenpersoon die op een beurs zorgt voor het samenbrengen van vraag en aanbod in aan hem toegewezen beursfondsen. Voorheen was er op de beursvloer een fysieke aandelenhandel en bood de Hoekman hier ondersteuning.

Beoordeling Hoekman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoekman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoekman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep