U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hondengedragsdeskundige

Hondengedragsdeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hondengedragsdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Zoals het woord al doet vermoeden, houdt de Hondengedragsdeskundige zich bezig met het gedrag van honden. Een andere benaming is kynologisch therapeut. Kynologie is de studie van de hond. Veel mensen in Nederland hebben één of meerdere honden als huisdier. Vaak wordt deze op jonge leeftijd in huis gehaald en moet dan worden opgevoed. Door verschillende oorzaken kunnen honden gedragsproblemen ontwikkelen en kan de hulp van een Hondengedragsdeskundige ingeschakeld worden.

 

Eigenaren van honden roepen vaak de hulp van een Hondengedragsdeskundige in als zij zelf geen raad meer weten met het gedrag van hun hond. Vaak toont de hond probleemgedrag en is het belangrijk dat de eigenaar hier inzicht in krijgt. De Hondengedragsdeskundige probeert op een deskundige manier het ongewenste gedrag van de hond om te buigen in gewenst gedrag.

 

Bij de functie van Hondengedragsdeskundige wordt vaak veel gedacht aan een gedegen kennis en liefde voor honden. Dit is natuurlijk waar, maar dat er ook veel mensenkennis en omgang met mensen bij het werk komt kijken, moet niet vergeten worden. Hondeneigenaren zullen moeten leren begrijpen waarom hun hond bepaald gedrag vertoont en wat zij zelf kunnen doen om het gedrag van hun hond te verbeteren. Vaak ligt de oorzaak van het probleem meer bij de eigenaar dan de hond. Het is de taak van de Hondengedragsdeskundige om dus zowel het gedrag van de hond als het gedrag van de eigenaar aan te pakken.

Mensen vonden ons op: Job Hondengedragsdeskundige, Baan Hondengedragsdeskundige, Hondengedragsdeskundige Worden, Functie-eisen Hondengedragsdeskundige, Verantwoordelijkheden Hondengedragsdeskundige, Functieprofiel Hondengedragsdeskundige, Wat doet een Hondengedragsdeskundige, Werken als Hondengedragsdeskundige.

Hondengedragsdeskundige worden: Opleiding tot hondengedragsdeskundige

Er zijn in Nederland verschillende opleidingen tot Hondengedragsdeskundige. Elke opleiding heeft zijn eigen niveau, manier van aanpak en indeling van de opleiding. Ook kan je diverse opleidingen in het buitenland volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hondengedragsdeskundige, Hondengedragsdeskundige Worden, Opleidingsniveau Hondengedragsdeskundige, Scholing Hondengedragsdeskundige, Studie Hondengedragsdeskundige, Bijscholing Hondengedragsdeskundige, Omscholing Hondengedragsdeskundige.

Organisaties waar een hondengedragsdeskundige doorgaans werkzaam is

De Hondengedragsdeskundige werkt vaak als zelfstandige. De Hondengedragsdeskundige is meestal werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hondengedragsdeskundige, Hondengedragsdeskundige Worden, Opleidingsniveau Hondengedragsdeskundige, Scholing Hondengedragsdeskundige, Studie Hondengedragsdeskundige, Bijscholing Hondengedragsdeskundige, Omscholing Hondengedragsdeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hondengedragsdeskundige

Het salaris van de Hondengedragsdeskundige is sterk afhankelijk van het aantal opdrachten en is daardoor lastig in te schatten.

Mensen vonden ons op: Salaris Hondengedragsdeskundige, Loon Hondengedragsdeskundige, Wat verdien je als Hondengedragsdeskundige, Salarisschaal Hondengedragsdeskundige, Salarisindicatie Hondengedragsdeskundige, Bonus Hondengedragsdeskundige, CAO Hondengedragsdeskundige, Brutoloon Hondengedragsdeskundige, Nettoloon Hondengedragsdeskundige, Vakantiedagen Hondengedragsdeskundige, Pensioen Hondengedragsdeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden hondengedragsdeskundige

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Hondengedragsdeskundige, Vaardigheden Hondengedragsdeskundige, Attitude Hondengedragsdeskundige, Kwalificaties Hondengedragsdeskundige, Competentieprofiel Hondengedragsdeskundige.

Boeken voor het beroep hondengedragsdeskundige

Wil je meer weten over het beroep hondengedragsdeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hondengedragsdeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hondengedragsdeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Hondengedragsdeskundige, Hondengedragsdeskundige ebooks, boek Hondengedragsdeskundige.

Persoonstypen hondengedragsdeskundige

De Hondengedragsdeskundige moet beschikken over een voorliefde voor honden en hun gedrag. De Hondengedragsdeskundige moet daarnaast beschikken over een goede portie mensenkennis en mensen goed in kunnen schatten (Gever). Ook moet de Hondengedragsdeskundige situaties goed kunnen beoordelen, analyseren en op zoek gaan naar de juiste oplossing (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hondengedragsdeskundige, Karakter Hondengedragsdeskundige.

Netwerk hondengedragsdeskundige

De Hondengedragsdeskundige werkt veel met mensen en komt vaak ook bij de mensen thuis. Daarnaast heeft de Hondengedragsdeskundige ook contact met andere Hondengedragsdeskundigen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkeling en dingen te kunnen bespreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hondengedragsdeskundige, Medewerkers Hondengedragsdeskundige.

Is het beroep hondengedragsdeskundige iets voor jou?

Zou je graag hondengedragsdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hondengedragsdeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hondengedragsdeskundige, beroepskeuzetest Hondengedragsdeskundige, beroep Hondengedragsdeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hondengedragsdeskundige

Er is een beperkte vraag naar Hondengedragsdeskundigen. Door te blijven leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends kan de Hondengedragsdeskundige doorgroeien in zijn vakgebied.

Arbeidsmarktperspectief score hondengedragsdeskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hondengedragsdeskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hondengedragsdeskundige, Promotie mogelijkheden Hondengedragsdeskundige, Carriere Hondengedragsdeskundige.

Solliciteren op de functie hondengedragsdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hondengedragsdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hondengedragsdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hondengedragsdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hondengedragsdeskundige, CV Hondengedragsdeskundige, sollicitatie Hondengedragsdeskundige.

Interviews met hondengedragsdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hondengedragsdeskundige

Vacatures hondengedragsdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Hondengedragsdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hondengedragsdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Zoals het woord al doet vermoeden, houdt de Hondengedragsdeskundige zich bezig met het gedrag van honden. Een andere benaming is kynologisch therapeut. Kynologie is de studie van de hond.

Beoordeling Hondengedragsdeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hondengedragsdeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hondengedragsdeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep