U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hondentrainer » Boeken

Boeken Hondentrainer

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Het probleem met het werk van Hondentrainers is dat veel van de vacatures vragen om vrijwilligers. Natuurlijk zijn er particulieren die betalen voor de diensten van een hondentrainer, maar als je bijvoorbeeld terecht komt bij een vrijwilligersorganisatie dan gaan de opbrengsten naar het goede doel en niet naar de Hondentrainer. Een goed betalende baan in deze branche kan lastg te vinden zijn.

Je hebt wel groeimogelijkheden. Door het opdoen van ervaring en het volgen van aanvullende studie kan een Hondentrainer doorgroeien naar Kynologisch Gedragstherapeut.

Als Gedragstherapeut richt de Trainer zich minder op algemeen lesgeven, maar op het individueel aanpakken van probleemgedrag bij een hond.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Hondentrainer. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Hondentrainer. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Hondentrainer die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.