U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd Administratie

Hoofd Administratie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd Administratie? Lees de functieomschrijving.

Een Hoofd Administratie is verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging van de bedrijfsadministratie. Hij zorgt ervoor dat alle administratieve processen goed verlopen. Een goede administratie is nodig om de financiële situatie van het bedrijf inzichtelijk te maken en om salarissen en facturen op tijd te betalen. Een Hoofd Administratie geeft leiding aan de afdeling administratie van een bedrijf of instelling en adviseert over het te voeren administratieve beleid. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: het instrueren en begeleiden van het uitvoerend personeel (de administratieve medewerkers), hun vragen beantwoorden, toezicht houden op de kwaliteit van de administratie, taken verdelen en activiteiten coördineren, met medewerkers van andere afdelingen overleggen, het informeren van de directie en hen adviseren bij het te voeren beleid. De directie kan door een goede administratie nieuwe ontwikkelingen voorzien, daarop inspelen en op het juiste moment de juiste beslissingen nemen.

Soms is de afdeling administratie verdeeld in onderdelen, bijvoorbeeld financiële administratie of salarisadministratie. Er kan een Hoofd Administratie zijn voor elk onderdeel. Zijn werkzaamheden zijn dan meer gespecificeerd. In kleine bedrijven werkt een Hoofd Administratie alleen. Zijn werkzaamheden kunnen dan uiteenlopen van boekhouding (debiteuren- en crediteurenadministratie) en liquiditeitsbeheer (betalingen, ontvangsten, kredieten en spaartegoeden controleren en bijhouden) tot correspondentie (facturen, herinneringen en aanmaningen versturen)  en rapportage (rapporteren aan directie en belastingdienst ). Vaak gebruikt de Hoofd Administratie boekhoudsoftware waardoor een deel van zijn werkzaamheden geautomatiseerd zijn.

In een groot bedrijf heeft het Hoofd Administratie vaak werknemers onder zich en geeft hij leiding aan hen. Een Hoofd Administratie heeft diepe inhoudelijke kennis op financieel, administratief en organisatorisch gebied en hij is thuis in verzekeringen, belastingen en juridische zaken. Het Hoofd Administratie draagt de verantwoordelijkheid voor de hele afdeling administratie.

Mensen vonden ons op: Job Hoofd Administratie, Baan Hoofd Administratie, Hoofd Administratie Worden, Functie-eisen Hoofd Administratie, Verantwoordelijkheden Hoofd Administratie, Functieprofiel Hoofd Administratie, Wat doet een Hoofd Administratie, Werken als Hoofd Administratie.

Hoofd Administratie worden: Opleiding tot hoofd Administratie

Een Hoofd Administratie moet een HBO of WO opleiding hebben gevolgd in de richting bedrijfsadministratie, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, bedrijfsstatistiek, officemanagement of personeel en organisatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Administratie, Hoofd Administratie Worden, Opleidingsniveau Hoofd Administratie, Scholing Hoofd Administratie, Studie Hoofd Administratie, Bijscholing Hoofd Administratie, Omscholing Hoofd Administratie.

Organisaties waar een hoofd Administratie doorgaans werkzaam is

Een Hoofd Administratie werkt vaak voor een groot bedrijf, dat een uitgebreide afdeling administratie heeft. Een Hoofd Administratie kan ook werken voor een administratie- of accountantskantoor, waar hij verantwoordelijk is voor een aantal externe klanten. Een Hoofd Administratie kan voor allerlei typen bedrijven werken, elk bedrijf doet immers aan administratie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Administratie, Hoofd Administratie Worden, Opleidingsniveau Hoofd Administratie, Scholing Hoofd Administratie, Studie Hoofd Administratie, Bijscholing Hoofd Administratie, Omscholing Hoofd Administratie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd Administratie

De primaire arbeidsvoowaarden van een Hoofd Administratie zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maandelijks salaris ligt tussen de €2800 en €3700 bruto.

Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: opleidingen en trainingen, pensioenregeling, bonusregeling, spaarloonregeling en een reiskostenvergoeding of lease-auto.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd Administratie, Loon Hoofd Administratie, Wat verdien je als Hoofd Administratie, Salarisschaal Hoofd Administratie, Salarisindicatie Hoofd Administratie, Bonus Hoofd Administratie, CAO Hoofd Administratie, Brutoloon Hoofd Administratie, Nettoloon Hoofd Administratie, Vakantiedagen Hoofd Administratie, Pensioen Hoofd Administratie.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd administratie

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Cijfermatig inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd Administratie, Vaardigheden Hoofd Administratie, Attitude Hoofd Administratie, Kwalificaties Hoofd Administratie, Competentieprofiel Hoofd Administratie.

Boeken voor het beroep hoofd administratie

Wil je meer weten over het beroep hoofd administratie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd administratie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd administratie te komen.

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789021572659 | 256 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024572687 | 384 pagina's

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox ...

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789021572666 | 167 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd Administratie, Hoofd Administratie ebooks, boek Hoofd Administratie.

Persoonstypen hoofd Administratie

Een Hoofd Administratie is een leider. Hij is assertief, zelfstandig, kritisch en kan goed delegeren (Baas). Naast leiding geven voert een Hoofd Administratie ook inhoudelijke werkzaamheden uitl. Hiervoor is het belangrijk dat het Hoofd Administratie nauwkeurig, analytisch en georganiseerd is (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd Administratie, Karakter Hoofd Administratie.

Netwerk hoofd Administratie

Een Hoofd Administratie geeft leiding aan Administratief Medewerkers. Hij rapporteert aan en adviseert de directie, meestal de Financieel Manager of FInancieel Directeur. Het Hoofd Admnistratie is de sparringpartner van de Controller.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd Administratie, Medewerkers Hoofd Administratie.

Is het beroep hoofd Administratie iets voor jou?

Zou je graag hoofd Administratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd Administratie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd Administratie, beroepskeuzetest Hoofd Administratie, beroep Hoofd Administratie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd Administratie

Het arbeidsmarktperspectief voor iemand met een financieel-economische opleiding is goed. Hoofd Administratie is al een hoge functie, maar een Hoofd Administratie kan nog doorgroeien tot bijvoorbeeld Financieel Manager. Doorgroeien betekent: meer verantwoordelijkheden, meer leidinggevende taken en meer medewerkers onder je.

Arbeidsmarktperspectief score hoofd Administratie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd Administratie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd Administratie, Promotie mogelijkheden Hoofd Administratie, Carriere Hoofd Administratie.

Solliciteren op de functie hoofd Administratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd Administratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd Administratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd Administratie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd Administratie, CV Hoofd Administratie, sollicitatie Hoofd Administratie.

Interviews met hoofd Administratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd Administratie

Vacatures hoofd administratie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Administratie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Administratie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Hoofd Administratie is verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging van de bedrijfsadministratie. Hij zorgt ervoor dat alle administratieve processen goed verlopen. Een goede administratie is nodig om de financiële situatie van het bedrijf inzichtelijk te maken en om salarissen en facturen op tijd te betalen.

Beoordeling Hoofd Administratie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd Administratie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd Administratie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep