U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd Binnendienst

Hoofd Binnendienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Hoofd Binnendienst geeft leiding aan de verkopers in de binnendienst binnen de verkoopafdeling van een bedrijf.

Binnen de verkoopafdeling is er een onderscheid tussen verkopers in de binnendienst en verkopers in de buitendienst. De verkopers in de binnendienst richten zich op het voorbereidende werk voor de verkoper in de buitendienst. Zo voert hij de eerste verkoopgesprekken met klanten, zodat de verkoper van de buitendienst in een tweede gesprek meteen ter zake kan komen. Na de verkoop door de verkopers van de buitendienst is de verkoper binnendienst het aanspreekpunt voor klanten met vragen of klachten. Tevens onderhoudt hij contact met leveranciers, registreert hij afspraken met klanten en regelt de logistiek. Ook neemt een verkoper binnendienst administratieve taken op zich, zoals het verwerken van orders en offertes.

Het Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers in de binnendienst. Hij stuurt hen aan en zorgt voor een prettige werkomgeving. Het Hoofd Binnendienst maakt offertes, controleert administratieve processen, voert werkoverleg en informeert de buitendienst over relevante klant- en marktinformatie. Het Hoofd Binnendienst is tevens degene die zorg draagt voor de rapportages aan de Sales Manager of Marketing Manager. 

Mensen vonden ons op: Job Hoofd Binnendienst, Baan Hoofd Binnendienst, Hoofd Binnendienst Worden, Functie-eisen Hoofd Binnendienst, Verantwoordelijkheden Hoofd Binnendienst, Functieprofiel Hoofd Binnendienst, Wat doet een Hoofd Binnendienst, Werken als Hoofd Binnendienst.

Hoofd Binnendienst worden: Opleiding tot hoofd Binnendienst

Om Hoofd Binnendienst te worden, is de HBO-opleiding Commerciële Economie erg geschikt. Dit is echter niet noodzakelijk; ook mensen met een andere opleiding kunnen soms na een aantal cursussen aan de slag als Hoofd Binnendienst. Zij hebben vaak een technische opleiding gevolgd, zoals Werktuigbouwkunde. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Binnendienst, Hoofd Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd Binnendienst, Scholing Hoofd Binnendienst, Studie Hoofd Binnendienst, Bijscholing Hoofd Binnendienst, Omscholing Hoofd Binnendienst.

Organisaties waar een hoofd Binnendienst doorgaans werkzaam is

Een Hoofd Binnendienst kan aan de slag in zeer verschillende branches, zoals reclame, financiën en de detailhandel. Over het algemeen kan een Hoofd Binnendienst bij elk bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van bepaalde producten of diensten werkzaam zijn. Dit zijn bedrijven in de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Binnendienst, Hoofd Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd Binnendienst, Scholing Hoofd Binnendienst, Studie Hoofd Binnendienst, Bijscholing Hoofd Binnendienst, Omscholing Hoofd Binnendienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd Binnendienst

Een beginnend Hoofd Binnendienst kan rekenen op zo’n €2200,- bruto per maand. Na jaren van ervaring kan dit bedrag oplopen tot zo’n €4800,-. Het salaris hangt af van de jaren werkervaring, de genoten opleiding en de leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waarin het Hoofd Binnendienst werkzaam is. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd Binnendienst, Loon Hoofd Binnendienst, Wat verdien je als Hoofd Binnendienst, Salarisschaal Hoofd Binnendienst, Salarisindicatie Hoofd Binnendienst, Bonus Hoofd Binnendienst, CAO Hoofd Binnendienst, Brutoloon Hoofd Binnendienst, Nettoloon Hoofd Binnendienst, Vakantiedagen Hoofd Binnendienst, Pensioen Hoofd Binnendienst.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd binnendienst

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Coachen
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Onderhandelen
 • Besluitvaardigheid
 • Commercieel inzicht
 • Productkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd Binnendienst, Vaardigheden Hoofd Binnendienst, Attitude Hoofd Binnendienst, Kwalificaties Hoofd Binnendienst, Competentieprofiel Hoofd Binnendienst.

Boeken voor het beroep hoofd binnendienst

Wil je meer weten over het beroep hoofd binnendienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd binnendienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd binnendienst te komen.

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789021572659 | 256 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024572687 | 384 pagina's

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox ...

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789021572666 | 167 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd Binnendienst, Hoofd Binnendienst ebooks, boek Hoofd Binnendienst.

Persoonstypen hoofd Binnendienst

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Binnendienst zijn Succesvolle Werker, Baas en Bemiddelaar.

Een Hoofd Binnendienst is zelfverzekerd en werkt op een efficiënte manier toe naar zijn doel (Succesvolle Werker). Ook staat hij stevig in zijn schoenen, durft hij beslissingen te nemen en mensen aan te sturen (Baas). Tevens is hij streng, maar rechtvaardig. Hij draagt zorg voor een prettige werkomgeving en biedt ondersteuning (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd Binnendienst, Karakter Hoofd Binnendienst.

Netwerk hoofd Binnendienst

Een Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers van de binnendienst en komt dus vaak met hen in aanraking. Ook stelt hij de verkopers Buitendienst op de hoogte van relevante klant- en marktinformatie. De vooruitgangen rapporteert hij aan de Sales Manager of de Marketing Manager van het bedrijf. Bovendien onderhoudt het Hoofd Binnendienst contact met de leveranciers en de klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd Binnendienst, Medewerkers Hoofd Binnendienst.

Is het beroep hoofd Binnendienst iets voor jou?

Zou je graag hoofd Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd Binnendienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd Binnendienst, beroepskeuzetest Hoofd Binnendienst, beroep Hoofd Binnendienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd Binnendienst

Een Hoofd Binnendienst kan redelijk goed aan een baan komen. Elk bedrijf dat iets verkoopt, heeft over het algemeen een Hoofd Binnendienst nodig.

Een Hoofd Binnendienst heeft al een behoorlijk hoge functie, maar kan doorgroeien naar de functie van Sales Manager/Marketing Manager, Regiomanager of Commercieel Directeur

Arbeidsmarktperspectief score hoofd Binnendienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd Binnendienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd Binnendienst, Promotie mogelijkheden Hoofd Binnendienst, Carriere Hoofd Binnendienst.

Solliciteren op de functie hoofd Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd Binnendienst, CV Hoofd Binnendienst, sollicitatie Hoofd Binnendienst.

Interviews met hoofd Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd Binnendienst

Vacatures hoofd binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Hoofd Binnendienst geeft leiding aan de verkopers in de binnendienst binnen de verkoopafdeling van een bedrijf. Binnen de verkoopafdeling is er een onderscheid tussen verkopers in de binnendienst en verkopers in de buitendienst. De verkopers in de binnendienst richten zich op het voorbereidende werk voor de verkoper in de buitendienst.

Beoordeling Hoofd Binnendienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd Binnendienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd Binnendienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep