U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd Verkoop Binnendienst

Hoofd Verkoop Binnendienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd Verkoop Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Hoofd Verkoop Binnendienst is verantwoordelijk voor het behalen van door het management bepaalde verkoopresultaten. Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft zelf verkooptargets, maar ziet vooral toe op de uitvoering van de werkzaamheden op zijn afdeling, en het functioneren van zijn medewerkers. Om zijn team goede verkoopresultaten te laten behalen moet het Hoofd Verkoop Binnendienst een goede werkomgeving creëren, waarin werknemers optimaal worden gestimuleerd om hun targets te halen.

Hij coördineert en rapporteert de werkzaamheden en waarborgt strategie, beleid en procedures van de afdeling. Hij is op inhoudelijk vlak aanspreekpunt voor zijn medewerkers. Ook is hij verantwoordelijk voor de (verdere) opleiding en training van zijn personeel. Daarnaast heeft hij administratieve ondersteunende taken. Verder wordt van hem verwacht dat hij een omvangrijk netwerk van professionals onderhoudt.

Naast de organisatie van de binnendienst, kan het zijn dat het Hoofd Verkoop Binnendienst taken op zich neemt in begeleiding en ondersteuning van de buitendienst.

De precieze functie-inhoud van een Hoofd Verkoop Binnendienst verschilt per organisatie.

Mensen vonden ons op: Job Hoofd Verkoop Binnendienst, Baan Hoofd Verkoop Binnendienst, Hoofd Verkoop Binnendienst Worden, Functie-eisen Hoofd Verkoop Binnendienst, Verantwoordelijkheden Hoofd Verkoop Binnendienst, Functieprofiel Hoofd Verkoop Binnendienst, Wat doet een Hoofd Verkoop Binnendienst, Werken als Hoofd Verkoop Binnendienst.

Hoofd Verkoop Binnendienst worden: Opleiding tot hoofd Verkoop Binnendienst

Om Hoofd Verkoop Binnendienst te worden is het raadzaam een HBO opleiding te volgen. Deze opleiding kan in de richting van Bedrijfseconomie, Administratie, Sales of Financiën zijn. Een specifieke opleiding wordt niet altijd gevraagd. Werkervaring wel.

Eventueel is een MBO diploma, gecombineerd met veel werkervaring voldoende. Het is waarschijnlijk dat iemand lager instapt en zich dan binnen een bedrijf opwerkt naar hogere functies.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Verkoop Binnendienst, Hoofd Verkoop Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd Verkoop Binnendienst, Scholing Hoofd Verkoop Binnendienst, Studie Hoofd Verkoop Binnendienst, Bijscholing Hoofd Verkoop Binnendienst, Omscholing Hoofd Verkoop Binnendienst.

Organisaties waar een hoofd Verkoop Binnendienst doorgaans werkzaam is

Een Hoofd Verkoop Binnendienst bevindt  zich in het midden van de commerciële sector, op de Verkoopafdeling van een bedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Verkoop Binnendienst, Hoofd Verkoop Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd Verkoop Binnendienst, Scholing Hoofd Verkoop Binnendienst, Studie Hoofd Verkoop Binnendienst, Bijscholing Hoofd Verkoop Binnendienst, Omscholing Hoofd Verkoop Binnendienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd Verkoop Binnendienst

Een Hoofd Verkoop Binnendienst verdient tussen de €3300 en €6400 per maand. Hierbij komen doorgaans ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden kijken, zoals opleidingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd Verkoop Binnendienst, Loon Hoofd Verkoop Binnendienst, Wat verdien je als Hoofd Verkoop Binnendienst, Salarisschaal Hoofd Verkoop Binnendienst, Salarisindicatie Hoofd Verkoop Binnendienst, Bonus Hoofd Verkoop Binnendienst, CAO Hoofd Verkoop Binnendienst, Brutoloon Hoofd Verkoop Binnendienst, Nettoloon Hoofd Verkoop Binnendienst, Vakantiedagen Hoofd Verkoop Binnendienst, Pensioen Hoofd Verkoop Binnendienst.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd verkoop binnendienst

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Zelfsturing
 • Leiderschap
 • Commercieel inzicht
 • Communicatief vaardig
 • Plannen en organiseren
 • Motiveren
 • Ambitie
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd Verkoop Binnendienst, Vaardigheden Hoofd Verkoop Binnendienst, Attitude Hoofd Verkoop Binnendienst, Kwalificaties Hoofd Verkoop Binnendienst, Competentieprofiel Hoofd Verkoop Binnendienst.

Boeken voor het beroep hoofd verkoop binnendienst

Wil je meer weten over het beroep hoofd verkoop binnendienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd verkoop binnendienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd verkoop binnendienst te komen.

Verkopen Met... ...Je Hart, Je Hoofd En Twee Benen Op De Grond | Bart Veltenaar

... je hart, je hoofd en twee benen op de grond - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014069425 | 240 pagina's

Dit is een boek voor verkopers, geschreven door een verkoperVoor v erkopers die hun vak beleven, erover nadenken, het creatief en persoonlijk invullen. gaat over beleidszaken die spelen bij een business to business verkooporganisatie, maar altijd gerelate...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd Verkoop Binnendienst, Hoofd Verkoop Binnendienst ebooks, boek Hoofd Verkoop Binnendienst.

Persoonstypen hoofd Verkoop Binnendienst

Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft leidinggevende verantwoordelijkheden, waarbij hij een sterke en zelfverzekerde houding aanneemt om werknemers te kunnen motiveren hun werk goed te doen  (Baas). Naast het aansturen van anderen gaat het er vooral om dat de gewenste verkoopcijfers gehaald worden, en dat men zo veel mogelijk producten weet te verkopen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd Verkoop Binnendienst, Karakter Hoofd Verkoop Binnendienst.

Netwerk hoofd Verkoop Binnendienst

Het Hoofd Verkoop Binnendienst legt verantwoording af aan de commercieel manager en heeft zelf de leiding over de medewerkers van zijn afdeling. Naast het aansturen van de interne verkopers, heeft het Hoofd Verkoop Binnendienst ook contact met medewerkers die bij de buitendienst werken, zoals plaatselijke dealers. Klantencontact is ook een deel van zijn functie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd Verkoop Binnendienst, Medewerkers Hoofd Verkoop Binnendienst.

Is het beroep hoofd Verkoop Binnendienst iets voor jou?

Zou je graag hoofd Verkoop Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd Verkoop Binnendienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd Verkoop Binnendienst, beroepskeuzetest Hoofd Verkoop Binnendienst, beroep Hoofd Verkoop Binnendienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd Verkoop Binnendienst

Iemand heeft goede kans om een functie als Hoofd Verkoop Binnendienst te krijgen, zolang hij maar voldoende ervaring en de juiste kwalificaties heeft. Verder is het goed mogelijk om door te groeien naar een managementfunctie.

Arbeidsmarktperspectief score hoofd Verkoop Binnendienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd Verkoop Binnendienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd Verkoop Binnendienst, Promotie mogelijkheden Hoofd Verkoop Binnendienst, Carriere Hoofd Verkoop Binnendienst.

Solliciteren op de functie hoofd Verkoop Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd Verkoop Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd Verkoop Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd Verkoop Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd Verkoop Binnendienst, CV Hoofd Verkoop Binnendienst, sollicitatie Hoofd Verkoop Binnendienst.

Interviews met hoofd Verkoop Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd Verkoop Binnendienst

 • Medewerker Commerciële Binnendienst

Vacatures hoofd verkoop binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Verkoop Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Verkoop Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Hoofd Verkoop Binnendienst is verantwoordelijk voor het behalen van door het management bepaalde verkoopresultaten. Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft zelf verkooptargets, maar ziet vooral toe op de uitvoering van de werkzaamheden op zijn afdeling, en het functioneren van zijn medewerkers. Om zijn team goede verkoopresultaten te laten behalen moet het Hoofd Verkoop Binnendienst een goede werkomgeving creëren, waarin werknemers optimaal worden gestimuleerd om hun targets te halen.

Beoordeling Hoofd Verkoop Binnendienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Net als bij de omschrijving van commercieel medewerker binnendienst denk ik dat ook hier men erg enthousiast is met de salarisindicatie..3000-4500 lijkt mij meer op z'n plaats..verder wel goede omschrijvingen.

Door: willem

Reageer op dit beroep