U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd interne accountantsdienst

Hoofd interne accountantsdienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd interne accountantsdienst? Lees de functieomschrijving.

Als hoofd interne accountantsdienst ben je verantwoordlijk voor het beperken of wegnemen van risico's binnen een organisatie. Ook het verhogen van de efficiency en de effectiviteit van het bedrijf is voor een hoofd interne accountantsdienst van belang. Als hoofd interne accountantsdienst geef je leiding aan een afdeling binnen de organisatie. Andere werkzaamheden van de hoofd interne accountantsdienst zijn onder andere het maken van een risicoanalyse, het maken van een onderzoeksplanning, het leiding geven aan en zelf uitvoeren van onderzoeken en het initiëren en leiden van procesverbeteringen betreffende de afdeling waarvan je het hoofd bent. Dit is vaak de afdeling Interne Acccountants Dienst. Verder onderhoud je vaak contacten met de DNB en de AFM.

Mensen vonden ons op: Job Hoofd interne accountantsdienst, Baan Hoofd interne accountantsdienst, Hoofd interne accountantsdienst Worden, Functie-eisen Hoofd interne accountantsdienst, Verantwoordelijkheden Hoofd interne accountantsdienst, Functieprofiel Hoofd interne accountantsdienst, Wat doet een Hoofd interne accountantsdienst, Werken als Hoofd interne accountantsdienst.

Hoofd interne accountantsdienst worden: Opleiding tot hoofd interne accountantsdienst

Als hoofd interne accountantsdienst is een Master in Accounting erg wenselijk. Voordat je hoofd interne accountantsdienst wordt, heb je vaak al verschillende functies bekleedt op het gebied van accounting. Ook een goede beheersing van Excel en boekhoudkundige programma's is wenselijk.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd interne accountantsdienst, Hoofd interne accountantsdienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd interne accountantsdienst, Scholing Hoofd interne accountantsdienst, Studie Hoofd interne accountantsdienst, Bijscholing Hoofd interne accountantsdienst, Omscholing Hoofd interne accountantsdienst.

Organisaties waar een hoofd interne accountantsdienst doorgaans werkzaam is

Als hoofd interne accountantsdienst kan je zowel bij commerciële bedrijven als bij overheidsbedrijven werken.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd interne accountantsdienst, Hoofd interne accountantsdienst Worden, Opleidingsniveau Hoofd interne accountantsdienst, Scholing Hoofd interne accountantsdienst, Studie Hoofd interne accountantsdienst, Bijscholing Hoofd interne accountantsdienst, Omscholing Hoofd interne accountantsdienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd interne accountantsdienst

Het salaris van een hoofd interne accountsdienst is afhankelijk van het bedrijf waarin het hoofd interne accountantsdienst werkzaam is. Ook werkervaring is bepalend voor de hoogte van het salaris van het hoofd interne accountsdienst. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een lease-auto zijn afhankelijk van de organisatie waar je als hoofd interne accountsdienst komt te werken.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd interne accountantsdienst, Loon Hoofd interne accountantsdienst, Wat verdien je als Hoofd interne accountantsdienst, Salarisschaal Hoofd interne accountantsdienst, Salarisindicatie Hoofd interne accountantsdienst, Bonus Hoofd interne accountantsdienst, CAO Hoofd interne accountantsdienst, Brutoloon Hoofd interne accountantsdienst, Nettoloon Hoofd interne accountantsdienst, Vakantiedagen Hoofd interne accountantsdienst, Pensioen Hoofd interne accountantsdienst.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd interne accountantsdienst

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd interne accountantsdienst, Vaardigheden Hoofd interne accountantsdienst, Attitude Hoofd interne accountantsdienst, Kwalificaties Hoofd interne accountantsdienst, Competentieprofiel Hoofd interne accountantsdienst.

Boeken voor het beroep hoofd interne accountantsdienst

Wil je meer weten over het beroep hoofd interne accountantsdienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd interne accountantsdienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd interne accountantsdienst te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd interne accountantsdienst, Hoofd interne accountantsdienst ebooks, boek Hoofd interne accountantsdienst.

Persoonstypen hoofd interne accountantsdienst

Als hoofd interne accountantsdienst ben je de leider van de afdeling interne accountantsdienst en moet je over gezaghebbende kwaliteiten beschikken. Het persoonlijkeheidstype van de 'Baas' is op de hoofd interne accountantsdienst dus van toepasssing. Belangrijk hierbij is dat je je collega's weet te motiveren en belangrijke keuzes neemt wanneer nodig.

Verder is het als hoofd interne accountantsdienst belangrijk dat je je ontplooit als een waarnemer. Je moet analytisch sterk zijn en je kritisch naar de organisatie kijken. Als hoofd interne accountantsdienst moet je proberen een rechtvaardig oordeel te vormen zonder dat je partijdig wordt.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd interne accountantsdienst, Karakter Hoofd interne accountantsdienst.

Netwerk hoofd interne accountantsdienst

Als hoofd interne accountantsdienst heb je veel contact met je collega's van de afdeling interne accountantsdienst. Verder heb je vaak contact in de vorm van vergaderingen en bijeenkomsten met de andere hoofden van de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Je legt verantwoordelijkheid af aan de directie van de betreffende organisatie.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd interne accountantsdienst, Medewerkers Hoofd interne accountantsdienst.

Is het beroep hoofd interne accountantsdienst iets voor jou?

Zou je graag hoofd interne accountantsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd interne accountantsdienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd interne accountantsdienst, beroepskeuzetest Hoofd interne accountantsdienst, beroep Hoofd interne accountantsdienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd interne accountantsdienst

Het arbeidsmarktperspectief voor een hoofd interne accountantsdienst is relatief goed. Dit omdat er relatief weinig concurrentie is met andere functiegroepen. Niet iedereen kan zomaar hoofd interne accountantsdienst worden, dit aangezien de functie veel ervaring vereist.

Doorgroeimogelijkheden zijn voor het hoofd interne accountsdienst beperkt aangezien je als hoofd interne accountsdienst al een hoge functie binnen de organisatie bekleed. Wel zou kan je als hoofd interne accountantsdienst doorgroeien naar grotere organisaties of kan je een functie in de directie van een organisatie vervullen.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoofd interne accountantsdienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd interne accountantsdienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd interne accountantsdienst, Promotie mogelijkheden Hoofd interne accountantsdienst, Carriere Hoofd interne accountantsdienst.

Solliciteren op de functie hoofd interne accountantsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd interne accountantsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd interne accountantsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd interne accountantsdienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd interne accountantsdienst, CV Hoofd interne accountantsdienst, sollicitatie Hoofd interne accountantsdienst.

Interviews met hoofd interne accountantsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd interne accountantsdienst

Vacatures hoofd interne accountantsdienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd interne accountantsdienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd interne accountantsdienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoofd interne accountantsdienst ben je verantwoordlijk voor het beperken of wegnemen van risico's binnen een organisatie. Ook het verhogen van de efficiency en de effectiviteit van het bedrijf is voor een hoofd interne accountantsdienst van belang. Als hoofd interne accountantsdienst geef je leiding aan een afdeling binnen de organisatie.

Beoordeling Hoofd interne accountantsdienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd interne accountantsdienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd interne accountantsdienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep