U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofdredacteur » Opleidingen

Opleidingen tot Hoofdredacteur

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoofdredacteur willen worden? Of ben je al Hoofdredacteur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoofdredacteur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De opleidingsachtergrond van een Hoofdredacteur is afhankelijk van het medium waarbij hij werkzaam is. Vaak heeft een Hoofdredacteur een journalistieke opleiding gedaan.Er zijn diverse HBO opleidingen die opleiden tot redacteur. Om uiteindelijk als Hoofdredacteur aan de slag te gaan is werkervaring op een redactie belangrijk. Om deze functie te bereieken zijn ook leidinggevende capaciteiten van belang.

De volgende HBO opleidingen leiden op tot Redacteur:

- Journalistiek: binnen deze opleiding kan gekozen worden voor een specifiek medium. Zo kan men zich bijvoorbeeld specialiseren in Tijdschrift of Televisie.

- Communicatie

- Media, Informatie en Communicatie

Ook de Universitaire studies Nederlandse Taal & Cultuur, Communicatiewetenschap of Media en Cultuur kunnen uiteindelijk leiden tot een baan als Hoofdredacteur.