U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofduitvoerder

Hoofduitvoerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofduitvoerder? Lees de functieomschrijving.

De Hoofduitvoerder is de operationeel projectleider bij een bouwproject. Dit houdt in dat hij de leiding heeft over alle uitvoerders van een project, die allemaal zo efficiënt mogelijk ingezet moeten worden om binnen een gestelde termijn hoge kwaliteit te leveren.

De Hoofduitvoerder weet zelf veel van het bouwproces en heeft de benodigde technische kennis opgedaan als uitvoerder. Hij is dan ook goed in staat om om precies in te schatten hoeveel mensen en materialen er bij elke klus nodig zijn. Hij is een goede organisator met een praktische instelling. Hij is eigenlijk de baas, opzichter en planner van de dagelijkse gang van zaken op een bouwterrein.

Naast de planmatige aspecten van het werk bewaakt de Hoofduitvoerder ook de kwaliteit van de bouwprojecten. Hiervoor zal hij regelmatig de vorderingen controleren. Zo brengt hij veel tijd door met het rondlopen op de bouwplaats en het aansturen en coachen van  van zijn mensen. Door zo direct toezicht te houden kan hij direct inspelen op ontwikkelingen en plannen aanpassen.

Mensen vonden ons op: Job Hoofduitvoerder, Baan Hoofduitvoerder, Hoofduitvoerder Worden, Functie-eisen Hoofduitvoerder, Verantwoordelijkheden Hoofduitvoerder, Functieprofiel Hoofduitvoerder, Wat doet een Hoofduitvoerder, Werken als Hoofduitvoerder.

Hoofduitvoerder worden: Opleiding tot hoofduitvoerder

Een Hoofduitvoerder heeft minstens een HBO diploma nodig, waarbij de richting afhankelijk is van de functie die hij ambieert.

Voor de bouw heeft men een opleiding in de Civiele Techniek nodig (HBO/WO) en voor werk in infrastructuur is een technische HBO opleiding voldoende. Daarnaast moet een Hoofduitvoerder enkele jaren werkervaring hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofduitvoerder, Hoofduitvoerder Worden, Opleidingsniveau Hoofduitvoerder, Scholing Hoofduitvoerder, Studie Hoofduitvoerder, Bijscholing Hoofduitvoerder, Omscholing Hoofduitvoerder.

Organisaties waar een hoofduitvoerder doorgaans werkzaam is

Een Hoofduitvoerder werkt in de bouwwereld en zal dan ook de meeste tijd doorbrengen in de buitenlucht op bouwplaatsen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofduitvoerder, Hoofduitvoerder Worden, Opleidingsniveau Hoofduitvoerder, Scholing Hoofduitvoerder, Studie Hoofduitvoerder, Bijscholing Hoofduitvoerder, Omscholing Hoofduitvoerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofduitvoerder

Een Hoofduitvoerder zal gemiddeld kunnen rekenen op een salaris van tussen de €3300 en €4500 per maand. Hierbij zullen over het algemeen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofduitvoerder, Loon Hoofduitvoerder, Wat verdien je als Hoofduitvoerder, Salarisschaal Hoofduitvoerder, Salarisindicatie Hoofduitvoerder, Bonus Hoofduitvoerder, CAO Hoofduitvoerder, Brutoloon Hoofduitvoerder, Nettoloon Hoofduitvoerder, Vakantiedagen Hoofduitvoerder, Pensioen Hoofduitvoerder.

Competenties, skills & vaardigheden hoofduitvoerder

 • Analytisch
 • Discipline
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Verantwoordelijk
 • Resultaatgerichtheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofduitvoerder, Vaardigheden Hoofduitvoerder, Attitude Hoofduitvoerder, Kwalificaties Hoofduitvoerder, Competentieprofiel Hoofduitvoerder.

Boeken voor het beroep hoofduitvoerder

Wil je meer weten over het beroep hoofduitvoerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofduitvoerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofduitvoerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofduitvoerder, Hoofduitvoerder ebooks, boek Hoofduitvoerder.

Persoonstypen hoofduitvoerder

De Hoofduitvoerder is een leidinggevende en moet zich dus ook zo opstellen. Hij heeft een natuurlijk overwicht en een onafhankelijke houding. Zijn sterke persoonlijkheid helpt hem zijn doelen te bereiken (Baas). Verder heeft de Hoofduitvoerder veel verschillende taken en moet het overzicht bewaren. Het realiseren van een constructie is een complex project waarbij de Hoofduitvoerder op alles tegelijk moet letten. Hij is gedreven om het project tot een goed einde te brengen en zijn hoge eisen te realiseren (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofduitvoerder, Karakter Hoofduitvoerder.

Netwerk hoofduitvoerder

De Hoofduitvoerder werkt onder leiding van aannemers en/of projectleiders, degenen die het algemene verloop van de bouw overzien. Hier zal veel mee vergaderd worden, alsmede met andere uitvoerders die bij het werk betrokken zijn en mogelijk met ingenieurs of architecten. Op het terrein zelf zal de Hoofduitvoerder vooral met uitvoerende krachten te maken hebben en zich bezig houden met het aansturen van alle medewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofduitvoerder, Medewerkers Hoofduitvoerder.

Is het beroep hoofduitvoerder iets voor jou?

Zou je graag hoofduitvoerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofduitvoerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofduitvoerder, beroepskeuzetest Hoofduitvoerder, beroep Hoofduitvoerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofduitvoerder

De arbeidsmarkt is voor een Hoofduitvoerder over het algemeen gunstig, met voldoende banen om uit te kiezen, mits men de juiste vaardigheden bezit. Dan is het ook goed mogelijk om door te groeien tot een positie als projectleider of een soortgelijke leidinggevende positie, naarmate je meer werkervaring opbouwt.

Arbeidsmarktperspectief score hoofduitvoerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofduitvoerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofduitvoerder, Promotie mogelijkheden Hoofduitvoerder, Carriere Hoofduitvoerder.

Solliciteren op de functie hoofduitvoerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofduitvoerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofduitvoerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofduitvoerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofduitvoerder, CV Hoofduitvoerder, sollicitatie Hoofduitvoerder.

Interviews met hoofduitvoerder

Ben Versluis (56) is werkzaam als Hoofduitvoerder. 
 
Hoe bent u aan deze baan gekomen?
“Ik ben binnen het bedrijf doorgegroeid van monteur naar hoofduitvoerder. Ik was op m’n 20e al voorman en ben daarna doorgegroeid.”
 
Welke opleiding heeft u gevolgd om Hoofduitvoerder te worden?
“MAVO 4 + technische cursussen tot MTS niveau. M’n toenmalige bedrijfsleider had tegen me gezegd: ‘Als je je eigen werk kan uitrekenen, uitvoeren en er geld aan over kan houden ben je geschikt om als hoofduitvoerder aan het werk te zijn.’ Daarna heb ik een reeks van managementopleidingen gevolgd.”
 
Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Ik begin ’s morgens om 6:00 m...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen hoofduitvoerder

Vacatures hoofduitvoerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofduitvoerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofduitvoerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Hoofduitvoerder is de operationeel projectleider bij een bouwproject. Dit houdt in dat hij de leiding heeft over alle uitvoerders van een project, die allemaal zo efficiënt mogelijk ingezet moeten worden om binnen een gestelde termijn hoge kwaliteit te leveren. De Hoofduitvoerder weet zelf veel van het bouwproces en heeft de benodigde technische kennis opgedaan als uitvoerder.

Beoordeling Hoofduitvoerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofduitvoerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofduitvoerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep