U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Biologie

Hoogleraar Biologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Biologie? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Biologie doceer je een vak binnen de studie Biologie.  Vaak geeft de hoogleraar Biologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Biologie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Biologie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Biologie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Biologie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Biologie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Biologie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Biologie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Biologie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Biologie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Biologie, Baan Hoogleraar Biologie, Hoogleraar Biologie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Biologie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Biologie, Functieprofiel Hoogleraar Biologie, Wat doet een Hoogleraar Biologie, Werken als Hoogleraar Biologie.

Hoogleraar Biologie worden: Opleiding tot hoogleraar Biologie

 

Om hoogleraar Biologie moet je in eerste instantie de opleiding Biologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Biologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Biologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Biologie gaat promoveren. De hoogleraar Biologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Biologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Biologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Biologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Biologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Biologie, Hoogleraar Biologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Biologie, Scholing Hoogleraar Biologie, Studie Hoogleraar Biologie, Bijscholing Hoogleraar Biologie, Omscholing Hoogleraar Biologie.

Organisaties waar een hoogleraar Biologie doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Biologie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Biologie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Biologie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Biologie, Hoogleraar Biologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Biologie, Scholing Hoogleraar Biologie, Studie Hoogleraar Biologie, Bijscholing Hoogleraar Biologie, Omscholing Hoogleraar Biologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Biologie

 

Het salaris van de hoogleraar Biologie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Biologie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Biologie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Biologie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Biologie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Biologie is gepromoveerd.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Biologie, Loon Hoogleraar Biologie, Wat verdien je als Hoogleraar Biologie, Salarisschaal Hoogleraar Biologie, Salarisindicatie Hoogleraar Biologie, Bonus Hoogleraar Biologie, CAO Hoogleraar Biologie, Brutoloon Hoogleraar Biologie, Nettoloon Hoogleraar Biologie, Vakantiedagen Hoogleraar Biologie, Pensioen Hoogleraar Biologie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar biologie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Biologie, Vaardigheden Hoogleraar Biologie, Attitude Hoogleraar Biologie, Kwalificaties Hoogleraar Biologie, Competentieprofiel Hoogleraar Biologie.

Boeken voor het beroep hoogleraar biologie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar biologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar biologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar biologie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Biologie, Hoogleraar Biologie ebooks, boek Hoogleraar Biologie.

Persoonstypen hoogleraar Biologie

 

De hoogleraar Biologie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Biologie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Biologie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Biologie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Biologie, Karakter Hoogleraar Biologie.

Netwerk hoogleraar Biologie

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Biologie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Biologie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Biologie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Biologie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Biologie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Biologie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Biologie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Biologie.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Biologie, Medewerkers Hoogleraar Biologie.

Is het beroep hoogleraar Biologie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Biologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Biologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Biologie, beroepskeuzetest Hoogleraar Biologie, beroep Hoogleraar Biologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Biologie

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Biologie. De hoogleraar Biologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Biologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Biologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Biologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Biologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Biologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Biologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Biologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Biologie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Biologie, Carriere Hoogleraar Biologie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Biologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Biologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Biologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Biologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Biologie, CV Hoogleraar Biologie, sollicitatie Hoogleraar Biologie.

Interviews met hoogleraar Biologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Biologie

Vacatures hoogleraar biologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Biologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Biologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Biologie doceer je een vak binnen de studie Biologie.  Vaak geeft de hoogleraar Biologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Biologie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Biologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Biologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Biologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep