U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Cultuurwetenschappen

Hoogleraar Cultuurwetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Cultuurwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar cultuurwetenschappen doceer je een vak binnen de studie cultuurwetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar cultuurwetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar cultuurwetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar cultuurwetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar cultuurwetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar cultuurwetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar cultuurwetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar cultuurwetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar cultuurwetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van cultuurwetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar cultuurwetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Baan Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Hoogleraar Cultuurwetenschappen Worden, Functie-eisen Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Functieprofiel Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Wat doet een Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Werken als Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Hoogleraar Cultuurwetenschappen worden: Opleiding tot hoogleraar Cultuurwetenschappen

 

Om hoogleraar cultuurwetenschappen moet je in eerste instantie de opleiding cultuurwetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van cultuurwetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar cultuurwetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar cultuurwetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar cultuurwetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen cultuurwetenschappen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak cultuurwetenschappen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar cultuurwetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar cultuurwetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Hoogleraar Cultuurwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Scholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Studie Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Omscholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Organisaties waar een hoogleraar Cultuurwetenschappen doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar cultuurwetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar cultuurwetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar cultuurwetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Hoogleraar Cultuurwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Scholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Studie Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Omscholing Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Cultuurwetenschappen

 

Het salaris van de hoogleraar cultuurwetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar cultuurwetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar cultuurwetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar cultuurwetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar cultuurwetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar cultuurwetenschappen is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Loon Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Wat verdien je als Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Salarisschaal Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Salarisindicatie Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Bonus Hoogleraar Cultuurwetenschappen, CAO Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Brutoloon Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Nettoloon Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Vakantiedagen Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Pensioen Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar cultuurwetenschappen

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Vaardigheden Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Attitude Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Kwalificaties Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Competentieprofiel Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Boeken voor het beroep hoogleraar cultuurwetenschappen

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar cultuurwetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar cultuurwetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar cultuurwetenschappen te komen.

This is Going to Hurt | Kay, Adam

Secret Diaries of a Junior Doctor - Engels | Druk: Main Market Ed. | Paperback | 9781509858637 | 256 pagina's

Welcome to 97-hour weeks. Welcome to life and death decisions. Welcome to a constant tsunami of bodily fluids. Welcome to earning less than the hospital parking meter. Wave goodbye to your friends and relationships . . . Welcome to the life of a junior do...

Avondland en identiteit | Sid Lukkassen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461536709 | 348 pagina's

Terwijl de wereldpolitiek afkoerst op diepe conflicten (militair: Europa versus Rusland, economisch: het Westen versus China, religieus: Occident versus Islam) worden we nog steeds geregeerd door polderpolitici die uitblinken in pappen en nathouden. Tegel...

Over eten en koken | Harold McGee

wetenschap en cultuur in de keuken - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789046813935 | 876 pagina's

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlij...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Hoogleraar Cultuurwetenschappen ebooks, boek Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Persoonstypen hoogleraar Cultuurwetenschappen

 

De hoogleraar cultuurwetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar cultuurwetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar cultuurwetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar cultuurwetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Karakter Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Netwerk hoogleraar Cultuurwetenschappen

 

Ten eerste heeft de hoogleraar cultuurwetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar cultuurwetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar cultuurwetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar cultuurwetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie cultuurwetenschappen. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar cultuurwetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar cultuurwetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied cultuurwetenschappen.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Medewerkers Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Is het beroep hoogleraar Cultuurwetenschappen iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Cultuurwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Cultuurwetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Cultuurwetenschappen, beroepskeuzetest Hoogleraar Cultuurwetenschappen, beroep Hoogleraar Cultuurwetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Cultuurwetenschappen

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar cultuurwetenschappen. De hoogleraar cultuurwetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar cultuurwetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar cultuurwetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar cultuurwetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar cultuurwetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar cultuurwetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Cultuurwetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Cultuurwetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Cultuurwetenschappen, Carriere Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Solliciteren op de functie hoogleraar Cultuurwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Cultuurwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Cultuurwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Cultuurwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Cultuurwetenschappen, CV Hoogleraar Cultuurwetenschappen, sollicitatie Hoogleraar Cultuurwetenschappen.

Interviews met hoogleraar Cultuurwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Cultuurwetenschappen

Vacatures hoogleraar cultuurwetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Cultuurwetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Cultuurwetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar cultuurwetenschappen doceer je een vak binnen de studie cultuurwetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar cultuurwetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar cultuurwetenschappen werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Cultuurwetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Cultuurwetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Cultuurwetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep