Opleidingen tot Hoogleraar Cultuurwetenschappen

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoogleraar Cultuurwetenschappen willen worden? Of ben je al Hoogleraar Cultuurwetenschappen en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Cultuurwetenschappen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar cultuurwetenschappen moet je in eerste instantie de opleiding cultuurwetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van cultuurwetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar cultuurwetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar cultuurwetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar cultuurwetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen cultuurwetenschappen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak cultuurwetenschappen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar cultuurwetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar cultuurwetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.