U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Economie

Hoogleraar Economie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Economie? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Economie doceer je een vak binnen de studie Economie.  Vaak geeft de hoogleraar Economie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Economie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Economie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Economie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Economie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Economie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Economie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Economie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Economie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Economie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Economie, Baan Hoogleraar Economie, Hoogleraar Economie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Economie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Economie, Functieprofiel Hoogleraar Economie, Wat doet een Hoogleraar Economie, Werken als Hoogleraar Economie.

Hoogleraar Economie worden: Opleiding tot hoogleraar Economie

 

Om hoogleraar Economie moet je in eerste instantie de opleiding Economie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Economie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Economie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Economie gaat promoveren. De hoogleraar Economie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Economie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Economie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Economie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Economie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Economie, Hoogleraar Economie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Economie, Scholing Hoogleraar Economie, Studie Hoogleraar Economie, Bijscholing Hoogleraar Economie, Omscholing Hoogleraar Economie.

Organisaties waar een hoogleraar Economie doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Economie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Economie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Economie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Economie, Hoogleraar Economie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Economie, Scholing Hoogleraar Economie, Studie Hoogleraar Economie, Bijscholing Hoogleraar Economie, Omscholing Hoogleraar Economie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Economie

 

Het salaris van de hoogleraar Economie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Economie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Economie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Economie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Economie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Economie is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Economie, Loon Hoogleraar Economie, Wat verdien je als Hoogleraar Economie, Salarisschaal Hoogleraar Economie, Salarisindicatie Hoogleraar Economie, Bonus Hoogleraar Economie, CAO Hoogleraar Economie, Brutoloon Hoogleraar Economie, Nettoloon Hoogleraar Economie, Vakantiedagen Hoogleraar Economie, Pensioen Hoogleraar Economie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar economie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Economie, Vaardigheden Hoogleraar Economie, Attitude Hoogleraar Economie, Kwalificaties Hoogleraar Economie, Competentieprofiel Hoogleraar Economie.

Boeken voor het beroep hoogleraar economie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar economie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar economie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar economie te komen.

Organisatie-adviseurs veranderen | L.I.A. de Caluwe

rede in verkorte vorm uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar in de advieskunde aan de faculteit der economische wetenschappen en bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam op 18 januari 2001 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014076232 | 50 pagina's

"""Stel u voor dat u scheidsrechter, aanvoerder, speler of toeschouwer bent van een ongebruikelijke voetbalwedstrijd. Het veld waarop de wedstrijd wordt gespeeld is rond. Er zijn diverse doelen die willekeurig verspreid liggen rondom het ronde veld. Mense...

Bewogen realisme (bundel Bob Goudzwaard) | Vbk Media

economie, cultuur, oecumene : bij het afscheid van Bob Goudzwaard als hoogleraar aan de Vrije Universiteit - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043500128 | 248 pagina's

Prof. dr. Bob Goudzwaard is een in Vloedrijk vertegenwoordiger van het christelijk-sociaal denken. Hij pleit al jarenlang voor het omzetten van wissels in de economie. Als één van de: eersten stelde hij dat het eenzijdig groeigeloof samenleving klem zet. ...

Drammen over bomen, dromen over bos | J.C. Siebrand

rede ter gelegenheid van het afscheid als hoogleraar macro-economische politiek aan de Fac. der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam op 7 december 2000 - Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789051669626 | 32 pagina's

Rede ter gelegenheid van het afscheid als hoogleraar macro-economische politiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam op 7 december 2000 in verkorte vorm uitgesproken door prof.dr. J.C. Siebrand....

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Economie, Hoogleraar Economie ebooks, boek Hoogleraar Economie.

Persoonstypen hoogleraar Economie

 

De hoogleraar Economie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Economie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Economie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Economie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Economie, Karakter Hoogleraar Economie.

Netwerk hoogleraar Economie

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Economie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Economie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Economie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Economie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Economie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Economie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Economie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Economie.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Economie, Medewerkers Hoogleraar Economie.

Is het beroep hoogleraar Economie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Economie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Economie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Economie, beroepskeuzetest Hoogleraar Economie, beroep Hoogleraar Economie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Economie

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Economie. De hoogleraar Economie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Economie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Economie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Economie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Economie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Economie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Economie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Economie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Economie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Economie, Carriere Hoogleraar Economie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Economie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Economie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Economie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Economie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Economie, CV Hoogleraar Economie, sollicitatie Hoogleraar Economie.

Interviews met hoogleraar Economie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Economie

Vacatures hoogleraar economie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Economie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Economie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Economie doceer je een vak binnen de studie Economie.  Vaak geeft de hoogleraar Economie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Economie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Economie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Economie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Economie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep