U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Europese studies

Hoogleraar Europese studies worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Europese studies? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Europese studies doceer je een vak binnen de studie Europese studies.  Vaak geeft de hoogleraar Europese studies colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Europese studies werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Europese studies deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Europese studies bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Europese studies eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Europese studies neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Europese studies voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Europese studies verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Europese studies, Baan Hoogleraar Europese studies, Hoogleraar Europese studies Worden, Functie-eisen Hoogleraar Europese studies, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Europese studies, Functieprofiel Hoogleraar Europese studies, Wat doet een Hoogleraar Europese studies, Werken als Hoogleraar Europese studies.

Hoogleraar Europese studies worden: Opleiding tot hoogleraar Europese studies

 

Om hoogleraar Europese studies te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Europese studies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Europese studies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Europese studies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Europese studies gaat promoveren. De hoogleraar Europese studies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Europese studies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Europese studies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Europese studies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Europese studies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Europese studies, Hoogleraar Europese studies Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Europese studies, Scholing Hoogleraar Europese studies, Studie Hoogleraar Europese studies, Bijscholing Hoogleraar Europese studies, Omscholing Hoogleraar Europese studies.

Organisaties waar een hoogleraar Europese studies doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Europese studies zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Europese studies met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Europese studies werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Europese studies, Hoogleraar Europese studies Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Europese studies, Scholing Hoogleraar Europese studies, Studie Hoogleraar Europese studies, Bijscholing Hoogleraar Europese studies, Omscholing Hoogleraar Europese studies.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Europese studies

 

Het salaris van de hoogleraar Europese studies kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Europese studies les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Europese studies doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Europese studies heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Europese studies al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Europese studies is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Europese studies, Loon Hoogleraar Europese studies, Wat verdien je als Hoogleraar Europese studies, Salarisschaal Hoogleraar Europese studies, Salarisindicatie Hoogleraar Europese studies, Bonus Hoogleraar Europese studies, CAO Hoogleraar Europese studies, Brutoloon Hoogleraar Europese studies, Nettoloon Hoogleraar Europese studies, Vakantiedagen Hoogleraar Europese studies, Pensioen Hoogleraar Europese studies.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar europese studies

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Europese studies, Vaardigheden Hoogleraar Europese studies, Attitude Hoogleraar Europese studies, Kwalificaties Hoogleraar Europese studies, Competentieprofiel Hoogleraar Europese studies.

Boeken voor het beroep hoogleraar europese studies

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar europese studies? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar europese studies bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar europese studies te komen.

Eenheid en coherentie van rechtsbescherming in de veellagige Europese rechtsorde | T. Barkhuysen

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar op het gebied van het staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden op 9 december 2005 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013035681 | 45 pagina's

In deze rechtsorde interfereren nationaal recht, EG-recht en het EVRM in toenemende mate en stelt het Europese recht bijzondere eisen aan de rechtsbescherming ten aanzien van bepaalde claims. Daar komt nog bij dat er naast nationale procedures ook Europes...

Aard en opzet van het nieuwe vermogensrecht / A1 | Arthur Hartkamp

hoogleraar Europess privaatrecht Radboud Universiteit Nijmegen - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789013062168 | 91 pagina's

Aard en opzet van het nieuwe vermogensrecht / A1...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Europese studies, Hoogleraar Europese studies ebooks, boek Hoogleraar Europese studies.

Persoonstypen hoogleraar Europese studies

 

De hoogleraar Europese studies moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Europese studies vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Europese studies aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Europese studies, Karakter Hoogleraar Europese studies.

Netwerk hoogleraar Europese studies

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Europese studies veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Europese studies en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Europese studies te komen. Tevens heeft de hoogleraar Europese studies veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Europese studies. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Europese studies dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Europese studies niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Europese studies.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Europese studies, Medewerkers Hoogleraar Europese studies.

Is het beroep hoogleraar Europese studies iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Europese studies willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Europese studies bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Europese studies, beroepskeuzetest Hoogleraar Europese studies, beroep Hoogleraar Europese studies kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Europese studies

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Europese studies. De hoogleraar Europese studies begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Europese studies na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Europese studies in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Europese studies om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Europese studies schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Europese studies heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Europese studies

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Europese studies. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Europese studies, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Europese studies, Carriere Hoogleraar Europese studies.

Solliciteren op de functie hoogleraar Europese studies

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Europese studies dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Europese studies belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Europese studies. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Europese studies, CV Hoogleraar Europese studies, sollicitatie Hoogleraar Europese studies.

Interviews met hoogleraar Europese studies

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Europese studies

Vacatures hoogleraar europese studies

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Europese studies? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Europese studies. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Europese studies doceer je een vak binnen de studie Europese studies.  Vaak geeft de hoogleraar Europese studies colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Europese studies werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Europese studies

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Europese studies' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Europese studies

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep