U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Fiscaal Recht

Hoogleraar Fiscaal Recht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Fiscaal Recht? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Fiscaal recht doceer je een vak binnen de studie Fiscaal recht .  Vaak geeft de hoogleraar Fiscaal recht colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Fiscaal recht werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Fiscaal recht deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Fiscaal recht bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscaal recht de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Fiscaal recht eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Fiscaal recht neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscaal recht op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Fiscaal recht voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Fiscaal recht verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Fiscaal Recht, Baan Hoogleraar Fiscaal Recht, Hoogleraar Fiscaal Recht Worden, Functie-eisen Hoogleraar Fiscaal Recht, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Fiscaal Recht, Functieprofiel Hoogleraar Fiscaal Recht, Wat doet een Hoogleraar Fiscaal Recht, Werken als Hoogleraar Fiscaal Recht.

Hoogleraar Fiscaal Recht worden: Opleiding tot hoogleraar Fiscaal Recht

Om hoogleraar Fiscaal recht moet je in eerste instantie de opleiding Fiscaal recht volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Fiscaal recht te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Fiscaal recht zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Fiscaal recht gaat promoveren. De hoogleraar Fiscaal recht moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Fiscaal recht . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Fiscaal recht , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Fiscaal recht nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Fiscaal recht promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Fiscaal Recht, Hoogleraar Fiscaal Recht Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Fiscaal Recht, Scholing Hoogleraar Fiscaal Recht, Studie Hoogleraar Fiscaal Recht, Bijscholing Hoogleraar Fiscaal Recht, Omscholing Hoogleraar Fiscaal Recht.

Organisaties waar een hoogleraar Fiscaal Recht doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Fiscaal recht zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Fiscaal recht met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Fiscaal recht werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Fiscaal Recht, Hoogleraar Fiscaal Recht Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Fiscaal Recht, Scholing Hoogleraar Fiscaal Recht, Studie Hoogleraar Fiscaal Recht, Bijscholing Hoogleraar Fiscaal Recht, Omscholing Hoogleraar Fiscaal Recht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Fiscaal Recht

Het salaris van de hoogleraar Fiscaal recht kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Fiscaal recht les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Fiscaal recht doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Fiscaal recht heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Fiscaal recht al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Fiscaal recht is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Fiscaal Recht, Loon Hoogleraar Fiscaal Recht, Wat verdien je als Hoogleraar Fiscaal Recht, Salarisschaal Hoogleraar Fiscaal Recht, Salarisindicatie Hoogleraar Fiscaal Recht, Bonus Hoogleraar Fiscaal Recht, CAO Hoogleraar Fiscaal Recht, Brutoloon Hoogleraar Fiscaal Recht, Nettoloon Hoogleraar Fiscaal Recht, Vakantiedagen Hoogleraar Fiscaal Recht, Pensioen Hoogleraar Fiscaal Recht.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar fiscaal recht

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Fiscaal Recht, Vaardigheden Hoogleraar Fiscaal Recht, Attitude Hoogleraar Fiscaal Recht, Kwalificaties Hoogleraar Fiscaal Recht, Competentieprofiel Hoogleraar Fiscaal Recht.

Boeken voor het beroep hoogleraar fiscaal recht

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar fiscaal recht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar fiscaal recht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar fiscaal recht te komen.

Principieel belastingrecht | R.H. Happe

opstellen aangeboden aan prof. mr. R.H. Happe ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058506542 | 247 pagina's

Principieel belastingrecht 1e druk is een boek van R.H. Happe uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058506542 Dit Liber Amicorum werd in mei 2011 aangeboden aan Richard Happ , ter gelegenheid van zijn afscheid als Hoogleraard aan de Universiteit van T...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Fiscaal Recht, Hoogleraar Fiscaal Recht ebooks, boek Hoogleraar Fiscaal Recht.

Persoonstypen hoogleraar Fiscaal Recht

De hoogleraar Fiscaal recht moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscaal recht leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Fiscaal recht vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Fiscaal recht aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Fiscaal Recht, Karakter Hoogleraar Fiscaal Recht.

Netwerk hoogleraar Fiscaal Recht

Ten eerste heeft de hoogleraar Fiscaal recht veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Fiscaal recht en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Fiscaal recht te komen. Tevens heeft de hoogleraar Fiscaal recht veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Fiscaal recht . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Fiscaal recht dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Fiscaal recht niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Fiscaal recht . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Fiscaal Recht, Medewerkers Hoogleraar Fiscaal Recht.

Is het beroep hoogleraar Fiscaal Recht iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Fiscaal Recht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Fiscaal Recht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Fiscaal Recht, beroepskeuzetest Hoogleraar Fiscaal Recht, beroep Hoogleraar Fiscaal Recht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Fiscaal Recht

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Fiscaal recht . De hoogleraar Fiscaal recht begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Fiscaal recht na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Fiscaal recht in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Fiscaal recht om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Fiscaal recht schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Fiscaal recht heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Fiscaal Recht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Fiscaal Recht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Fiscaal Recht, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Fiscaal Recht, Carriere Hoogleraar Fiscaal Recht.

Solliciteren op de functie hoogleraar Fiscaal Recht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Fiscaal Recht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Fiscaal Recht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Fiscaal Recht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Fiscaal Recht, CV Hoogleraar Fiscaal Recht, sollicitatie Hoogleraar Fiscaal Recht.

Interviews met hoogleraar Fiscaal Recht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Fiscaal Recht

Vacatures hoogleraar fiscaal recht

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Fiscaal Recht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Fiscaal Recht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Fiscaal recht doceer je een vak binnen de studie Fiscaal recht .  Vaak geeft de hoogleraar Fiscaal recht colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Fiscaal recht werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Fiscaal Recht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Fiscaal Recht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Fiscaal Recht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep