U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Geneeskunde

Hoogleraar Geneeskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Geneeskunde? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Geneeskunde doceer je een vak binnen de studie Geneeskunde.  Vaak geeft de hoogleraar Geneeskunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Geneeskunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Geneeskunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Geneeskunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Geneeskunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Geneeskunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Geneeskunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Geneeskunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Geneeskunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Geneeskunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Geneeskunde, Baan Hoogleraar Geneeskunde, Hoogleraar Geneeskunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Geneeskunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Geneeskunde, Functieprofiel Hoogleraar Geneeskunde, Wat doet een Hoogleraar Geneeskunde, Werken als Hoogleraar Geneeskunde.

Hoogleraar Geneeskunde worden: Opleiding tot hoogleraar Geneeskunde

 

Om hoogleraar Geneeskunde te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Geneeskunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Geneeskunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Geneeskunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Geneeskunde gaat promoveren. De hoogleraar Geneeskunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Geneeskunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Geneeskunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Geneeskunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Geneeskunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Geneeskunde, Hoogleraar Geneeskunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Geneeskunde, Scholing Hoogleraar Geneeskunde, Studie Hoogleraar Geneeskunde, Bijscholing Hoogleraar Geneeskunde, Omscholing Hoogleraar Geneeskunde.

Organisaties waar een hoogleraar Geneeskunde doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Geneeskunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Geneeskunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Geneeskunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Geneeskunde, Hoogleraar Geneeskunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Geneeskunde, Scholing Hoogleraar Geneeskunde, Studie Hoogleraar Geneeskunde, Bijscholing Hoogleraar Geneeskunde, Omscholing Hoogleraar Geneeskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Geneeskunde

 

Het salaris van de hoogleraar Geneeskunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Geneeskunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Geneeskunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Geneeskunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Geneeskunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Geneeskunde is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Geneeskunde, Loon Hoogleraar Geneeskunde, Wat verdien je als Hoogleraar Geneeskunde, Salarisschaal Hoogleraar Geneeskunde, Salarisindicatie Hoogleraar Geneeskunde, Bonus Hoogleraar Geneeskunde, CAO Hoogleraar Geneeskunde, Brutoloon Hoogleraar Geneeskunde, Nettoloon Hoogleraar Geneeskunde, Vakantiedagen Hoogleraar Geneeskunde, Pensioen Hoogleraar Geneeskunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar geneeskunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Geneeskunde, Vaardigheden Hoogleraar Geneeskunde, Attitude Hoogleraar Geneeskunde, Kwalificaties Hoogleraar Geneeskunde, Competentieprofiel Hoogleraar Geneeskunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar geneeskunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar geneeskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar geneeskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar geneeskunde te komen.

De thymus, een orgaan voor fijnproevers | H. Spits

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit van Amsterdam op donderdag 27 maart 2003 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056292898 | 22 pagina's

Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit van Amsterdam op donderdag 27 maart 2003...

Maag-Darm-Leverziekten in/en beweging | J.F.W.M. Bartelsman

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Maag-Darm-Leverziekten aan de Universiteit van Amsterdam op vrijdag 9 juni 2006 door Joep Bartelsman - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056294397 | 26 pagina's

ORATIEREEKS Het bewegingsapparaat en het niaagdarmkanaal lijken op het eerste gezicht geen goede partners. Tijdens duursport neemt de doorbloeding van maag en darmen in belangrijke mate af, waardoor gastrointestinale klachten en complicaties kunnen optred...

Gender, gelijkheid en geneeskunde | Toine Lagro-Janssen

rede gehouden bij gelegenheid van haar afscheid als hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan UMC St Radboud/Radboud Universiteit Nijmegen op 5 juli 2013 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789074241281 | 48 pagina's

Gender, gelijkheid en geneeskunde 1e druk is een boek van Toine Lagro-Janssen uitgegeven bij Carolien Roelants. ISBN 9789074241281 Toine Lagro-Janssen (1948) studeerde geneeskunde in Nijmegen en werkte van 1977 tot medio 2013 als huisarts in een academisc...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Geneeskunde, Hoogleraar Geneeskunde ebooks, boek Hoogleraar Geneeskunde.

Persoonstypen hoogleraar Geneeskunde

 

De hoogleraar Geneeskunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Geneeskunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Geneeskunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Geneeskunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Geneeskunde, Karakter Hoogleraar Geneeskunde.

Netwerk hoogleraar Geneeskunde

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Geneeskunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Geneeskunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Geneeskunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Geneeskunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Geneeskunde. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Geneeskunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Geneeskunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Geneeskunde.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Geneeskunde, Medewerkers Hoogleraar Geneeskunde.

Is het beroep hoogleraar Geneeskunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Geneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Geneeskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Geneeskunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Geneeskunde, beroep Hoogleraar Geneeskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Geneeskunde

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Geneeskunde. De hoogleraar Geneeskunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Geneeskunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Geneeskunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Geneeskunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Geneeskunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Geneeskunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Geneeskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Geneeskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Geneeskunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Geneeskunde, Carriere Hoogleraar Geneeskunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Geneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Geneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Geneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Geneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Geneeskunde, CV Hoogleraar Geneeskunde, sollicitatie Hoogleraar Geneeskunde.

Interviews met hoogleraar Geneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Geneeskunde

Vacatures hoogleraar geneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Geneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Geneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Geneeskunde doceer je een vak binnen de studie Geneeskunde.  Vaak geeft de hoogleraar Geneeskunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Geneeskunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Geneeskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Geneeskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Geneeskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

L.S. De weergegeven informatie omtrent dit beroep, klopt niet veel van en is op punten feitelijk klinklare onzin.

Allereerst: een hoogleraar geneeskunde bestaat helemaal niet. Het gaat vrijwel altijd om vakhooglereraren dus b.v. hoogleraar Interne geneeskunde, gynaecologie, urologie of chirurgie etc.. Daaraan worden totaal verschillende eisen gesteld dus het zijn onderling sterk verschillende functies. Wat er gesteld wordt over promoveren, en de rol daarvan bij het hoogleraarschap klopt ook niet. Iedereen met een doctoraaldiploma kan promoveren en dat staat helemaal los van een hoogleraarschap. Een proefschrift wordt ook nooit in een wetenschappelijk tijdschrift geplaatst en heeft geen enkel effect op het verwerven van een leerstoel. Wel is iemand die een leerstoel krijgt meestal gepromoveerd maar dat hoeft niet. (dan ben je dus prof. drs. ....) Een proefschrift is een boek op zichzelf.  De meeste wetenschappers promoveren maar 1 maal in hun leven. (Ph.D). Artikelen en publicaties van een wetenschapper worden wel in tijdschriften geplaatst en kunnen wetenschappelijke kwaliteiten van en individu positief beinvloeden. Ik heb het idee dat de schrijver van dit profiel de klok heeft horen luiden maar niet weet...... Ik hoop van harte dat het met de profielen van ander beroepen op deze site beter gesteld is.  Wat hier heeft neiamdn iets aan

Door: R Vermeer

Reageer op dit beroep