Opleidingen tot Hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur willen worden? Of ben je al Hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Griekse en Latijnse taal en cultuur te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur gaat promoveren. De hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Griekse en Latijnse taal en cultuur. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Griekse en Latijnse taal en cultuur, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.