U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Informatica

Hoogleraar Informatica worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Informatica? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Informatica doceer je een vak binnen de studie Informatica.  Vaak geeft de hoogleraar Informatica colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Informatica werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Informatica deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Informatica bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Informatica eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Informatica neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Informatica voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Informatica verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Informatica, Baan Hoogleraar Informatica, Hoogleraar Informatica Worden, Functie-eisen Hoogleraar Informatica, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Informatica, Functieprofiel Hoogleraar Informatica, Wat doet een Hoogleraar Informatica, Werken als Hoogleraar Informatica.

Hoogleraar Informatica worden: Opleiding tot hoogleraar Informatica

 

Om hoogleraar Informatica te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Informatica volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Informatica te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Informatica zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Informatica gaat promoveren. De hoogleraar Informatica moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Informatica. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Informatica, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Informatica nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Informatica promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Informatica, Hoogleraar Informatica Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Informatica, Scholing Hoogleraar Informatica, Studie Hoogleraar Informatica, Bijscholing Hoogleraar Informatica, Omscholing Hoogleraar Informatica.

Organisaties waar een hoogleraar Informatica doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Informatica zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Informatica met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Informatica werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Informatica, Hoogleraar Informatica Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Informatica, Scholing Hoogleraar Informatica, Studie Hoogleraar Informatica, Bijscholing Hoogleraar Informatica, Omscholing Hoogleraar Informatica.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Informatica

 

Het salaris van de hoogleraar Informatica kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Informatica les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Informatica doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Informatica heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Informatica al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Informatica is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Informatica, Loon Hoogleraar Informatica, Wat verdien je als Hoogleraar Informatica, Salarisschaal Hoogleraar Informatica, Salarisindicatie Hoogleraar Informatica, Bonus Hoogleraar Informatica, CAO Hoogleraar Informatica, Brutoloon Hoogleraar Informatica, Nettoloon Hoogleraar Informatica, Vakantiedagen Hoogleraar Informatica, Pensioen Hoogleraar Informatica.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar informatica

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Informatica, Vaardigheden Hoogleraar Informatica, Attitude Hoogleraar Informatica, Kwalificaties Hoogleraar Informatica, Competentieprofiel Hoogleraar Informatica.

Boeken voor het beroep hoogleraar informatica

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar informatica? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar informatica bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar informatica te komen.

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B | Rob Lagendijk

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491699962

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B 1e druk is een boek van Jelte Folkertsma uitgegeven bij Deviant, Uitgeverij. ISBN 9789491699962 Startrekenen 3F is ontwikkeld voor leerlingen van mbo niveau 4, havo en vwo. Het bevat alle domeinen en heeft als ein...

Startrekenen 2F mbo - Leerwerkboek deel A + B | Jelte Folkertsma

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491699931

Startrekenen 2F mbo - Leerwerkboek deel A + B 1e druk is een boek van Jelte Folkertsma uitgegeven bij Deviant, Uitgeverij. ISBN 9789491699931 Startrekenen 2F behandelt de domeinen Getallen, Verhoudingen, Meten & meetkunde en Verbanden op het referentieniv...

Memorias del IX Congreso Internacional en Innovacion Tecnologica Informática: IX CIITI: La interaccion hombre máquina | Congreso Internacional En Innovacion Tecnologica Informática, Ciiti, 9., 2011

Spaanstalig | E-book | 9789871550395

La Facultad de Tecnología Informática y su Centro de Altos Estudios, CAETI, asumen a través de la organizacion del Congreso Internacional de Innovacion Tecnologica Informática, CIITI, la responsabilidad de poner los conocimientos al servicio de la búsqued...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Informatica, Hoogleraar Informatica ebooks, boek Hoogleraar Informatica.

Persoonstypen hoogleraar Informatica

 

De hoogleraar Informatica moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Informatica vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Informatica aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Informatica, Karakter Hoogleraar Informatica.

Netwerk hoogleraar Informatica

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Informatica veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Informatica en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Informatica te komen. Tevens heeft de hoogleraar Informatica veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Informatica. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Informatica dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Informatica niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Informatica.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Informatica, Medewerkers Hoogleraar Informatica.

Is het beroep hoogleraar Informatica iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Informatica willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Informatica bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Informatica, beroepskeuzetest Hoogleraar Informatica, beroep Hoogleraar Informatica kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Informatica

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Informatica. De hoogleraar Informatica begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Informatica na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Informatica in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Informatica om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Informatica schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Informatica heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Informatica

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Informatica. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Informatica, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Informatica, Carriere Hoogleraar Informatica.

Solliciteren op de functie hoogleraar Informatica

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Informatica dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Informatica belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Informatica. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Informatica, CV Hoogleraar Informatica, sollicitatie Hoogleraar Informatica.

Interviews met hoogleraar Informatica

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Informatica

Vacatures hoogleraar informatica

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Informatica? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Informatica. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Informatica doceer je een vak binnen de studie Informatica.  Vaak geeft de hoogleraar Informatica colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Informatica werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Informatica

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Informatica' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Informatica

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik hoop maar dat mensen hun beroepskeuze niet op basis van deze beroepsbeschrijving zullen maken. Jullie informatie is incorrect en weinig informatief

Door: Stef Joosten

Reageer op dit beroep