U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Informatiekunde

Hoogleraar Informatiekunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Informatiekunde? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Informatiekunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Informatiekunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Informatiekunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Informatiekunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Informatiekunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Informatiekunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Informatiekunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Informatiekunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Informatiekunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Informatiekunde, Baan Hoogleraar Informatiekunde, Hoogleraar Informatiekunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Informatiekunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Informatiekunde, Functieprofiel Hoogleraar Informatiekunde, Wat doet een Hoogleraar Informatiekunde, Werken als Hoogleraar Informatiekunde.

Hoogleraar Informatiekunde worden: Opleiding tot hoogleraar Informatiekunde

Om hoogleraar Informatiekunde moet je in eerste instantie de opleiding Informatiekunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Informatiekunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Informatiekunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Informatiekunde gaat promoveren. De hoogleraar Informatiekunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Informatiekunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Informatiekunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Informatiekunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Informatiekunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Informatiekunde, Hoogleraar Informatiekunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Informatiekunde, Scholing Hoogleraar Informatiekunde, Studie Hoogleraar Informatiekunde, Bijscholing Hoogleraar Informatiekunde, Omscholing Hoogleraar Informatiekunde.

Organisaties waar een hoogleraar Informatiekunde doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Informatiekunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Informatiekunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Informatiekunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Informatiekunde, Hoogleraar Informatiekunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Informatiekunde, Scholing Hoogleraar Informatiekunde, Studie Hoogleraar Informatiekunde, Bijscholing Hoogleraar Informatiekunde, Omscholing Hoogleraar Informatiekunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Informatiekunde

Het salaris van de hoogleraar Informatiekunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Informatiekunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Informatiekunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Informatiekunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Informatiekunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Informatiekunde is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Informatiekunde, Loon Hoogleraar Informatiekunde, Wat verdien je als Hoogleraar Informatiekunde, Salarisschaal Hoogleraar Informatiekunde, Salarisindicatie Hoogleraar Informatiekunde, Bonus Hoogleraar Informatiekunde, CAO Hoogleraar Informatiekunde, Brutoloon Hoogleraar Informatiekunde, Nettoloon Hoogleraar Informatiekunde, Vakantiedagen Hoogleraar Informatiekunde, Pensioen Hoogleraar Informatiekunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar informatiekunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Informatiekunde, Vaardigheden Hoogleraar Informatiekunde, Attitude Hoogleraar Informatiekunde, Kwalificaties Hoogleraar Informatiekunde, Competentieprofiel Hoogleraar Informatiekunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar informatiekunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar informatiekunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar informatiekunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar informatiekunde te komen.

Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging | E.H.J. Vaassen

7e druk - Nederlands | Druk: 7 | Hardcover | 9789001823948

Bestuurlijke informatieverzorging heeft de afgelopen jaren steeds meer aan belangstelling gewonnen. Waar bestuurlijke informatieverzorging vroeger vooral een taak voor accountants was, wordt het in toenemende mate ook een verantwoordelijkheid van controll...

The Black Swan | Nassim Nicholas Taleb

The Impact of the Highly Improbable - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780141034591 | 480 pagina's

The Black Swan is about the power of rare events--big shocks that are never anticipated--and become explainable ONLY AFTER THE FACT. For the brilliant probability theorist and rogue philosopher Nassim Taleb, Black Swans explain just about everything signi...

Ondernemen met informatie | Jan Snijders

Informatiekunde - Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789001876777 | 360 pagina's

- Biedt praktijkvoorbeelden, nieuwsitems en focusartikelen gericht op de student; - is afgestemd op beroepscompetenties; - internet en e-business komen in het hele boek aan bod. Veel afgestudeerde hbo'ers krijgen in hun werkpraktijk te maken met kennisint...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Informatiekunde, Hoogleraar Informatiekunde ebooks, boek Hoogleraar Informatiekunde.

Persoonstypen hoogleraar Informatiekunde

De hoogleraar Informatiekunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Informatiekunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Informatiekunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Informatiekunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Informatiekunde, Karakter Hoogleraar Informatiekunde.

Netwerk hoogleraar Informatiekunde

Ten eerste heeft de hoogleraar Informatiekunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Informatiekunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Informatiekunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Informatiekunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Informatiekunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Informatiekunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Informatiekunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Informatiekunde . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Informatiekunde, Medewerkers Hoogleraar Informatiekunde.

Is het beroep hoogleraar Informatiekunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Informatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Informatiekunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Informatiekunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Informatiekunde, beroep Hoogleraar Informatiekunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Informatiekunde

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Informatiekunde . De hoogleraar Informatiekunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Informatiekunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Informatiekunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Informatiekunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Informatiekunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Informatiekunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Informatiekunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Informatiekunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Informatiekunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Informatiekunde, Carriere Hoogleraar Informatiekunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Informatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Informatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Informatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Informatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Informatiekunde, CV Hoogleraar Informatiekunde, sollicitatie Hoogleraar Informatiekunde.

Interviews met hoogleraar Informatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures hoogleraar informatiekunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Informatiekunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Informatiekunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Informatiekunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Informatiekunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Informatiekunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Informatiekunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep