U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Informatiekunde » Opleidingen

Opleidingen tot Hoogleraar Informatiekunde

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoogleraar Informatiekunde willen worden? Of ben je al Hoogleraar Informatiekunde en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Informatiekunde, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om hoogleraar Informatiekunde moet je in eerste instantie de opleiding Informatiekunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Informatiekunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Informatiekunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Informatiekunde gaat promoveren. De hoogleraar Informatiekunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Informatiekunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Informatiekunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Informatiekunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Informatiekunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.