U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Kunstgeschiedenis

Hoogleraar Kunstgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Kunstgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar kunstgeschiedenis doceer je een vak binnen de studie kunstgeschiedenis.  Vaak geeft de hoogleraar kunstgeschiedenis colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar kunstgeschiedenis werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar kunstgeschiedenis deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar kunstgeschiedenis bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar kunstgeschiedenis de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar kunstgeschiedenis eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar kunstgeschiedenis neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar kunstgeschiedenis op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van kunstgeschiedenis voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar kunstgeschiedenis verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Baan Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Hoogleraar Kunstgeschiedenis Worden, Functie-eisen Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Functieprofiel Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Wat doet een Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Werken als Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Hoogleraar Kunstgeschiedenis worden: Opleiding tot hoogleraar Kunstgeschiedenis

 

Om hoogleraar kunstgeschiedenis moet je in eerste instantie de opleiding kunstgeschiedenis volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van kunstgeschiedenis te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar kunstgeschiedenis zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar kunstgeschiedenis gaat promoveren. De hoogleraar kunstgeschiedenis moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen kunstgeschiedenis. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak kunstgeschiedenis, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar kunstgeschiedenis nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar kunstgeschiedenis promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Hoogleraar Kunstgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Scholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Studie Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Bijscholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Omscholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Organisaties waar een hoogleraar Kunstgeschiedenis doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar kunstgeschiedenis zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar kunstgeschiedenis met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar kunstgeschiedenis werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Hoogleraar Kunstgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Scholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Studie Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Bijscholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Omscholing Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Kunstgeschiedenis

 

Het salaris van de hoogleraar kunstgeschiedenis kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar kunstgeschiedenis les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar kunstgeschiedenis doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar kunstgeschiedenis heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar kunstgeschiedenis al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar kunstgeschiedenis is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Loon Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Wat verdien je als Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Salarisschaal Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Salarisindicatie Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Bonus Hoogleraar Kunstgeschiedenis, CAO Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Brutoloon Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Nettoloon Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Vakantiedagen Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Pensioen Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar kunstgeschiedenis

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Vaardigheden Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Attitude Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Kwalificaties Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Competentieprofiel Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Boeken voor het beroep hoogleraar kunstgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar kunstgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar kunstgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar kunstgeschiedenis te komen.

Studies over de Geschiedenis van de Groningse Universiteit 2 - Gerson in Groningen | Edward Grasman

een portret van Horst Gerson, kunstkenner en hoogleraar kunstgeschiedenis (1907-1978) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789065509987 | 136 pagina's

Horst Gerson (1907-1978) bracht bij zijn aantreden in 1965 als hoogleraar kunst- en cultuurgeschiedenis in Groningen in tenminste twee opzichten een ommekeer teweeg. Door zijn komst verschoof de belangstelling van cultuurgeschiedenis naar de bijzondere vo...

Liber promotorum voor D.W.F. Verkade | Boom Uitgevers Den Haag

ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar in het informatierecht en het recht van de intellectuele eigendom, in het bijzonder het auteursrecht, aan de Universiteit Leiden op 28 mei 2002 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789054542032 | 62 pagina's

Liber promotorum voor D.W.F. Verkade is een boek van Boom Uitgevers Den Haag...

Nieuwe Romeinsen | E.A. Hemelrijk

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam op donderdag 29 mei 2008 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056295288 | 27 pagina's

Oratie UvA Geschiedenis van 29 mei 2008 Ons beeld van Romeinse vrouwen is sterk bepaald door de literaire bronnen - waaronder de geschiedschrijving - die zich vooral richten op vrouwen in Rome, stelt Emily Hemelrijk in haar oratie. Keizerinnen en vrouwen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Hoogleraar Kunstgeschiedenis ebooks, boek Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Persoonstypen hoogleraar Kunstgeschiedenis

 

De hoogleraar kunstgeschiedenis moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar kunstgeschiedenis leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar kunstgeschiedenis vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar kunstgeschiedenis aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Karakter Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Netwerk hoogleraar Kunstgeschiedenis

 

Ten eerste heeft de hoogleraar kunstgeschiedenis veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar kunstgeschiedenis en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar kunstgeschiedenis te komen. Tevens heeft de hoogleraar kunstgeschiedenis veel contact met andere hoogleraren binnen de studie kunstgeschiedenis. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar kunstgeschiedenis dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar kunstgeschiedenis niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied kunstgeschiedenis. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Medewerkers Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Is het beroep hoogleraar Kunstgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Kunstgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Kunstgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Kunstgeschiedenis, beroepskeuzetest Hoogleraar Kunstgeschiedenis, beroep Hoogleraar Kunstgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Kunstgeschiedenis

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar kunstgeschiedenis. De hoogleraar kunstgeschiedenis begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar kunstgeschiedenis na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar kunstgeschiedenis in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar kunstgeschiedenis om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar kunstgeschiedenis schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar kunstgeschiedenis heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Kunstgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Kunstgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Kunstgeschiedenis, Carriere Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Solliciteren op de functie hoogleraar Kunstgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Kunstgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Kunstgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Kunstgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Kunstgeschiedenis, CV Hoogleraar Kunstgeschiedenis, sollicitatie Hoogleraar Kunstgeschiedenis.

Interviews met hoogleraar Kunstgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Kunstgeschiedenis

Vacatures hoogleraar kunstgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Kunstgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Kunstgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar kunstgeschiedenis doceer je een vak binnen de studie kunstgeschiedenis.  Vaak geeft de hoogleraar kunstgeschiedenis colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar kunstgeschiedenis werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Kunstgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Kunstgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Kunstgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep