Hoogleraar Kunstmatige intelligentie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Kunstmatige intelligentie? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Kunstmatige intelligentie doceer je een vak binnen de studie Kunstmatige intelligentie .  Vaak geeft de hoogleraar Kunstmatige intelligentie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Kunstmatige intelligentie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Kunstmatige intelligentie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Kunstmatige intelligentie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Kunstmatige intelligentie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Kunstmatige intelligentie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Kunstmatige intelligentie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Kunstmatige intelligentie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Kunstmatige intelligentie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Baan Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Hoogleraar Kunstmatige intelligentie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Functieprofiel Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Wat doet een Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Werken als Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Hoogleraar Kunstmatige intelligentie worden: Opleiding tot hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Om hoogleraar Kunstmatige intelligentie moet je in eerste instantie de opleiding Kunstmatige intelligentie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Kunstmatige intelligentie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Kunstmatige intelligentie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Kunstmatige intelligentie gaat promoveren. De hoogleraar Kunstmatige intelligentie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Kunstmatige intelligentie . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Kunstmatige intelligentie , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Kunstmatige intelligentie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Kunstmatige intelligentie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Hoogleraar Kunstmatige intelligentie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Scholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Studie Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Bijscholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Omscholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Organisaties waar een hoogleraar Kunstmatige intelligentie doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Kunstmatige intelligentie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Kunstmatige intelligentie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Kunstmatige intelligentie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Hoogleraar Kunstmatige intelligentie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Scholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Studie Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Bijscholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Omscholing Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Het salaris van de hoogleraar Kunstmatige intelligentie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Kunstmatige intelligentie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Kunstmatige intelligentie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Kunstmatige intelligentie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Kunstmatige intelligentie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Kunstmatige intelligentie is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Loon Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Wat verdien je als Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Salarisschaal Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Salarisindicatie Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Bonus Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, CAO Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Brutoloon Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Nettoloon Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Vakantiedagen Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Pensioen Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar kunstmatige intelligentie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Vaardigheden Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Attitude Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Kwalificaties Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Competentieprofiel Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Boeken voor het beroep hoogleraar kunstmatige intelligentie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar kunstmatige intelligentie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar kunstmatige intelligentie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar kunstmatige intelligentie te komen.

Algoritmisering, wen er maar aan! | Jim Stolze

leven, werken en geld verdienen met kunstmatige intelligentie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024403028 | 192 pagina's

Organisaties hebben jarenlang veel tijd en geld geïnvesteerd in de digitalisering van processen, wat ze vooral veel data opleverde. Maar toegevoegde waarde voor een klant, of een verschuiving binnen een businessmodel ontstaat pas als deze data op vernieuw...

Life 3.0 | Max Tegmark

mens zijn in het tijdperk van kunstmatige intelligentie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492493279 | 392 pagina's

Max Tegmark, MIT-wetenschapper en oprichter van het Future of Life Institute, geeft in Life 3.0 een toegankelijke, nuchtere en praktische beschrijving van de gevolgen van Kunstmatige Intelligentie (KI). Hij laat zien hoe onze banen, scholen, gezondheid, r...

Kunstmatige intelligentie voor Dummies | John Paul Mueller

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045355788 | 336 pagina's

Stap de toekomst in met kunstmatige intelligentie! Machines, software en apparaten lossen hiermee zelfstandig problemen op, waarbij zij het denkvermogen van een mens imiteren. In Kunstmatige intelligentie voor Dummies krijg je een duidelijk overzicht van ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Hoogleraar Kunstmatige intelligentie ebooks, boek Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Persoonstypen hoogleraar Kunstmatige intelligentie

De hoogleraar Kunstmatige intelligentie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Kunstmatige intelligentie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Kunstmatige intelligentie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Kunstmatige intelligentie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Karakter Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Netwerk hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Ten eerste heeft de hoogleraar Kunstmatige intelligentie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Kunstmatige intelligentie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Kunstmatige intelligentie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Kunstmatige intelligentie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Kunstmatige intelligentie . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Kunstmatige intelligentie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Kunstmatige intelligentie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Kunstmatige intelligentie . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Medewerkers Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Is het beroep hoogleraar Kunstmatige intelligentie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Kunstmatige intelligentie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Kunstmatige intelligentie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, beroepskeuzetest Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, beroep Hoogleraar Kunstmatige intelligentie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Kunstmatige intelligentie . De hoogleraar Kunstmatige intelligentie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Kunstmatige intelligentie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Kunstmatige intelligentie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Kunstmatige intelligentie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Kunstmatige intelligentie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Kunstmatige intelligentie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Kunstmatige intelligentie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Carriere Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Kunstmatige intelligentie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Kunstmatige intelligentie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Kunstmatige intelligentie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, CV Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, sollicitatie Hoogleraar Kunstmatige intelligentie.

Interviews met hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Vacatures hoogleraar kunstmatige intelligentie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Kunstmatige intelligentie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Kunstmatige intelligentie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Kunstmatige intelligentie doceer je een vak binnen de studie Kunstmatige intelligentie .  Vaak geeft de hoogleraar Kunstmatige intelligentie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Kunstmatige intelligentie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Kunstmatige intelligentie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Kunstmatige intelligentie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep