U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Literatuurwetenschap

Hoogleraar Literatuurwetenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Literatuurwetenschap? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Literatuurwetenschap doceer je een vak binnen de studie Literatuurwetenschap .  Vaak geeft de hoogleraar Literatuurwetenschap colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Literatuurwetenschap werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Literatuurwetenschap deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Literatuurwetenschap bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Literatuurwetenschap de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Literatuurwetenschap eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Literatuurwetenschap neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Literatuurwetenschap op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Literatuurwetenschap voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Literatuurwetenschap verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Literatuurwetenschap, Baan Hoogleraar Literatuurwetenschap, Hoogleraar Literatuurwetenschap Worden, Functie-eisen Hoogleraar Literatuurwetenschap, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Literatuurwetenschap, Functieprofiel Hoogleraar Literatuurwetenschap, Wat doet een Hoogleraar Literatuurwetenschap, Werken als Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Hoogleraar Literatuurwetenschap worden: Opleiding tot hoogleraar Literatuurwetenschap

Om hoogleraar Literatuurwetenschap moet je in eerste instantie de opleiding Literatuurwetenschap volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Literatuurwetenschap te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Literatuurwetenschap zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Literatuurwetenschap gaat promoveren. De hoogleraar Literatuurwetenschap moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Literatuurwetenschap . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Literatuurwetenschap , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Literatuurwetenschap nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Literatuurwetenschap promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Literatuurwetenschap, Hoogleraar Literatuurwetenschap Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Literatuurwetenschap, Scholing Hoogleraar Literatuurwetenschap, Studie Hoogleraar Literatuurwetenschap, Bijscholing Hoogleraar Literatuurwetenschap, Omscholing Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Organisaties waar een hoogleraar Literatuurwetenschap doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Literatuurwetenschap zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Literatuurwetenschap met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Literatuurwetenschap werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Literatuurwetenschap, Hoogleraar Literatuurwetenschap Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Literatuurwetenschap, Scholing Hoogleraar Literatuurwetenschap, Studie Hoogleraar Literatuurwetenschap, Bijscholing Hoogleraar Literatuurwetenschap, Omscholing Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Literatuurwetenschap

 Het salaris van de hoogleraar Literatuurwetenschap kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Literatuurwetenschap les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Literatuurwetenschap doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Literatuurwetenschap heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Literatuurwetenschap al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Literatuurwetenschap is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Literatuurwetenschap, Loon Hoogleraar Literatuurwetenschap, Wat verdien je als Hoogleraar Literatuurwetenschap, Salarisschaal Hoogleraar Literatuurwetenschap, Salarisindicatie Hoogleraar Literatuurwetenschap, Bonus Hoogleraar Literatuurwetenschap, CAO Hoogleraar Literatuurwetenschap, Brutoloon Hoogleraar Literatuurwetenschap, Nettoloon Hoogleraar Literatuurwetenschap, Vakantiedagen Hoogleraar Literatuurwetenschap, Pensioen Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar literatuurwetenschap

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Literatuurwetenschap, Vaardigheden Hoogleraar Literatuurwetenschap, Attitude Hoogleraar Literatuurwetenschap, Kwalificaties Hoogleraar Literatuurwetenschap, Competentieprofiel Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Boeken voor het beroep hoogleraar literatuurwetenschap

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar literatuurwetenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar literatuurwetenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar literatuurwetenschap te komen.

Het Alfabet Van Valery | Sophie Levie

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar in de Algemene Literatuurwetenschap/Algemene Cultuutwetenschap aan de Faculteit der letteren van de kathollieke universiteit Nijmegen op dinsdag 1 oktober 2002 - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789058750846 | 36 pagina's

Het Alfabet Van Valery...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Literatuurwetenschap, Hoogleraar Literatuurwetenschap ebooks, boek Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Persoonstypen hoogleraar Literatuurwetenschap

De hoogleraar Literatuurwetenschap moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Literatuurwetenschap leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Literatuurwetenschap vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Literatuurwetenschap aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Literatuurwetenschap, Karakter Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Netwerk hoogleraar Literatuurwetenschap

Ten eerste heeft de hoogleraar Literatuurwetenschap veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Literatuurwetenschap en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Literatuurwetenschap te komen. Tevens heeft de hoogleraar Literatuurwetenschap veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Literatuurwetenschap . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Literatuurwetenschap dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Literatuurwetenschap niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Literatuurwetenschap . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Literatuurwetenschap, Medewerkers Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Is het beroep hoogleraar Literatuurwetenschap iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Literatuurwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Literatuurwetenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Literatuurwetenschap, beroepskeuzetest Hoogleraar Literatuurwetenschap, beroep Hoogleraar Literatuurwetenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Literatuurwetenschap

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Literatuurwetenschap . De hoogleraar Literatuurwetenschap begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Literatuurwetenschap na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Literatuurwetenschap in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Literatuurwetenschap om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Literatuurwetenschap schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Literatuurwetenschap heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Literatuurwetenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Literatuurwetenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Literatuurwetenschap, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Literatuurwetenschap, Carriere Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Solliciteren op de functie hoogleraar Literatuurwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Literatuurwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Literatuurwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Literatuurwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Literatuurwetenschap, CV Hoogleraar Literatuurwetenschap, sollicitatie Hoogleraar Literatuurwetenschap.

Interviews met hoogleraar Literatuurwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Literatuurwetenschap

Vacatures hoogleraar literatuurwetenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Literatuurwetenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Literatuurwetenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Literatuurwetenschap doceer je een vak binnen de studie Literatuurwetenschap .  Vaak geeft de hoogleraar Literatuurwetenschap colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Literatuurwetenschap werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Literatuurwetenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Literatuurwetenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Literatuurwetenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep