Hoogleraar Medische informatiekunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Medische informatiekunde? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Medische informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Medische informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Medische informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Medische informatiekunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Medische informatiekunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Medische informatiekunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Medische informatiekunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Medische informatiekunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Medische informatiekunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Medische informatiekunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Medische informatiekunde, Baan Hoogleraar Medische informatiekunde, Hoogleraar Medische informatiekunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Medische informatiekunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Medische informatiekunde, Functieprofiel Hoogleraar Medische informatiekunde, Wat doet een Hoogleraar Medische informatiekunde, Werken als Hoogleraar Medische informatiekunde.

Hoogleraar Medische informatiekunde worden: Opleiding tot hoogleraar Medische informatiekunde

 

Om hoogleraar Medische informatiekunde moet je in eerste instantie de opleiding Medische informatiekunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Medische informatiekunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde gaat promoveren. De hoogleraar Medische informatiekunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Medische informatiekunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Medische informatiekunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Medische informatiekunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Medische informatiekunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Medische informatiekunde, Hoogleraar Medische informatiekunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Medische informatiekunde, Scholing Hoogleraar Medische informatiekunde, Studie Hoogleraar Medische informatiekunde, Bijscholing Hoogleraar Medische informatiekunde, Omscholing Hoogleraar Medische informatiekunde.

Organisaties waar een hoogleraar Medische informatiekunde doorgaans werkzaam is

 De hoogleraar Medische informatiekunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Medische informatiekunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Medische informatiekunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Medische informatiekunde, Hoogleraar Medische informatiekunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Medische informatiekunde, Scholing Hoogleraar Medische informatiekunde, Studie Hoogleraar Medische informatiekunde, Bijscholing Hoogleraar Medische informatiekunde, Omscholing Hoogleraar Medische informatiekunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Medische informatiekunde

Het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Medische informatiekunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Medische informatiekunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Medische informatiekunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Medische informatiekunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Medische informatiekunde is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Medische informatiekunde, Loon Hoogleraar Medische informatiekunde, Wat verdien je als Hoogleraar Medische informatiekunde, Salarisschaal Hoogleraar Medische informatiekunde, Salarisindicatie Hoogleraar Medische informatiekunde, Bonus Hoogleraar Medische informatiekunde, CAO Hoogleraar Medische informatiekunde, Brutoloon Hoogleraar Medische informatiekunde, Nettoloon Hoogleraar Medische informatiekunde, Vakantiedagen Hoogleraar Medische informatiekunde, Pensioen Hoogleraar Medische informatiekunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar medische informatiekunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Medische informatiekunde, Vaardigheden Hoogleraar Medische informatiekunde, Attitude Hoogleraar Medische informatiekunde, Kwalificaties Hoogleraar Medische informatiekunde, Competentieprofiel Hoogleraar Medische informatiekunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar medische informatiekunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar medische informatiekunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar medische informatiekunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar medische informatiekunde te komen.

Liber amicorum voor Mieke Grypdonck | M. Grypdonck

bij haar afscheid als hoogleraar Verplegingswetenschap aan het UMC Utrecht op 16 september 2005 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789035227958 | 142 pagina's

In september 2005 nam Mieke Grypdonck afscheid als hoogleraar bij de disciplinegroep Verplegingswetenschap van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, waarbij ze vanaf de oprichting in 1990 nauw betrokken was. Dit Liber Amicorum is bedoeld om haar...

Gender, gelijkheid en geneeskunde | Toine Lagro-Janssen

rede gehouden bij gelegenheid van haar afscheid als hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan UMC St Radboud/Radboud Universiteit Nijmegen op 5 juli 2013 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789074241281 | 48 pagina's

Gender, gelijkheid en geneeskunde 1e druk is een boek van Toine Lagro-Janssen uitgegeven bij Carolien Roelants. ISBN 9789074241281 Toine Lagro-Janssen (1948) studeerde geneeskunde in Nijmegen en werkte van 1977 tot medio 2013 als huisarts in een academisc...

Een Spannende Toekomst Voor Zorg En Zekerheid | D. Post

rede in verkorte vorm uitgesproken bij het afscheid als hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789031342181 | 44 pagina's

Een Spannende Toekomst Voor Zorg En Zekerheid 1e druk is een boek van D. Post uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031342181 Dit boekje is de uitwerking van de afscheidsrede van prof. dr. Doeke Post als hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Ri...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Medische informatiekunde, Hoogleraar Medische informatiekunde ebooks, boek Hoogleraar Medische informatiekunde.

Persoonstypen hoogleraar Medische informatiekunde

 De hoogleraar Medische informatiekunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Medische informatiekunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Medische informatiekunde, Karakter Hoogleraar Medische informatiekunde.

Netwerk hoogleraar Medische informatiekunde

Ten eerste heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Medische informatiekunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Medische informatiekunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Medische informatiekunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Medische informatiekunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Medische informatiekunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Medische informatiekunde

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Medische informatiekunde, Medewerkers Hoogleraar Medische informatiekunde.

Is het beroep hoogleraar Medische informatiekunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Medische informatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Medische informatiekunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Medische informatiekunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Medische informatiekunde, beroep Hoogleraar Medische informatiekunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Medische informatiekunde

 Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Medische informatiekunde . De hoogleraar Medische informatiekunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Medische informatiekunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Medische informatiekunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Medische informatiekunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Medische informatiekunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Medische informatiekunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Medische informatiekunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Medische informatiekunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Medische informatiekunde, Carriere Hoogleraar Medische informatiekunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Medische informatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Medische informatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Medische informatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Medische informatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Medische informatiekunde, CV Hoogleraar Medische informatiekunde, sollicitatie Hoogleraar Medische informatiekunde.

Interviews met hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Medische informatiekunde

Vacatures hoogleraar medische informatiekunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Medische informatiekunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Medische informatiekunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Medische informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Medische informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Medische informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Medische informatiekunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Medische informatiekunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wat is de gemiddelde startsalaris van een master afgestudeerde student medische informatiekunde?

 

Door: tom

Erg verschillend,denk aan 2200 a3000 euro p.mnd.

Door: Ronald

Reageer op dit beroep