U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Onderwijskunde

Hoogleraar Onderwijskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Onderwijskunde? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Onderwijskunde doceer je een vak binnen de studie Onderwijskunde .  Vaak geeft de hoogleraar Onderwijskunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Onderwijskunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Onderwijskunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Onderwijskunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Onderwijskunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Onderwijskunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Onderwijskunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Onderwijskunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Onderwijskunde, Baan Hoogleraar Onderwijskunde, Hoogleraar Onderwijskunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Onderwijskunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Onderwijskunde, Functieprofiel Hoogleraar Onderwijskunde, Wat doet een Hoogleraar Onderwijskunde, Werken als Hoogleraar Onderwijskunde.

Hoogleraar Onderwijskunde worden: Opleiding tot hoogleraar Onderwijskunde

 

Om hoogleraar Onderwijskunde moet je in eerste instantie de opleiding Onderwijskunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Onderwijskunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Onderwijskunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Onderwijskunde gaat promoveren. De hoogleraar Onderwijskunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Onderwijskunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Onderwijskunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Onderwijskunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Onderwijskunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Onderwijskunde, Hoogleraar Onderwijskunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Onderwijskunde, Scholing Hoogleraar Onderwijskunde, Studie Hoogleraar Onderwijskunde, Bijscholing Hoogleraar Onderwijskunde, Omscholing Hoogleraar Onderwijskunde.

Organisaties waar een hoogleraar Onderwijskunde doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Onderwijskunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Onderwijskunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Onderwijskunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Onderwijskunde, Hoogleraar Onderwijskunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Onderwijskunde, Scholing Hoogleraar Onderwijskunde, Studie Hoogleraar Onderwijskunde, Bijscholing Hoogleraar Onderwijskunde, Omscholing Hoogleraar Onderwijskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Onderwijskunde

 

Het salaris van de hoogleraar Onderwijskunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Onderwijskunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Onderwijskunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Onderwijskunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Onderwijskunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Onderwijskunde is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Onderwijskunde, Loon Hoogleraar Onderwijskunde, Wat verdien je als Hoogleraar Onderwijskunde, Salarisschaal Hoogleraar Onderwijskunde, Salarisindicatie Hoogleraar Onderwijskunde, Bonus Hoogleraar Onderwijskunde, CAO Hoogleraar Onderwijskunde, Brutoloon Hoogleraar Onderwijskunde, Nettoloon Hoogleraar Onderwijskunde, Vakantiedagen Hoogleraar Onderwijskunde, Pensioen Hoogleraar Onderwijskunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar onderwijskunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Onderwijskunde, Vaardigheden Hoogleraar Onderwijskunde, Attitude Hoogleraar Onderwijskunde, Kwalificaties Hoogleraar Onderwijskunde, Competentieprofiel Hoogleraar Onderwijskunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar onderwijskunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar onderwijskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar onderwijskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar onderwijskunde te komen.

Lessen in orde | P.I. Teitler

handboek voor de onderwijspraktijk - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789046905531 | 389 pagina's

Lessen in orde 3e druk is een boek van P.I. Teitler uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905531 'Je bent een geboren leraar of je bent het niet', luidt het vooroordeel. Bij goed lesgeven en een band met de klas opbouwen hoort ook orde houden in de klas en...

Portaal | Harry Paus

praktische taaldidactiek voor het basisonderwijs - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789046905760 | 520 pagina's

Portaal 5e druk is een boek van Harry Paus uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905760 Taal bepaalt wie we zijn en speelt een cruciale rol in ons leven. We gebruiken taal om te communiceren, onze gevoelens uit te drukken en om greep op de wereld te krijge...

Praktijkonderzoek in de school | Cyrilla van der Donk

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789046905135 | 336 pagina's

Praktijkonderzoek in de school 3e druk is een boek van Cyrilla van der Donk uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905135 Veel leraren en leraren-in-opleiding voeren praktijkonderzoek uit in hun eigen school. Op een systematische wijze gaan zij op zoek naar...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Onderwijskunde, Hoogleraar Onderwijskunde ebooks, boek Hoogleraar Onderwijskunde.

Persoonstypen hoogleraar Onderwijskunde

De hoogleraar Onderwijskunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Onderwijskunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Onderwijskunde, Karakter Hoogleraar Onderwijskunde.

Netwerk hoogleraar Onderwijskunde

Ten eerste heeft de hoogleraar Onderwijskunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Onderwijskunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Onderwijskunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Onderwijskunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Onderwijskunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Onderwijskunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Onderwijskunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Onderwijskunde . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Onderwijskunde, Medewerkers Hoogleraar Onderwijskunde.

Is het beroep hoogleraar Onderwijskunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Onderwijskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Onderwijskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Onderwijskunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Onderwijskunde, beroep Hoogleraar Onderwijskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Onderwijskunde

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Onderwijskunde . De hoogleraar Onderwijskunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Onderwijskunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Onderwijskunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Onderwijskunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Onderwijskunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Onderwijskunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Onderwijskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Onderwijskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Onderwijskunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Onderwijskunde, Carriere Hoogleraar Onderwijskunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Onderwijskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Onderwijskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Onderwijskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Onderwijskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Onderwijskunde, CV Hoogleraar Onderwijskunde, sollicitatie Hoogleraar Onderwijskunde.

Interviews met hoogleraar Onderwijskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures hoogleraar onderwijskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Onderwijskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Onderwijskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Onderwijskunde doceer je een vak binnen de studie Onderwijskunde .  Vaak geeft de hoogleraar Onderwijskunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Onderwijskunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Onderwijskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Onderwijskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Onderwijskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep