U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Politicologie

Hoogleraar Politicologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Politicologie? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Politicologie doceer je een vak binnen de studie Politicologie.  Vaak geeft de hoogleraar Politicologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Politicologie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Politicologie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Politicologie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Politicologie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Politicologie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Politicologie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Politicologie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Politicologie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Politicologie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Politicologie, Baan Hoogleraar Politicologie, Hoogleraar Politicologie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Politicologie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Politicologie, Functieprofiel Hoogleraar Politicologie, Wat doet een Hoogleraar Politicologie, Werken als Hoogleraar Politicologie.

Hoogleraar Politicologie worden: Opleiding tot hoogleraar Politicologie

 

Om hoogleraar Politicologie te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Politicologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Politicologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Politicologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Politicologie gaat promoveren. De hoogleraar Politicologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Politicologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Politicologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Politicologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Politicologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Politicologie, Hoogleraar Politicologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Politicologie, Scholing Hoogleraar Politicologie, Studie Hoogleraar Politicologie, Bijscholing Hoogleraar Politicologie, Omscholing Hoogleraar Politicologie.

Organisaties waar een hoogleraar Politicologie doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Politicologie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Politicologie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Politicologie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Politicologie, Hoogleraar Politicologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Politicologie, Scholing Hoogleraar Politicologie, Studie Hoogleraar Politicologie, Bijscholing Hoogleraar Politicologie, Omscholing Hoogleraar Politicologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Politicologie

 

Het salaris van de hoogleraar Politicologie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Politicologie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Politicologie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Politicologie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Politicologie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Politicologie is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Politicologie, Loon Hoogleraar Politicologie, Wat verdien je als Hoogleraar Politicologie, Salarisschaal Hoogleraar Politicologie, Salarisindicatie Hoogleraar Politicologie, Bonus Hoogleraar Politicologie, CAO Hoogleraar Politicologie, Brutoloon Hoogleraar Politicologie, Nettoloon Hoogleraar Politicologie, Vakantiedagen Hoogleraar Politicologie, Pensioen Hoogleraar Politicologie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar politicologie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Politicologie, Vaardigheden Hoogleraar Politicologie, Attitude Hoogleraar Politicologie, Kwalificaties Hoogleraar Politicologie, Competentieprofiel Hoogleraar Politicologie.

Boeken voor het beroep hoogleraar politicologie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar politicologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar politicologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar politicologie te komen.

The European Union | John Pinder

A Very Short Introduction - Engels | Druk: 4 | Paperback | 9780198808855 | 208 pagina's

The European Union is the largest economic entity in the world and one of the largest political entities, with 493 million people in 2006. Fully updated for 2007 to include controversial and current topics such as the Union's enlargement and its role in o...

Policy Paradox | Deborah Stone

The Art of Political Decision Making - Engels | Druk: 3th | Paperback | 9780393912722 | 416 pagina's

Policy making is a political struggle over values and ideas. By exposing the paradoxes that underlie even seemingly straightforward policy decisions, Policy Paradox shows students that politics cannot be cleansed from the process in favor of rationality. ...

Beautiful Poetry of Donald Trump | Robert Sears

Sears Robert - Engels | Druk: Main | Hardcover | 9781786892270 | 144 pagina's

A hilarious and inventive insight into the poetic sensibilities of Donald Trump, Sears has taken the President's tweets and transcripts and reordered them, unearthing a trove of beautiful verse What if there's a hidden dimension to Donald Trump; a sensiti...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Politicologie, Hoogleraar Politicologie ebooks, boek Hoogleraar Politicologie.

Persoonstypen hoogleraar Politicologie

 

De hoogleraar Politicologie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Politicologie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Politicologie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Politicologie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Politicologie, Karakter Hoogleraar Politicologie.

Netwerk hoogleraar Politicologie

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Politicologie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Politicologie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Politicologie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Politicologie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Politicologie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Politicologie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Politicologie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Politicologie. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Politicologie, Medewerkers Hoogleraar Politicologie.

Is het beroep hoogleraar Politicologie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Politicologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Politicologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Politicologie, beroepskeuzetest Hoogleraar Politicologie, beroep Hoogleraar Politicologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Politicologie

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Politicologie. De hoogleraar Politicologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Politicologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Politicologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Politicologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Politicologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Politicologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Politicologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Politicologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Politicologie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Politicologie, Carriere Hoogleraar Politicologie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Politicologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Politicologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Politicologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Politicologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Politicologie, CV Hoogleraar Politicologie, sollicitatie Hoogleraar Politicologie.

Interviews met hoogleraar Politicologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures hoogleraar politicologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Politicologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Politicologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Politicologie doceer je een vak binnen de studie Politicologie.  Vaak geeft de hoogleraar Politicologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Politicologie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Politicologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Politicologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Politicologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep