U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Psychobiologie

Hoogleraar Psychobiologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Psychobiologie? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Psychobiologie doceer je een vak binnen de studie Psychobiologie .  Vaak geeft de hoogleraar Psychobiologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Psychobiologie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Psychobiologie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Psychobiologie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Psychobiologie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Psychobiologie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Psychobiologie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Psychobiologie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Psychobiologie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Psychobiologie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Psychobiologie, Baan Hoogleraar Psychobiologie, Hoogleraar Psychobiologie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Psychobiologie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Psychobiologie, Functieprofiel Hoogleraar Psychobiologie, Wat doet een Hoogleraar Psychobiologie, Werken als Hoogleraar Psychobiologie.

Hoogleraar Psychobiologie worden: Opleiding tot hoogleraar Psychobiologie

Om hoogleraar Psychobiologie moet je in eerste instantie de opleiding Psychobiologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Psychobiologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Psychobiologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Psychobiologie gaat promoveren. De hoogleraar Psychobiologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Psychobiologie . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Psychobiologie , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Psychobiologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Psychobiologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Psychobiologie, Hoogleraar Psychobiologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Psychobiologie, Scholing Hoogleraar Psychobiologie, Studie Hoogleraar Psychobiologie, Bijscholing Hoogleraar Psychobiologie, Omscholing Hoogleraar Psychobiologie.

Organisaties waar een hoogleraar Psychobiologie doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Psychobiologie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Psychobiologie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Psychobiologie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Psychobiologie, Hoogleraar Psychobiologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Psychobiologie, Scholing Hoogleraar Psychobiologie, Studie Hoogleraar Psychobiologie, Bijscholing Hoogleraar Psychobiologie, Omscholing Hoogleraar Psychobiologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Psychobiologie

Het salaris van de hoogleraar Psychobiologie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Psychobiologie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Psychobiologie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Psychobiologie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Psychobiologie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Psychobiologie is gepromoveerd. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Psychobiologie, Loon Hoogleraar Psychobiologie, Wat verdien je als Hoogleraar Psychobiologie, Salarisschaal Hoogleraar Psychobiologie, Salarisindicatie Hoogleraar Psychobiologie, Bonus Hoogleraar Psychobiologie, CAO Hoogleraar Psychobiologie, Brutoloon Hoogleraar Psychobiologie, Nettoloon Hoogleraar Psychobiologie, Vakantiedagen Hoogleraar Psychobiologie, Pensioen Hoogleraar Psychobiologie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar psychobiologie

 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Psychobiologie, Vaardigheden Hoogleraar Psychobiologie, Attitude Hoogleraar Psychobiologie, Kwalificaties Hoogleraar Psychobiologie, Competentieprofiel Hoogleraar Psychobiologie.

Boeken voor het beroep hoogleraar psychobiologie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar psychobiologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar psychobiologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar psychobiologie te komen.

Geld, ijdelheid en hormonen | Peter Jan Knegtmans

Ernst Laqueur (1880-1947), hoogleraar en ondernemer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089533623 | 252 pagina's

Na de Tweede Wereldoorlog ging in Nederlands-Indië de strijd door, nu voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Toen die eenmaal een feit was, verdween de Nederlands-Indische gemeenschap uit Indonesië naar het voor velen onbekende vaderland, Nederland. Na ...

Van gymleraar tot hoogleraar | Adrie Vermeer

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789086597918 | 144 pagina's

Adri Vermeer (1936) werkte als leraar bewegingsonderwijs in het lager en voortgezet onderwijs en was docent aan een Opleidingsschool voor het Kleuteronderwijs. Na zijn studie Pedagogiek was hij eerst als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Facult...

Een beetje opstandigheid | Patricia Faasse

Johanna Westerdijk. De eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045025773 | 352 pagina's

Nederlands eerste vrouwelijke hoogleraar was géén gejaagde, zenuwzieke en gecompliceerde vrouw, constateerde een krant in 1917 met enige verbazing. Buitengewoon was ze, in meer dan één opzicht. Met haar bulderende lach, haar liefde voor partijtjes, drank ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Psychobiologie, Hoogleraar Psychobiologie ebooks, boek Hoogleraar Psychobiologie.

Persoonstypen hoogleraar Psychobiologie

De hoogleraar Psychobiologie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Psychobiologie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Psychobiologie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Psychobiologie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Psychobiologie, Karakter Hoogleraar Psychobiologie.

Netwerk hoogleraar Psychobiologie

Ten eerste heeft de hoogleraar Psychobiologie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Psychobiologie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Psychobiologie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Psychobiologie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Psychobiologie . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Psychobiologie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Psychobiologie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Psychobiologie . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Psychobiologie, Medewerkers Hoogleraar Psychobiologie.

Is het beroep hoogleraar Psychobiologie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Psychobiologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Psychobiologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Psychobiologie, beroepskeuzetest Hoogleraar Psychobiologie, beroep Hoogleraar Psychobiologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Psychobiologie

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Psychobiologie . De hoogleraar Psychobiologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Psychobiologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Psychobiologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Psychobiologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Psychobiologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Psychobiologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Psychobiologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Psychobiologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Psychobiologie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Psychobiologie, Carriere Hoogleraar Psychobiologie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Psychobiologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Psychobiologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Psychobiologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Psychobiologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Psychobiologie, CV Hoogleraar Psychobiologie, sollicitatie Hoogleraar Psychobiologie.

Interviews met hoogleraar Psychobiologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Psychobiologie

Vacatures hoogleraar psychobiologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Psychobiologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Psychobiologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Psychobiologie doceer je een vak binnen de studie Psychobiologie .  Vaak geeft de hoogleraar Psychobiologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Psychobiologie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Psychobiologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Psychobiologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Psychobiologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep