Opleidingen tot Hoogleraar Slavische Talen en Culturen

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoogleraar Slavische Talen en Culturen willen worden? Of ben je al Hoogleraar Slavische Talen en Culturen en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Slavische Talen en Culturen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar Slavische talen en culturen moet je in eerste instantie de opleiding Slavische talen en culturen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Slavische talen en culturen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Slavische talen en culturen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Slavische talen en culturen gaat promoveren. De hoogleraar Slavische talen en culturen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Slavische talen en culturen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Slavische talen en culturen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Slavische talen en culturen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Slavische talen en culturen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.