Hoogleraar Sociale geografie en Planologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Sociale geografie en Planologie? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Sociale Geografie en Planologie doceer je een vak binnen de studie Sociale Geografie en Planologie.  Vaak geeft de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Sociale Geografie en Planologie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Baan Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Hoogleraar Sociale geografie en Planologie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Functieprofiel Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Wat doet een Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Werken als Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Hoogleraar Sociale geografie en Planologie worden: Opleiding tot hoogleraar Sociale geografie en Planologie

 

Om hoogleraar Sociale Geografie en Planologie moet je in eerste instantie de opleiding Sociale Geografie en Planologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Sociale Geografie en Planologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Sociale Geografie en Planologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Sociale Geografie en Planologie gaat promoveren. De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Sociale Geografie en Planologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Sociale Geografie en Planologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Sociale Geografie en Planologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Hoogleraar Sociale geografie en Planologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Scholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Studie Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Bijscholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Omscholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Organisaties waar een hoogleraar Sociale geografie en Planologie doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Sociale Geografie en Planologie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Hoogleraar Sociale geografie en Planologie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Scholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Studie Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Bijscholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Omscholing Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Sociale geografie en Planologie

 

Het salaris van de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Loon Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Wat verdien je als Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Salarisschaal Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Salarisindicatie Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Bonus Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, CAO Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Brutoloon Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Nettoloon Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Vakantiedagen Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Pensioen Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar sociale geografie en planologie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Vaardigheden Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Attitude Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Kwalificaties Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Competentieprofiel Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Boeken voor het beroep hoogleraar sociale geografie en planologie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar sociale geografie en planologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar sociale geografie en planologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar sociale geografie en planologie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Hoogleraar Sociale geografie en Planologie ebooks, boek Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Persoonstypen hoogleraar Sociale geografie en Planologie

 

De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Karakter Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Netwerk hoogleraar Sociale geografie en Planologie

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Sociale Geografie en Planologie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Sociale Geografie en Planologie. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Medewerkers Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Is het beroep hoogleraar Sociale geografie en Planologie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Sociale geografie en Planologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Sociale geografie en Planologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, beroepskeuzetest Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, beroep Hoogleraar Sociale geografie en Planologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Sociale geografie en Planologie

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Sociale Geografie en Planologie. De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Sociale Geografie en Planologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Sociale geografie en Planologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, Carriere Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Sociale geografie en Planologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Sociale geografie en Planologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Sociale geografie en Planologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, CV Hoogleraar Sociale geografie en Planologie, sollicitatie Hoogleraar Sociale geografie en Planologie.

Interviews met hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Vacatures hoogleraar sociale geografie en planologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Sociale geografie en Planologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Sociale geografie en Planologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Sociale Geografie en Planologie doceer je een vak binnen de studie Sociale Geografie en Planologie.  Vaak geeft de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Sociale Geografie en Planologie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Sociale geografie en Planologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Sociale geografie en Planologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep