U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Sterrenkunde

Hoogleraar Sterrenkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Sterrenkunde? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Sterrenkunde doceer je een vak binnen de studie Sterrenkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Sterrenkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Sterrenkunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Sterrenkunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Sterrenkunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Sterrenkunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Sterrenkunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Sterrenkunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Sterrenkunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Sterrenkunde, Baan Hoogleraar Sterrenkunde, Hoogleraar Sterrenkunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Sterrenkunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Sterrenkunde, Functieprofiel Hoogleraar Sterrenkunde, Wat doet een Hoogleraar Sterrenkunde, Werken als Hoogleraar Sterrenkunde.

Hoogleraar Sterrenkunde worden: Opleiding tot hoogleraar Sterrenkunde

 

Om hoogleraar Sterrenkunde moet je in eerste instantie de opleiding Sterrenkunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Sterrenkunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Sterrenkunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Sterrenkunde gaat promoveren. De hoogleraar Sterrenkunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Sterrenkunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Sterrenkunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Sterrenkunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Sterrenkunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Sterrenkunde, Hoogleraar Sterrenkunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Sterrenkunde, Scholing Hoogleraar Sterrenkunde, Studie Hoogleraar Sterrenkunde, Bijscholing Hoogleraar Sterrenkunde, Omscholing Hoogleraar Sterrenkunde.

Organisaties waar een hoogleraar Sterrenkunde doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Sterrenkunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Sterrenkunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Sterrenkunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Sterrenkunde, Hoogleraar Sterrenkunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Sterrenkunde, Scholing Hoogleraar Sterrenkunde, Studie Hoogleraar Sterrenkunde, Bijscholing Hoogleraar Sterrenkunde, Omscholing Hoogleraar Sterrenkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Sterrenkunde

 

Het salaris van de hoogleraar Sterrenkunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Sterrenkunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Sterrenkunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Sterrenkunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Sterrenkunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Sterrenkunde is gepromoveerd. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Sterrenkunde, Loon Hoogleraar Sterrenkunde, Wat verdien je als Hoogleraar Sterrenkunde, Salarisschaal Hoogleraar Sterrenkunde, Salarisindicatie Hoogleraar Sterrenkunde, Bonus Hoogleraar Sterrenkunde, CAO Hoogleraar Sterrenkunde, Brutoloon Hoogleraar Sterrenkunde, Nettoloon Hoogleraar Sterrenkunde, Vakantiedagen Hoogleraar Sterrenkunde, Pensioen Hoogleraar Sterrenkunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar sterrenkunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Sterrenkunde, Vaardigheden Hoogleraar Sterrenkunde, Attitude Hoogleraar Sterrenkunde, Kwalificaties Hoogleraar Sterrenkunde, Competentieprofiel Hoogleraar Sterrenkunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar sterrenkunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar sterrenkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar sterrenkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar sterrenkunde te komen.

A Brief History Of Time | Stephen Hawking

From Big Bang To Black Holes - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780857501004 | 272 pagina's

Was there a beginning of time? Could time run backwards? Is the universe infinite or does it have boundaries? These are just some of the questions considered in an internationally acclaimed masterpiece by one of the world's greatest thinkers. It begins by...

Ik ontdek de sterren en planeten | Claudine Masson

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044737417 | 32 pagina's

Waaruit bestaat ons zonnestelsel? Waar komen de seizoenen vandaan? Waarom kan er niemand op de planeet Jupiter wonen? Wat is een zonsverduistering? Wil jij alles weten over sterren en planeten? Sla dan gauw dit boek open en ontdek een heleboel boeiende in...

Handboek sterrenkunde | Govert Schilling

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059567115 | 256 pagina's

Handboek sterrenkunde 1e druk is een boek van Govert Schilling uitgegeven bij Fontaine Uitgevers B.V.. ISBN 9789059567115 Dit ultieme basisboek voor de sterrenkunde, geschreven door de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling, staat boordevol nuttig...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Sterrenkunde, Hoogleraar Sterrenkunde ebooks, boek Hoogleraar Sterrenkunde.

Persoonstypen hoogleraar Sterrenkunde

 

De hoogleraar Sterrenkunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Sterrenkunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Sterrenkunde, Karakter Hoogleraar Sterrenkunde.

Netwerk hoogleraar Sterrenkunde

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Sterrenkunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Sterrenkunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Sterrenkunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Sterrenkunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Sterrenkunde. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Sterrenkunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Sterrenkunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Sterrenkunde. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Sterrenkunde, Medewerkers Hoogleraar Sterrenkunde.

Is het beroep hoogleraar Sterrenkunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Sterrenkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Sterrenkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Sterrenkunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Sterrenkunde, beroep Hoogleraar Sterrenkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Sterrenkunde

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Sterrenkunde. De hoogleraar Sterrenkunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Sterrenkunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Sterrenkunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Sterrenkunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Sterrenkunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Sterrenkunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Sterrenkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Sterrenkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Sterrenkunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Sterrenkunde, Carriere Hoogleraar Sterrenkunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Sterrenkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Sterrenkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Sterrenkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Sterrenkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Sterrenkunde, CV Hoogleraar Sterrenkunde, sollicitatie Hoogleraar Sterrenkunde.

Interviews met hoogleraar Sterrenkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Sterrenkunde

 • Hoogleraar Natuurkunde
 • Hoogleraar Scheikunde
 • Hoogleraar Algemene Natuurwetenschappen

Vacatures hoogleraar sterrenkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Sterrenkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Sterrenkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Sterrenkunde doceer je een vak binnen de studie Sterrenkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Sterrenkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Sterrenkunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Sterrenkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Sterrenkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Sterrenkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De beschrijving van hoogleraar sterrenkunde is onvolledig en op sommige punten zelfs onjuist. Zo is de belangrijkste taak van een hoogleraar sterrenkunde wetenschappelijk onderzoek doen, daarnaast begeleidt de professor promovendi. Het geven van colleges is meer een bijkomstigheid.

Door: Student Sterrenkunde

Reageer op dit beroep